Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > İlaçlar
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Ateş düşürücü şuruplar
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumAteş düşürücü şuruplar

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
gulay571 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 86
Mesajın Direkt Linki Konu: Ateş düşürücü şuruplar
    Gönderim Zamanı: 21 Ağu 2008 Saat 16:51
Merhabalar Kadir bey kızım 22 aylık bu aralar sık sık ateşi çıkıyor çok fazla değil ama havale geçirdiği için en ufak ateşte endişeleniyorum ve hemen pedifen veriyorum eğer gecede ateşi varsa 6 saatte geçmişse paranox fitil veriyorum. Acaba hemen ilaç vermekte hatamı yapıyorum. gerçi ilk öncde hemen ılık banyp yaptırıyorum eğer ateşi 37,5 tan fazlaysa bu dediğim ilaçları veriyorum. Sizce vücudu bağışıklık mı kazanıyor yani ateşlendiği zaman hemen ilaç vermemelimiyim.

Saygılarımla teşekkürler
Gülay YILDIZ
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif
Puanlar: 119567
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Ağu 2008 Saat 09:58
Benim "Ateş ve havale" hakındaki makalemi okuyun , orada geniş bir şekilde anlatıyorum.
Ateş sadece, vücudun, mikropların işini zorlaştırmak için kullandığı bir yöntemdir, zararsızdır.. Tehlikeli ateş veya sınır yoktur, tehlikeli hastalık vardır. Menenjit gibi.menenjiti teşhis ve tedavi edemediklerinden,  Eskiden insanlar hastalıkları ayırd edemediklerinden, menenjitin yaptığı hasarları ateşin yaptığını zannederlerdi.Türk pediatri Arşivi dergisinin yaptığı bir araştırma;Uzmanların %26'sı, asistanların %38'i, pratisyenlerin %45'i ateşin zararlı olduğuna inandığını göstermiştir.Önce doktorlar bu yeni bilgileri öğrenecekler ki, hastalarına doğru bilgiler verebilsinler.
Soğuk tatbik etmek, fayda yerine zarar verir.
Ateş 38' i geçsin ve çocuk rahatsızlık duymaya başlasın, ondan sonra ateş düşürücüyü kullanın. Pedifen dozu , parasetamolden farklıdır, daha az verilmesi gerekir, dikkatli olun.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.