Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Gaz & Karın Ağrısı
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - gaz sıkışması ve cerrahi müdahale
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumgaz sıkışması ve cerrahi müdahale

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <123
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
defnecik Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 79
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 May 2010 Saat 13:48
tekrar merhaba,kızım hala barsak gazını zor ve bağırarak çıkarıyor,bir de çok kötü kokmaya başladı gazı.yapışıklık da biraz açıldı ama çok küçük bi kısımda hala var.dediğiniz gibi bir hafta kullandım şimdi ara verdim.acaba o küçük yapışığı da açmak için devam etsem mi?bir de barsaklarda bir bozukluk mu var ki kötü koku başladı.anne sütü dışında bir şey almıyor.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 119777
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 May 2010 Saat 21:31
Tekrar eskisi kadar kapanmadıkça kremi kullanmayın... Sadece anne sütü alan bir bebekte bu tür şikayetler, fazla beslenmeyi gösterir, zorlamayın...
Yukarı Dön
defnecik Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 May 2010 Saat 14:16

Tekrar merhaba,kızım artık gazını rahat çıkarıyor ancak eskiden her gün kaka yapıyorken artık on günde bir o da fitille yapıyor.aslında ben fitille müdahale etmek istemiyorum ama doktor on günün çok olduğunu söylüyor.Sizce ne yapmalıyım?fitil kullanmak istemiyorum.kaç gün yapmazsa müdahele etmeliyiz?Anne sütü haricinde günde bir öğün 30 cc mama yiyor.5 ay 10 günlük.cevap için teşekkürler.

Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 May 2010 Saat 19:43
Cocuk rahat oldugu surece mudahale gerekmez..Tabii bir de cikan kakanin civik olmasi sarti var..Ek gida miktar ve sayisi arttikca kaka araliklari siklasacak, merak etmeyin..
Yukarı Dön
defnecik Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 31 May 2010 Saat 15:36

Yine aynı konu...Kızım  dışkısını yapmadan 7-8 günü rahat geçiriyor,ancak 9.gün ıkınıp zorlamaya ve yapamayınca da ağlamaya başlıyor.Gliserinli fitil veriyoruz,bir saat sonra yapıyor.Kakası pelte gibi.Ne sulu ne de katı.Kabız değil bilyorum ama neden müdahalesiz yapamıyor?Bir defasında 12 gün rahattı 13.gün yapmaya çalıştı,yapamadı.Öyle bağırıyor ki ıkınırken anlamıyorum ne olduğunu.Düzenli duphalac vermeme rağmen yapamadı.Yellenmesi Gürültülü ve pis  kokulu.hatta çoğu kez kaka yaptı sanıyorum.tetkik yaptırmam gerekir mi?her seferinde fitil kullanmak istemiyorum artık.cevabınız için teşekkür ederim.

Yukarı Dön
defnecik Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 31 May 2010 Saat 15:46
Bu arada sadece anne sütüyle besleniyor,buradaki doktor kayısı yedirebilirsin dedi.6.ayı doldurmaya 10 gün kaldı.kayısı işe yarar mı?hem bebeğim kabız değil,sadece kakasını yapamıyor,ağlıyor ıkınrken.hiçbir şekilde sakinleşmiyor.nolur yardım edin.
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Haz 2010 Saat 21:13
Anlatilanlar tamamen normal, hicbir tedavi veya mudahale gerekmez...Anne sutu alanlarda bu durumlari daha cok goruyoruz. Rahat olduklari surece kurcalamayin.Bizim doktorlar  saglam cocugu bilmezler. Sizin anlattiginiz her sikayeti ''hasta imis'' gibi algilar ve hemen ilaclarla halletmeye calisirlar.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <123
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.