Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

öksürük ve nefes darlığı

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Göğüs Hastalıkları ve Tüberküloz Uzmanı Dr. Özkan Devran
Forum Tanımlaması: (ARŞİV) Sorularınız ve cevapları... (ARŞİV)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=22076
Tarih: 06 Ağu 2025 Saat 20:39

Konu: öksürük ve nefes darlığı
Mesajı Yazan: papatyamoz
Konu: öksürük ve nefes darlığı
Mesaj Tarihi: 13 Şub 2010 Saat 01:20
merhaba dr. bey ,,

25 yaşında bi bayanım 2 hafta önce 1 hafta süren öksürüğüm oldu sürekli ve hönk hönk tabiriyle :)
öksürük kesildi tamamen aradan 4-5 gün sonra günde 3-4 defa öksürükle birlikte gıcık şeklinde bi durum olmaya başladı (balgam takıldığı belli) ve ben öksürdüğüm anda 3 sn kadar nefes darlığı yaşıyorum sorun hala devam etmekte... 1 hafta oldu durum hala geçmedi hatta tıkanma ve öksürüğün etkisiyle çok az istifra ediorumn bu ama herzaman olmuyor....

açıkçası ciğerlerimden endişeliyim sizce durum ne olabilir... acil dr. a gitmelimiyim ???

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.Özkan Devran
Mesaj Tarihi: 13 Şub 2010 Saat 21:49

Bahsettiğiniz  olay  daha  çok  geniz  akıntısına  bağlı  öksürüğe  benziyor.  Akciğer  ile  ilgili  bir  şey  olduğunu  sanmıyorum.  üst  solunum  yolu  enfeksiyonlarından  sonra  sıkça  böyle  öksürükler  kalabiliyor.  tavsiyem :  clarinase  tb  sabah  akşam  birer  kez  otrivine  burun spreyi  gece bir kez  (  1  haftadan  fazla  kullanmayın )  levopront  şurup  3x1  1  hafta  kullanın  şikayetleriniz  azalacaktır. 

Mesaj Tarihi: 14 Şub 2010 Saat 13:16
dr bey aslında bende aynı şeyi düşünüyorum sanırım balgam tıkıyor ve nefes darlığı yaşıyorum ..
çünkü bunun yanında burnumda geniz eti var o da etken oluo bu duruma sanırım..
eğer ciğerlerimle ilgili bi problem olsaydı sürekli gece gündüz öksürmem gerekirdi değilmi?
bende öksürük yok sadece günde 2 defa tıkanmayla beraber öksürük gece kesinlikle olmuyor bu anlattığım .. he bide gülerken, heyacanlanırken falan oluyor genelde..

Mesaj Tarihi: 02 Mar 2010 Saat 00:49
dr bey

ciğer röntgeni çektirdim temiz çıktı ciğerlerimi dinledi dr. sorun yok dedi ..
ama ben günde 1-2 defa gene öksürüom ama busefer nefes alamama gibi bi durum yok ( balgamlı öküsürk)
sizce geröekten bi sorun yokmudur? hala emin olamıyorumda

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat