Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Çocuk Hastalıkları
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - havale ve sonrası
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumhavale ve sonrası

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
ZeynepEslem Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 16
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı ZeynepEslem Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: havale ve sonrası
    Gönderim Zamanı: 02 Nis 2017 Saat 01:40

Kadir Bey Merhabalar,

Kızım 21 aylık 90 cm 10kg civarı ağırlıkta.Ekim ayında 2 gün düşmeyen ateşin sonucunda 3.gün hastaneye muayeneye götürmem sonucunda tahlil için damar yolu açılırken 38.9 ateşle havale geçirdi kol ve bacaklarda ritmik kasılma oldu.6 gün yoğun bakımda kaldı.novacef iğne ve dönüşümlü olarak damardan parol,ağızdan dolven ve calpol verdiler.4.gün döküntüleri oldu sırt,karın ve göğüste.nöbetçi doktor 6.hastalık mı diye sorduğumda hayır antibiotikten olmuştur dedi.taburcu olacağımız son günkü doktor evet 6.hastalık geçirmiş dedi.15 gün sonra eeg çektirmemizi istediler.ama ben eeg çektirmeye götürmedim fakat iyi mi yaptım kötü mü yaptım bilemedim.havaleden sonraki süreçte sürekli ateşli grip,nezle…vs geçirdi.ve tekrar havale geçirir korkusuyla biz de hep ateşi düşürmeye çalıştık ailem de antibiotik vermediğim için havale geçirdiğini söyleyerek açıkçası biraz üzerimde de baskı yarattılar.6 ayda belki 8-9 kez hasta oldu.Bunun 4-5 tanesi ateşli geçti.1 hafta önce yine çok yüksek ateşi çıktı burun akıntısı,öksürük ya da tıkanıklığı yoktu.Wbc değeri 8.7 idi ve monosu yüksekti biraz.idrar tahlilinde nitrit negatif lökosit 1 çıktı.Bağırsak enfeksiyonu olabilir dendi bactrim yazıldı.ilacın 5.gününde yine ateş tekrarladı bu sefer burun tıkanıklığı da var.dediğiniz gibi serum fizyolojik,3 gün illiadin pediatrik uyguluyorum.idrar yolu enfeksiyonu olmaması için iki günde bir yaban mersini kapsülünü yoğurduna karıştırıp yediriyorum.ateşi sürekli düşürmemizin,antibiotik kullanımının kızımın bağışıklığını zayıflattığını yazılarınızdan anlıyorum.Fakat size sormak istediğim bu kadar sık ateşlenme olduğunda ne yapmamız gerektiği.havale korkusuyla düşürüyoruz ama hastalıktan da kurtulamıyoruz.açıkçası ikilemdeyiz ve napıcağımızı şaşırdık.tekrar havale geçirirse hasar bırakır mı?

Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118645
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Nis 2017 Saat 04:32
Goruyorsunuz, gunumuz doktorlarinin PERISAN hallerini!!!  Bir; 6.Hastaligi bile anlamaktan acizler.. Yada sirf kendi cahilligini ortmek icin bu sekilde uydurdu..
Ilac allerjisi imis!!! LAF!!
Ayrica da; damardan verilen Parol ile, icirilen Calpol surup ayni ilaclardir.. Beraber verilmeleri durumunda,
Karacigerde harabiyet olur ve ALT, AST yuksek cikar..
WBC:8,7 gibi cok dusuk bir degerde olmasi da; hastaligin viral oldugunu ve ASLA Antibiyotik verilmemesi
gerektigini gosterir..

Son yapilan calismalarda, Cranberry'nin meyva olarak yenmesinin, "kapsul" seklinde alinmasindan cok daha etkili oldugu anlasildi..
Cranberry'i; ya meyva olarak yedirin, yada haslayip, suyunu icirin..
   ".....idrar yolu enfeksiyonu olmaması için iki günde bir yaban mersini kapsülünü yoğurduna karıştırıp
yediriyorum...."  Boyle bir uygulama yok!! Olsa, butun cocuklarin almalari gerekirdi..

Dikkat ediyorsunuz degilmi!!!  IYE diyorlar, barsak enfeksiyonu diyorlar, ama ASLA, Grip demiyorlar!!
SAKIN; EEG cektirmeyin.. Bu kadar da aptallik olmaz yani!!
Sik hasta olmamasi icin; insan temasini azaltin..
Eger; atesin 3. gunu evde otursa idiniz ve hic hastaneye gitmese idiniz, bunlarin hicbirini yasamiyacaktiniz...

Yazilarimi okumus olsa idiniz; Havale'den de korkmazdiniz..
Hangi sayida ve ne siklikla Havale gecirirse gecirsin, beyinde harabiyet olmaz..
O aptallar; Sara nobeti ile Havale'nin ayni oldugunu zanneden, cahillerdir..
Havale beynin kendini koruma mekanizmasidir.
10 seneden beri anlatiyorum.. Ilk sayfadaki Yazarlar kisminda, benim; "Ates ve Havale" ile ilgili makalelerimi
okuyun.. Yoksa bu sahtekarlar sizi daha cooook dolandirirlar..

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 02 Nis 2017 Saat 04:41
Yukarı Dön
ZeynepEslem Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Puanlar: 16
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı ZeynepEslem Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Nis 2017 Saat 10:09
Haklısınız.Kızım doğduğundan beri yazılarınızı okuyorum 15 ayına kadar da kızıma kendim baktım ve dediklerinizi uyguladığım için hiç bu sıkıntıları yaşamadık.ne zaman çalışmaya başladım kızıma babaannesi bakmaya başladı ve evde anaokuluna giden 6 yaşındaki kuzeniyle bir araya geldiler bizim de hastalık süreçlerimiz başladı.hastalık anlarında panikleyip,çevre ve ailemin de baskısıyla doktor hastane süreçlerine girdik.ve bu süreçlerde hep içime sinmeyen şeyler oldu.havaleden hastanede yattığımız ve taburcu olacağımız 6.günün sonucunda eski yapılmış tahlil bilgilerimizin bizimle aynı odada yatan diğer çocuğun sonuçları olduğu benim itirazım sonucu ortaya çıkmasa hastaneden sonrada bize antibiotik kullanmamızı söyleyeceklerdi.doktorlara çok sorup irdelediğim zaman beni evhamlı olarak nitelendirdiler yanlışlarını kabul etmemek için.yazılarınızı tekrar tekrar okuyacağım.aynı sorularla sizi yoruyoruz biliyorum kusura bakmayın ama çocuklarımız sözkonusu olduğunda panik yapmak bazen insana bildiklerini de unutturabiliyor.ilginize çok teşekkürler.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.