Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Ateş düşürücü şuruplar

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: İlaçlar
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=9564
Tarih: 18 Ağu 2025 Saat 05:28


Konu: Ateş düşürücü şuruplar
Mesajı Yazan: gulay571
Konu: Ateş düşürücü şuruplar
Mesaj Tarihi: 21 Ağu 2008 Saat 16:51
Merhabalar Kadir bey kızım 22 aylık bu aralar sık sık ateşi çıkıyor çok fazla değil ama havale geçirdiği için en ufak ateşte endişeleniyorum ve hemen pedifen veriyorum eğer gecede ateşi varsa 6 saatte geçmişse paranox fitil veriyorum. Acaba hemen ilaç vermekte hatamı yapıyorum. gerçi ilk öncde hemen ılık banyp yaptırıyorum eğer ateşi 37,5 tan fazlaysa bu dediğim ilaçları veriyorum. Sizce vücudu bağışıklık mı kazanıyor yani ateşlendiği zaman hemen ilaç vermemelimiyim.
 
Saygılarımla teşekkürler


-------------
Gülay YILDIZ



Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 22 Ağu 2008 Saat 09:58
Benim "Ateş ve havale" hakındaki makalemi okuyun , orada geniş bir şekilde anlatıyorum.
Ateş sadece, vücudun, mikropların işini zorlaştırmak için kullandığı bir yöntemdir, zararsızdır.. Tehlikeli ateş veya sınır yoktur, tehlikeli hastalık vardır. Menenjit gibi.menenjiti teşhis ve tedavi edemediklerinden,  Eskiden insanlar hastalıkları ayırd edemediklerinden, menenjitin yaptığı hasarları ateşin yaptığını zannederlerdi.Türk pediatri Arşivi dergisinin yaptığı bir araştırma;Uzmanların %26'sı, asistanların %38'i, pratisyenlerin %45'i ateşin zararlı olduğuna inandığını göstermiştir.Önce doktorlar bu yeni bilgileri öğrenecekler ki, hastalarına doğru bilgiler verebilsinler.
Soğuk tatbik etmek, fayda yerine zarar verir.
Ateş 38' i geçsin ve çocuk rahatsızlık duymaya başlasın, ondan sonra ateş düşürücüyü kullanın. Pedifen dozu , parasetamolden farklıdır, daha az verilmesi gerekir, dikkatli olun.



Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat