Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Gaz & Karın Ağrısı
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - kolik, inek sütü, Nelson
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumkolik, inek sütü, Nelson

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <12
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Jassmabella Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 39
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Jassmabella Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Tem 2016 Saat 22:31
Her zamanki gibi çok açıklayıcı oldu hocam, teşekkür ederiz...
Bu gaz ve/veya kolik konusu da bayağı bir karışıkmış, ben yeni yeni anlıyorum. Yaşayan yaşadığını bilir anlatamaz:)) Bu sebepten asla ve asla ikinci çocuk düşünmeyen tanıdıklarım var, hatta ben bile...

Annemle babamın memleketinde bazı bebekler varmış, akşam üzeri ağlarlarmış. "Ağlamış ağlamış yorulmuş, uyumuş, normal derlermiş", hala öyle işte, ağlayıp ağlayıp uyuyorlar, normaldir umarım...

Ancak Shareen Akter'in makalesindeki, "aşırı duyarlı ve sinirli" kısmına katılıyorum, aynen benim oğlum da öyle.... Hatta duyduğum kadarıyla hemen hemen bütün kolikler öyle.. İçine kapanık ve/veya duygusal, sinirli, inatçı, sürekli ilgi bekleyen, gazlı tipler...
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 119777
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Tem 2016 Saat 07:39
Bahsettiginiz tipler; son derecede nadiren olabiliyor.
Bunlardan buyuttugumun bir tanesinin cocugu da ayni oldu..
Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Jassmabella Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Tem 2016 Saat 15:40
Yani hocam, huyla koliğin / gazın veya her ne idiyse bu yaşadığımız şeyin alakası olabiliyor mu?.. Sayenizde sonunda ben de pes ettim, küçücük bebekte?? inanılmaz... Şu "Törkiş" eşime yenik düştüm, gerçek mi hocam, nadir de olsa?

Keşke siz gitmeden tanışsaydık.. Keşke erken çocuk yapsaymışım da hamileyken okuduğum Ayşe Öner'in kitabından tanıdığım sizi önceden tanısaymışım...

Sizin gibi insanlar bulunmuyor... Yok, kalmadı.. Genelde bu kadar çok şey bilenler, insanları bunu söğüşlemek için kullanırlar...

Düzenleyen Jassmabella - 14 Tem 2016 Saat 18:12
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Tem 2016 Saat 19:05
"soguslemek" ?????
Benim bilgiler doktorlara para kazandirmaz... O yuzden benim dediklerimi soyleyen baska doktor
bulamazsiniz..
Turkiye'de maalesef, az bilen doktor daha fazla kazanir...

Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Jassmabella Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Tem 2016 Saat 10:13
"Bahsettiginiz tipler; son derecede nadiren olabiliyor.
Bunlardan buyuttugumun bir tanesinin cocugu da ayni oldu.."

Nasıl yani hocam, huyla gazın ilgisi mi var nadir de olsa?? Hocam eşim bunu sinir sistemine bağlar, kolik bebek işte der çıkar? Ne demek istediniz???
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Tem 2016 Saat 18:51
"huy" degil... Genetik olarak, sindirim sisteminin calismasinda aksak giden bir durum olabiliyor.
Sinir sistemi degil... Hadise tamamen sindirim ile alakali.
Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Jassmabella Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Tem 2016 Saat 13:01
Anladım hocam, teşekkür ederim..

Hocam görüyor musunuz ülkemize neler yapıyorlar? Yakında biz de gideceğiz, yok buralarda çocuk filan yetişmez..

Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Tem 2016 Saat 18:22
Ben olacaklari, 5 sene evvel gormustum.. Ilerisi; daha da kotu olacak.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <12
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.