Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

gaz sıkışması ve cerrahi müdahale

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Gaz & Karın Ağrısı
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=23563
Tarih: 05 Tem 2025 Saat 13:51

Konu: gaz sıkışması ve cerrahi müdahale
Mesajı Yazan: defnecik
Konu: gaz sıkışması ve cerrahi müdahale
Mesaj Tarihi: 24 Nis 2010 Saat 15:35
  kızım iki gündür gaz çıkaramıyor ve kakasını zorlamasına rağmen yapamıyor,ağlayarak iki damla zor çıkarıyor.gliserin kansuk fitil ve anestol pomad verdi doktor.fitil tamam da pomad ve derece ile popoya müdahele aklıma takıldı.Bir de doktor film çekti,aşırı gaz olduğunu söyledi.barsakta incelik olduğu için olabileceğini,pazartesi ilaçlı film çekelim varsa cerraha gönderelim dedi.Endişeliyim,ne yapmalıyım? 

Cevaplar:
Mesaj Tarihi: 24 Nis 2010 Saat 15:38
Doktor Bey bir de zaman zaman katılma nöbetleri geçiriyor,ağlarken morarıyor Defnem.çocuk kardiyoloğunun görmesine gerek var mı,ekg görelim dedi doktor.bu konuda da fikrinizi paylaşırsanız sevinirim,teşekkürler.

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 25 Nis 2010 Saat 17:18
Barsakta "incelik" diye bir şey yok... Barsak düğümlenmesi olursa, çocuk hiç gaz ve gaita çıkaramaz, o zaman cerrahi müdahale gerekir. Katılma nöbeti bazı hırçın çocuklarda görülen bir durum, önemli değil, Katılma esnasındaki morarma önemli değildir, kalp tetkiki filanda gerekmez. Morarma devamlı veya hareket ile olursa önemlidir. Katılma tehlikeli değildir, hiçbir velet nefes tutarak intihar edemez... Böyle abuk-sabuk işlerle uğraşacaklarına, çocuğa önce bir "lavman" yapsınlar... Bazen barsak düğümlenmeleri bile lavman ile açılır.

Mesaj Tarihi: 26 Nis 2010 Saat 11:18
çok teşekkür ederim doktor bey,maalesef tıbbi terimler dinliyoruz doktora gidince.evde yapabileceğimiz bir şey var mı?gliserinli  fitili ve anestol ile poposuna derece itmeyi tavsiye ediyor musunuz?sağlık ocağından demir vermişlerdi,bir haftadır kullanıyoruz acaba zorlanmasının sebebi bu olabilir mi?bir de demir kullanmak gerekli mi?

Mesaj Tarihi: 26 Nis 2010 Saat 11:56
Evvela "demir" ilacını kesin... Eğer çıkan kaka çok sert ise, "pirinç, patates, muz ve elmayı"  kesin... Yeterli olmaz ise, akşamları "Duphalac" şuruptan bir ölçek (5ml.) içirin. Ertesi günkü kakanın kıvamına göre, dozu arttırın veya azaltın veya kesin...Gliserin fitil denenebilir...

Mesaj Tarihi: 26 Nis 2010 Saat 12:00

cuma günü fitil işe yaradı,beş dakika içinde kızım tazyikli şekilde kakasını yaptı.Ama dünden beri yine sancı gelince ağlıyor,ıkınır gibi zorluyor ama gaz çıkaramıyor.Böyle zorlayınca da kusuyor.Fitili ne sıklıkta kullanmak gerekir?teşekkürler,iyi ki varsınız.

Mesaj Tarihi: 26 Nis 2010 Saat 12:04
cevabınız için çok teşekkür ederim.yeterli oldu sağolun.

Mesaj Tarihi: 26 Nis 2010 Saat 12:35

son bir sorum daha olacak doktor bey,defne 4.5 aylık ve bu zamana kadar iki defa bir akciğer bir de geçen gün karnı için film çekildi.filmi çektirmek istemediğimi söyleyince doktor birz kızdı ve zararlı derecede radyasyon olmadığını söyledi.Hemen her seferinde rontgene yönlendiriliyoruz.itiraz etmekte haksız mıyım?.çektirsem vicdanım rahat değil,çektirmesem doktordan iyi mi bileceksin diyorlar.fikrinizi merak ediyorum.bir daha böyle bir teklifle karşılaşınca ne yapmalıyım?Kızım bu ışınlardan ne derece etkilenmiştir sizce?

Mesajı Yazan: atos
Mesaj Tarihi: 26 Nis 2010 Saat 14:09
hocam ilaçlı film nasıl oluyor bildiğimiz röntgenmi yoksa tomogrofi mr gibi birşeymi?

-------------
BELİNAY

Mesaj Tarihi: 27 Nis 2010 Saat 11:20
Her film çekildiğinde birparça "Röntgen" yüklenmesi oluyor. Doğrusu çok hoş bir şey değil, Benim senelik Röntgen isteğim, 5-6 yı geçmez..İlçalı filmde, hastaya sindirim yolu veya damardan, "Röntgen ışınlarını tutan bir "ilaç" veriliyor, daha ziyade içi boş organların tetkikinde kullanılıyor... 

Mesajı Yazan: atos
Mesaj Tarihi: 28 Nis 2010 Saat 11:42
hocam baryum grafisi diye bir şey duydum hala günümüzde bu yapılıyormu ?birde nasıl birşeydir bu ;?komşumun torununa yapmışlar   sanırım şimdi onun yerine tomografi yapılıyor.baryum grafisinde çok ciddi radyasyon yüklemesi oluyormuş doğrumu?bilgi verirseniz sevinirim teşekkürler

-------------
BELİNAY

Mesaj Tarihi: 29 Nis 2010 Saat 15:59
Tomografiden daha fazla değil. Tercih edeceksem, "baryumlu" yu tercih ederim.. Tabii, eğer grafi değilde, "SCOPİ" denilen, devamlı gözle inceleme yapılacak ise, onun verdiği şua çok fazladır.

Mesaj Tarihi: 03 May 2010 Saat 14:47

Doktor Bey tekrar merhaba,kızımın ağlamaları meğer makatta çatlak oluştuğu içinmiş.sancıları kakasını yapacağı zamn ve alttan gaz çıkardığı zamn artıyordu.doktor zorlamadan makatta çatlama oluştuğunu,bunun da canını yaktığını söyledi.anestol kram ve hametan verdi.sabah akşam sıcak suya oturtup bu kremleri sürüyoruz.bir de vajinada yapışıklık varmış.estriol krem sürüyoruz.bu ciddi bir rahatsızlık mıdır?biz görebilir miyiz bu yapışıklığı?kreme ne kadar devam etmeliyiz?bir de doktor idrar kültürü yaptırmamızı tavsiye etti.bu yapışıklık nedeniyle idrar yolu enfeksiyonu olabilirmiş.defalarca idrar tahlili yapıldı,enfeksiyon yoktu.Kültürde ancak belli olurmuş,doğru mu?

Ayrıca kızım 5 aylık oldu,sık sık emiyor ama kaşıkla ağzına damla versem yemek gibi iştahla içiyor ve gerisi gelmeyince ağlıyor.kakası hep sarı sıvı idi ilk kez bu sabah sulu kaka ile birlikte çok az sarı sert kaka yapmıştı.sert ve kuru,altın sarısı renkte,akşam bir kaşık tavuk suyu çorba vermiştim.ondan olabilir mi?sizce ek besin vermeli miyim?

Mesaj Tarihi: 04 May 2010 Saat 13:12
İdrar kültürü ile ilgili "safsatalara" kanmayın, Tam tersi, yapışıklık olanlarda İYE daha az görülür... İdrar tahlilinde  "Nitrit" negatif çıktığı sürece, kültür yapmayın...Makatta çatlak oluşabilmesi için, en az 6-7cm. çapında kalın bir kakayı, doğum yapar gibi çıkarması lazım...

Mesaj Tarihi: 04 May 2010 Saat 13:30

anladım doktor bey,peki vajinadaki yapışıklık için kullandığımız krem iyi mi?siz başka bir krem önermişsiniz vajina kapalılığına.kapalı olmasıyla yapışıklık aynı şey mi?bu konuda ne yapmalıyım?

Mesaj Tarihi: 04 May 2010 Saat 14:48
Estriol'ü günde 2 defa sürün, 1 hafta kullanın, 1 hafta ara verin, gerekirse tekrarlayın..

Mesaj Tarihi: 09 May 2010 Saat 13:48
tekrar merhaba,kızım hala barsak gazını zor ve bağırarak çıkarıyor,bir de çok kötü kokmaya başladı gazı.yapışıklık da biraz açıldı ama çok küçük bi kısımda hala var.dediğiniz gibi bir hafta kullandım şimdi ara verdim.acaba o küçük yapışığı da açmak için devam etsem mi?bir de barsaklarda bir bozukluk mu var ki kötü koku başladı.anne sütü dışında bir şey almıyor.

Mesaj Tarihi: 09 May 2010 Saat 21:31
Tekrar eskisi kadar kapanmadıkça kremi kullanmayın... Sadece anne sütü alan bir bebekte bu tür şikayetler, fazla beslenmeyi gösterir, zorlamayın...

Mesaj Tarihi: 21 May 2010 Saat 14:16

Tekrar merhaba,kızım artık gazını rahat çıkarıyor ancak eskiden her gün kaka yapıyorken artık on günde bir o da fitille yapıyor.aslında ben fitille müdahale etmek istemiyorum ama doktor on günün çok olduğunu söylüyor.Sizce ne yapmalıyım?fitil kullanmak istemiyorum.kaç gün yapmazsa müdahele etmeliyiz?Anne sütü haricinde günde bir öğün 30 cc mama yiyor.5 ay 10 günlük.cevap için teşekkürler.

Mesaj Tarihi: 21 May 2010 Saat 19:43
Cocuk rahat oldugu surece mudahale gerekmez..Tabii bir de cikan kakanin civik olmasi sarti var..Ek gida miktar ve sayisi arttikca kaka araliklari siklasacak, merak etmeyin..

Mesaj Tarihi: 31 May 2010 Saat 15:36

Yine aynı konu...Kızım  dışkısını yapmadan 7-8 günü rahat geçiriyor,ancak 9.gün ıkınıp zorlamaya ve yapamayınca da ağlamaya başlıyor.Gliserinli fitil veriyoruz,bir saat sonra yapıyor.Kakası pelte gibi.Ne sulu ne de katı.Kabız değil bilyorum ama neden müdahalesiz yapamıyor?Bir defasında 12 gün rahattı 13.gün yapmaya çalıştı,yapamadı.Öyle bağırıyor ki ıkınırken anlamıyorum ne olduğunu.Düzenli duphalac vermeme rağmen yapamadı.Yellenmesi Gürültülü ve pis  kokulu.hatta çoğu kez kaka yaptı sanıyorum.tetkik yaptırmam gerekir mi?her seferinde fitil kullanmak istemiyorum artık.cevabınız için teşekkür ederim.

Mesaj Tarihi: 31 May 2010 Saat 15:46
Bu arada sadece anne sütüyle besleniyor,buradaki doktor kayısı yedirebilirsin dedi.6.ayı doldurmaya 10 gün kaldı.kayısı işe yarar mı?hem bebeğim kabız değil,sadece kakasını yapamıyor,ağlıyor ıkınrken.hiçbir şekilde sakinleşmiyor.nolur yardım edin.

Mesaj Tarihi: 01 Haz 2010 Saat 21:13
Anlatilanlar tamamen normal, hicbir tedavi veya mudahale gerekmez...Anne sutu alanlarda bu durumlari daha cok goruyoruz. Rahat olduklari surece kurcalamayin.Bizim doktorlar  saglam cocugu bilmezler. Sizin anlattiginiz her sikayeti ''hasta imis'' gibi algilar ve hemen ilaclarla halletmeye calisirlar.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat