Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Çocuk Hastalıkları
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Enfeksiyon ve Kansızlık...
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumEnfeksiyon ve Kansızlık...

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <12
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 120426
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Ağu 2008 Saat 10:10
Hiçbir antibiyotik azar azar kesilmez. Hiçbir antibiyotik, birdenbire kesildi diye vücut bir zarar görmez. Eskiden iddia edilen "en az 10 gün kullanma " lafı balondur.Eğer vücutta (virus değil) baktari varsa ve siz bakterinin kökü kazınmadan antibiyotiği keserseniz, o bakteri direnç kazanabilir, size bir etkisi yoktur. Ateş düştükten sonra antibiyotiğe devam etmenin de bir anlamı yoktur.
Ayrıca sizin çocuktaki hastalık, belirttiğim gibi viral orijinli,  antibiyotik zaten tesirsiz.
Yukarı Dön
yeşim Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye

Süper Anne

Puanlar: 3679
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Ağu 2008 Saat 10:14
Ahh hocam birde bunu buradaki Dr.lara anlatabilsem.Viral enfeksiyon değil çünkü çocuk ateşli diyorlar.Dün yine acile götürdük aynısı söylendi ve ateş düşürücü iğne yaptılar oğluşuma.Bugünkü durumuna  göre yine çocuk Dr una götüreceğim.Bakalım hayırlısı...
İkizlerim Azra ve Arda
Yukarı Dön
yeşim Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye

Süper Anne

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Ağu 2008 Saat 13:56
Hocam yine ben...Oğlum 5 gündür iyiydi.Dün yine ateşlenmiş(ben işteydim ateşi çıktığında) iş çıkışı yine acile götürdük.İğne yaptılar ve antibiyotik verdi Dr..Gece çok ateşlendi ve fitil verdim.Nedendir bilemiyorum etkisi fazla uzun sürmedi bir kaç saat geçmeden ateş,huysuzluk ve ağlayışları çok üzdü beni.Sabaha kadar uğraştık...Bugün özel çocuk Dr.una götürdük.Balgamı varmış ve kulak ve boğazındada iltihap varmış.Dün acilde verilen antibiyotiğe başladığımızdan başka antibiyotik veremedi.Balgamı içinde ilaç verdi.Ve ateşi tedavisine 2 gün içinde geçmezse getirin eğer geçerse 10 gün sonra kontrol dedi.Ve reçetede yazılan tanı:BRONŞİOLİT
       Durum böyle hocam sizi haberdar etmek istedim.Sizi öyle çok meşgu ettim ki valla utanıyorum artık bişey sormaya ama soracağım yine de.Bronşiolit nedir?Tedavisi nasıl yapılır?Biz ekstradan ne yapabiliriz?Nasıl kollayalım oğlumuzu?

Düzenleyen yessim - 28 Ağu 2008 Saat 14:05
İkizlerim Azra ve Arda
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Ağu 2008 Saat 14:08
Bronşiolit, nezlenin göğüse inmiş şeklidir.Bol Ser. Fiz. ve limonlu bal verin. (Yarım fincan ılık su içine 1 tatlı kaşığı bal, ve yarım limon sıkın, bu karışımdan öksürdükçe 2-3 tatlı kaşığı içirin.)  Geceleri sıkıntısı olursa, göğüsüne fındık büyüklüğünde Vicks sürün. Hastalık, kendi süresini tamamlayınca gecer, iyileştirici hiçbir ilacı yoktur. Bu arada banyo yapabilir, çok iyi gelir.Ayrıcada diyeti bol sıvı olmalı.
Yukarı Dön
yeşim Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye

Süper Anne

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Ağu 2008 Saat 14:16
Doğrudur hocam gribi vardı.Elimizden geleni yapacağız hocam eksik olmayın.Buarada hocam "Bol Ser.Fiz " nedir kısaltarak yazmışsınız anlayamadım.Özür diliyorum.Valla belki çözebileceğim birşeydir ama o kadar yorgunumki kafam çalışmıyorLOL
İkizlerim Azra ve Arda
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Ağu 2008 Saat 14:27
Serum Fizyolojik = tuzlu su
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <12
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.