Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Gaz & Karın Ağrısı
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - karın ağrısı
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumkarın ağrısı

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
murge Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 85
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı murge Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: karın ağrısı
    Gönderim Zamanı: 21 May 2014 Saat 00:17
Hocam merhaba,

Kızım 47 aylık. Yaklaşık 3 aydır bazen günde bir kaç defa bazen gün aşırı karnının ağrıdığını söylüyor. Karnı ağrıdığı zaman bazen gaz çıkarıyor, bazen tuvaletini yapıyor bazen de kendi kendine geçtiğini söylüyor. Yalnız bu karın ağrısı işi ciddi canımı sıkmaya başladı. Geçen hafta doktoruna götürdüm. Muayene etti, bir şeye rastlayamadım dedi. Kurt olabilir dedi. ilaç verdi. Bir de idrar tahlili istedi. Şimdilik filme falan gerek yok dedi. Hocam kurt olsa 3 aydır karın ağrısı olur mu? Kan tahlili yaptırmaya gerek var mı? Bu karın ağrısı sebebi ne olabilir? Sizin görüşleriniz benim için çok değerli.
Teşekkürler
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117924
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 May 2014 Saat 11:55
Barsak kurtlari arasinda, SADECE; Ascaris denilen kurtlar, Karin agrisi yapabilirler.. Bunlarda; 10-15 cm uzunlugunda, toprak solucanlari kalinliginda kurtlardir.. Beraberinde, siddetli burun kasintisi olur... Popo kasintisi YAPMAZ... Andazol ile duzelir. Aylarca agri yapabilir.
Idrar yolu enfeksiyonu ile ALAKASI bile yok, is olsun diye istendi...

Verilen "Kurt ilaci" Andazol ise, 1-2 gun bekleyin bakalim duzelme olacakmi!!
Yukarı Dön
murge Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 85
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı murge Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 May 2014 Saat 23:34
Hocam, Sitraks şurup vermiş doktorumuz. Daha alıp denemedim. Hafta sonu alacaktım. Bunun yerine Andazol alayım mı?
Peki bu ilaçla da geçmezse, kurt falan yoksa ne yapmam gerek Hocam?
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117924
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 May 2014 Saat 14:35
Sitrax; SADECE "kil kurtlarina" etkilidir, Ascaris'lere etki etmez... Siz Andazol kullanin.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.