Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Göğüs Hastalıkları ve Tüberküloz Uzmanı Dr. Özkan Devran
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - öksürük ve nefes darlığı
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumöksürük ve nefes darlığı

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
papatyamoz Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 27
Mesajın Direkt Linki Konu: öksürük ve nefes darlığı
    Gönderim Zamanı: 13 Şub 2010 Saat 01:20
merhaba dr. bey ,,

25 yaşında bi bayanım 2 hafta önce 1 hafta süren öksürüğüm oldu sürekli ve hönk hönk tabiriyle :)
öksürük kesildi tamamen aradan 4-5 gün sonra günde 3-4 defa öksürükle birlikte gıcık şeklinde bi durum olmaya başladı (balgam takıldığı belli) ve ben öksürdüğüm anda 3 sn kadar nefes darlığı yaşıyorum sorun hala devam etmekte... 1 hafta oldu durum hala geçmedi hatta tıkanma ve öksürüğün etkisiyle çok az istifra ediorumn bu ama herzaman olmuyor....

açıkçası ciğerlerimden endişeliyim sizce durum ne olabilir... acil dr. a gitmelimiyim ???
Yukarı Dön
Dr.Özkan Devran Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 42
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Şub 2010 Saat 21:49

Bahsettiğiniz  olay  daha  çok  geniz  akıntısına  bağlı  öksürüğe  benziyor.  Akciğer  ile  ilgili  bir  şey  olduğunu  sanmıyorum.  üst  solunum  yolu  enfeksiyonlarından  sonra  sıkça  böyle  öksürükler  kalabiliyor.  tavsiyem :  clarinase  tb  sabah  akşam  birer  kez  otrivine  burun spreyi  gece bir kez  (  1  haftadan  fazla  kullanmayın )  levopront  şurup  3x1  1  hafta  kullanın  şikayetleriniz  azalacaktır. 

Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Şub 2010 Saat 13:16
dr bey aslında bende aynı şeyi düşünüyorum sanırım balgam tıkıyor ve nefes darlığı yaşıyorum ..
çünkü bunun yanında burnumda geniz eti var o da etken oluo bu duruma sanırım..
eğer ciğerlerimle ilgili bi problem olsaydı sürekli gece gündüz öksürmem gerekirdi değilmi?
bende öksürük yok sadece günde 2 defa tıkanmayla beraber öksürük gece kesinlikle olmuyor bu anlattığım .. he bide gülerken, heyacanlanırken falan oluyor genelde..
Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Mar 2010 Saat 00:49
dr bey

ciğer röntgeni çektirdim temiz çıktı ciğerlerimi dinledi dr. sorun yok dedi ..
ama ben günde 1-2 defa gene öksürüom ama busefer nefes alamama gibi bi durum yok ( balgamlı öküsürk)
sizce geröekten bi sorun yokmudur? hala emin olamıyorumda
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.