Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Çözümsüz Hastalık( otit )

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Kulak & Burun & Boğaz & Göz
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=55690
Tarih: 15 Eyl 2025 Saat 11:02

Konu: Çözümsüz Hastalık( otit )
Mesajı Yazan: Gül
Konu: Çözümsüz Hastalık( otit )
Mesaj Tarihi: 30 Oca 2017 Saat 11:16
Merhaba Hocam,

Otit sorularınızın hepsini okudum. 5 yaşındaki oğlumda 17 gün önce bir otit başladı. Hemen belirttiğiniz gibi burun damlası ile geçmesini denedik. ancak ağrıları dinmeyince doktora götürdük. iki kulağının da çok kötü olduğu, antibiyotikle bitmezse kortizon bile başlanabileceği, işitme azlığına kadar gidebilecek tablo olduğu, kulakta bül olduğu söylendi.cafex antibiyotik, otrivine sprey ve ibufen kullandık. 10 günlük antibiyotiğin 2. gününde ağrı sona erdi. Biz arada içimiz rahat etmeyince kbb profesörü mehmet ali beye götürdük. o da antibiyotiği bitirmemizi söyledi. bül yok suan dedı. Yalnız antibiyotik bitiminden 2 gün sonra bogaz agrısı ile birlikte 38 ates ve iki kulagımda agrıyor demeye başladı. suan hiç biryere yeniden götürmedim. 17 gün sonra otit devam ediyor olabilir mi? bende üşüttüğümden hafif sesim değişik ve boğazım agrıyordu, cocuga ikinci bir enfeksiyon bulaştırmış olabilir miyiz? ben suan sadece otrivine sprey sıktım, ve sureklı agrım var dedıgı ıcın ıbufen kullandım. Ne yapmamızı tavsiye edersiniz. yeniden kbb prof kontrolune mı goturmem gerekiyor. Bu otit midir? son 3 aydır beta-otit-sinuzit yuzunden antibiyotik kullandı (anaokuluna başlamıştı,normalde asla antibiyotik kullanmıyoruz. okuldan alalım mı, sürekli ilaç kullanmasını istemiyorum artık)

Teşekkür ederim şimdiden geri bildirimleriniz için

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 30 Oca 2017 Saat 20:06
1- Antibiyotik alinirken, ikinci bir bakteri ALINAMAZ!!

2- Spreyler, geriye; Oztaki borusuna kadar gidemedigi icin, etkileri az olur..
Iliadin DAMLA'YI; sirt ustu yatar durumda damlatacaksiniz.
Sik hasta olmasi boyle gereksiz Antibiyotik kullanimindan..
Once: antibiyotikler dahil bir suru luzumsuz ilac--------> Kortizon-------> Ameliyat diyecekler.
Yerseniz..
Eski; Otit  konularini mutlaka okuyun.

Mesaj Tarihi: 30 Oca 2017 Saat 21:02
Peki hocam şuan antibiyotik bittikten sonraki 8 saatte bir 38 ates ve boğaz ağrısı nedir?kulağımda davul çalıyor diyor sadece ilk yattigi anda.bu ateşin sebebi nedir antibiyotik sonrasında? 

Teşekkür ederim hizli donusleriniz icin

Mesaj Tarihi: 31 Oca 2017 Saat 19:29
Demekki, Grip geciriyormus, Teshis:Yanlis, Tedavi: Yanlis...
Grip icin anlattiklarimi uygulayin, hemen Iliadin damla baslayin.. Gunde:2x2'ser damla her iki buruna,
3 gun..
Teferruatini eski cevaplardan okuyun.

Mesaj Tarihi: 01 Şub 2017 Saat 12:49
Hocam kullandik ama hala iki kulağımda da davul çalıyor diyor.ne yapalim?

Mesaj Tarihi: 01 Şub 2017 Saat 20:02
1 gun ara verip, tekrar Iladin kullanin.
Eski mailleri okuyun.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat