Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Enfeksiyon ve Kansızlık...

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Çocuk Hastalıkları
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=9546
Tarih: 25 Nis 2025 Saat 03:17

Konu: Enfeksiyon ve Kansızlık...
Mesajı Yazan: yeşim
Konu: Enfeksiyon ve Kansızlık...
Mesaj Tarihi: 20 Ağu 2008 Saat 13:54

Dr bey merhabalar...

Ben 28 yaşında ikiz annesiyim.İkizler 35. haftada 2 şer kilo sezeryanla doğdu.Gelişimleri yerindeydi öyleki küvöze koymaya  bile gerek görülmedi.ikizlerimi 6 ay sadece anne sütü verdim.6 aydan sonra ek gıdalara geçtim ve emzirmeye devam ettim..Yemeklerini özel olarak yaptım.Herşeyi yedirdim.Çok şükür her sebzeyi yediler.ilk ek gıdaya geçtiğimde tattıkları yoğurttu.9.ayda sütümün artık yetmemesi ve benim ilaç kullanmamın gerekliliği(FMF ve Ankilozan Spondilit hastasıyım) nedeniyle sütten 9.ayda sütten kestim.

Kızıma göre oğlum daha çabuk enfeksiyon kapıyor.Pazar günü 40 derece ateşle acile götürdük.Tahlillerde kansız çıktı ve ateş düşürücü iğne yapıldı ve ertesi gün çocuk dr.una götürmemiz söylendi.Velhasıl çocuk Dr.u kanının ciddi derecede düşük olduğunu (kan 9 çıktı) ve üstünde durmamızı söyledi.Bu duruma çok üzüldüm.Hergün yoğurt,yumurta,beyaz peynir,pekmez yerler.Yemeklerinde tavuk,et,köfte vs yediririm.Ama ciddi anlamda süt tüketmesine bağlıyorum oğlumun kansızlığını .Örneğin akşam 19:30 gibi akşam yemeğini yerler ve yatmadan önce 21:30 en geç 22:00 de büyük bir biberona süt,pekmez birkaç tane bebe büsküvisi atarım ve içer,uyurlar.(6.aydan 11 aya kadar süt yerine hazır muhallebi verirdim)Kızım hasta olmadığı sürece gece uyanmaz ama oğlum uyanır.Bizde yukarda saydığım gibi süt hazırlayıp verirdik.Ve süte suda eklerim.İnek sütü kullanmıyorum.

Sormak istediğim şu antibiyotiği( agumentin sabah-akşam 1 er ölçek.Pazartesi gününden beri kullanıyoruz bi gelişme görmedik.Ağrı kesici ateş düşürücü (Dolven) fayda etmiyor.Örneğin dün işten eve döndükten sonra huzursuz vede ateşliydi rutin verilen ilaçlarını verdim.sık sık yüzünü ayaklarını ellerimle ıslattım.Gece de çok huzursuz vede ateşliydi (38) fitil verdim.Islak bez koydum alnına, koltuk altına ve ayaklarına. Sabaha karşı rahat uyudu.Şu dakikalarda yine ateşi varmış ve ben işteyim aklım evde.İkizlerin yanında şuan annem ve eşim var.

Şuan ne yapalım?Dr a götürelim mi?Hastalanana kadar iştahı çok iyiydi şimdi yemeğinin ancak yarısını yedirebiliyorz.

Kansızlığı için şurup vermişti bu şurup antibiyotikle alnmasında bi mahsur var mı?

Sütüne kattığım pekmez yeterli gelmiyorsa süt yerine ne vermemi önerirsiniz?

Fitili ancak çok ateşi olduğunda tercih ediyorum.Sormak istediğim şu ağrı kesici-ateş düşürücüyü vermemize rağmen ateş ve huzursuzluk devam ediyorsa fitil vermemizde bi mahsur olur mu?(ben hiç vermedim)

Bi mahsur yoksa şurup ve fitil arasında ne kadar zaman geçmiş olmalı?

İkizler için elimden geleninde daha fazlasını yapmaya çalışan bir anneyim ne olur bana bu konuda bi akıl verin.Yanlışım nerede?Neler yapabilirim?

Değerli vaktinizi ayırdığınız için çok teşekkürederim….

-------------
İkizlerim Azra ve Arda

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 20 Ağu 2008 Saat 14:13
Lütfen kan tahliline bir daha bakın. Orada WBC diye bir değer olacak.Bu lökosit sayısını gösterir.Eğer normal veya normalin altında ise sizin çocuğunuzda viral enfeksiyon var demektir, antibiyotiği hemen kesin.
- Enfeksiyon sırasında bakılan kan tahlilinde, Hemoglobin düşük çıkacağı için, hastalık geçtikten sonra tekrar bir Hg. değerine bakın.Enfeksiyon sırasında mikroplar faydalanmasın diye vucut kan değerini düşürür.
-Pekmez kan yapmaz,eskilerin uydurmasıdır.
- İnek sütü kullanmadığınızı söylüyorsunuz!! Ne sütü kullanıyorsunuz? Eger mama kullanıyor iseniz onların hepsi inek sütünden yapılıyor.
-Ateş zararlı değildir, benim "Ateş ve havale" konulu yazımı okumanızı tavsiye ederim.
-Enfeksiyon sırasında "Demir" ilacı verirseniz, hastalığı azdırırsınız. Demir mikroplar için büyüme hormonu gibidir.
-İster şurup olsun ister fitil, eğer ikiside "Parasetemol" ihtiva ediyorsa, 6 saat aralara uyunuz.Eğer fitil ve şurıp farklı ilaçlarsa arada saat farkı olmasına gerek yoktur.

Mesaj Tarihi: 20 Ağu 2008 Saat 14:17
wbc 7.11 çıkmış şimdi eşimi arayıp sordum
süt pastörize süt kullanıyorum.6.aydan 11. aya kadar yatmadan evvel muhallabi mama  vermiştim.şuan kullanmıyorum

-------------
İkizlerim Azra ve Arda

Mesaj Tarihi: 20 Ağu 2008 Saat 14:29

MONO 1.04

HGB     9.83
HCT     30.4
MCV     67.8
MCH     22
RDW    17.3
LYM       9.85
MONO   14.6

-------------
İkizlerim Azra ve Arda

Mesaj Tarihi: 20 Ağu 2008 Saat 14:46
Sizin bebek bariz bir şekilde viral enfeksiyon geçiriyor, antibiyotik gereksiz, toplam4-5 gün ateşiniz olacak korkmayın

Mesaj Tarihi: 20 Ağu 2008 Saat 14:48
Dr götürmeyi düşünüyorduk.Ne yapalım?Götürelim mi?Antibiyotiği keselim mi?Ve süt yerine ne vermemi  tavsiye edersiniz?

-------------
İkizlerim Azra ve Arda

Mesaj Tarihi: 20 Ağu 2008 Saat 15:12
Gün hesabı yapın, ateşinin olduğu günden sonra 4 gece daha ateşi olup kendiliğinden düşecek,ilaclar gereksiz.Pastörize veya UHT sütlerden hangisini kolay temin ediyorsanız onu verin.

Mesaj Tarihi: 20 Ağu 2008 Saat 15:38
Antibiyotiği biranda kesmek doğru olur mu ki?

-------------
İkizlerim Azra ve Arda

Mesaj Tarihi: 21 Ağu 2008 Saat 10:10
Hiçbir antibiyotik azar azar kesilmez. Hiçbir antibiyotik, birdenbire kesildi diye vücut bir zarar görmez. Eskiden iddia edilen "en az 10 gün kullanma " lafı balondur.Eğer vücutta (virus değil) baktari varsa ve siz bakterinin kökü kazınmadan antibiyotiği keserseniz, o bakteri direnç kazanabilir, size bir etkisi yoktur. Ateş düştükten sonra antibiyotiğe devam etmenin de bir anlamı yoktur.
Ayrıca sizin çocuktaki hastalık, belirttiğim gibi viral orijinli,  antibiyotik zaten tesirsiz.

Mesaj Tarihi: 21 Ağu 2008 Saat 10:14
Ahh hocam birde bunu buradaki Dr.lara anlatabilsem.Viral enfeksiyon değil çünkü çocuk ateşli diyorlar.Dün yine acile götürdük aynısı söylendi ve ateş düşürücü iğne yaptılar oğluşuma.Bugünkü durumuna  göre yine çocuk Dr una götüreceğim.Bakalım hayırlısı...

-------------
İkizlerim Azra ve Arda

Mesaj Tarihi: 28 Ağu 2008 Saat 13:56
Hocam yine ben...Oğlum 5 gündür iyiydi.Dün yine ateşlenmiş(ben işteydim ateşi çıktığında) iş çıkışı yine acile götürdük.İğne yaptılar ve antibiyotik verdi Dr..Gece çok ateşlendi ve fitil verdim.Nedendir bilemiyorum etkisi fazla uzun sürmedi bir kaç saat geçmeden ateş,huysuzluk ve ağlayışları çok üzdü beni.Sabaha kadar uğraştık...Bugün özel çocuk Dr.una götürdük.Balgamı varmış ve kulak ve boğazındada iltihap varmış.Dün acilde verilen antibiyotiğe başladığımızdan başka antibiyotik veremedi.Balgamı içinde ilaç verdi.Ve ateşi tedavisine 2 gün içinde geçmezse getirin eğer geçerse 10 gün sonra kontrol dedi.Ve reçetede yazılan tanı:BRONŞİOLİT
       Durum böyle hocam sizi haberdar etmek istedim.Sizi öyle çok meşgu ettim ki valla utanıyorum artık bişey sormaya ama soracağım yine de.Bronşiolit nedir?Tedavisi nasıl yapılır?Biz ekstradan ne yapabiliriz?Nasıl kollayalım oğlumuzu?

-------------
İkizlerim Azra ve Arda

Mesaj Tarihi: 28 Ağu 2008 Saat 14:08
Bronşiolit, nezlenin göğüse inmiş şeklidir.Bol Ser. Fiz. ve limonlu bal verin. (Yarım fincan ılık su içine 1 tatlı kaşığı bal, ve yarım limon sıkın, bu karışımdan öksürdükçe 2-3 tatlı kaşığı içirin.)  Geceleri sıkıntısı olursa, göğüsüne fındık büyüklüğünde Vicks sürün. Hastalık, kendi süresini tamamlayınca gecer, iyileştirici hiçbir ilacı yoktur. Bu arada banyo yapabilir, çok iyi gelir.Ayrıcada diyeti bol sıvı olmalı.

Mesaj Tarihi: 28 Ağu 2008 Saat 14:16
Doğrudur hocam gribi vardı.Elimizden geleni yapacağız hocam eksik olmayın.Buarada hocam "Bol Ser.Fiz " nedir kısaltarak yazmışsınız anlayamadım.Özür diliyorum.Valla belki çözebileceğim birşeydir ama o kadar yorgunumki kafam çalışmıyorLOL

-------------
İkizlerim Azra ve Arda

Mesaj Tarihi: 28 Ağu 2008 Saat 14:27
Serum Fizyolojik = tuzlu su

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat