Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Genel Konular > Bebeğim & Çocuğum Hakkında > Aşılar & Hastalıklar
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Bebeginin kalcalarinda bir sorunu olan var mi?
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kapalı KonuBebeginin kalcalarinda bir sorunu olan var mi?

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
cansew Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 222
Mesajın Direkt Linki Konu: Bebeginin kalcalarinda bir sorunu olan var mi?
    Gönderim Zamanı: 23 Nis 2009 Saat 00:15
Merhaba arkadaslar,

Biraz uzun olacak ama okur ve bildiklerinizi paylasirsaniz memnun olurum.
Bebegim bir aylikken doktor kontrolüne gittik. Doktor bey ultrasonla bebegimin kalcalarina bakti ve her iki tarafinda da bir problemin olabilecigini ve bunu cözmek icin bir ay boyunca bezini bagladiktan sonra bezin üstüne bir bez daha koyup (bacaklarini acik tutmak amaci ile)öyle giydirmemizi söyledi.
Biz yaklasik on gün sonra iki bez takmayi biraktik Tongue
bir ay sonra gittigimiz ikinci kontrolde bir kalcasinda tamamen gectigini fakat diger kalcasinda cok az daha oldugunu gördük. Doktor bizi kemik doktoruna gönderdi. kemik doktoruda baktiktan sonra bacaklarina birbirinden ayirmak amaci ile bir aparat verdi.
Simdi benim merak ettigim;
1) Sizlerde de böyle bir problem oldu mu? oldu ise nasil davrandiniz?
2)O aparat baska bir zarar verebilir mi? (günlerdir kizim cok aglayacak diye agliyorumCry) Sizler baska birsey önerebilir misiniz?
Cevaplariniz icin simdiden tesekkür ederim...
Saglicakla kalin...
Allah herkesin gönlüne göre versin...
Yukarı Dön
cansum Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye
Simge

Puanlar: 2293
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Nis 2009 Saat 21:01
öncelikle geçmiş olsun canım. malesef bizde aynı sorunu yaşadık. seni çok iyi anlayabiliyorum.
biz 2 ay çift bez kullandık. daha sonra bize pavlik bandaj verdiler. sen aparat yazmışsın acaba aynı şeymi? 1 ay kullanın dediler.
sonra biz farklı bi hastaneye daha götürdük. orada çocuk doktoru bacaklarını yanlara doğru ayırdı ve kızım tam olarak açabildiği için normal dedi. ordaki ultrasondada normal çıktı fakat ortopedi doktoru farklı bi hastane verdiği için kendine güvenemedi ve kullanın dedi. kafam karışık bi şekilde 3 hafta kullandık.
sonra çevremden bir hastaneye daha götürmemi söylediler. kafam daha çok karışacak desemde götürdüm. direk ortopedi doktorunun yanına gittik. doktor elle bacaklarını muayene etti ve bu çocuk normal dedi. pavlik bandajıda daha çok bacaklarına zarar verirsin diye kullanma dedi. 5 aylıkken röntgen çekelim dedi. zaten röntgende kesin belli oluyormuş. oradan çıkınca bandajı çıkarıp attım.
1 ay sonra ilk hastaneye gittik. bandajı sordular malesef yalan söyleyerek kullandım dedim. sonra baktılar ve 1 ay daha kullanın dediler ben tekrar kullanmadım ama kafam yinede karışıktı sonra pişman olmaktan korkuyordum. 1 ay geçince aynı hastaneye yine gittik. bu sefer röntgen çekilsin dediler. ve röntgenden sonra iyileştiğini söylediler. bir yandan çok sevinmiştim bir yandanda doktorlara çok kızmıştım. şimdi kızım 2 yaşını geçti ve maşallah hiçbir sorunumuz yok. belki uzun süre kullansaydım bacaklarında farklı bi soruna neden olacaktım. allahıma şükürler olsun o günleri atlattık.
sana tavsiyem canım mutlaka farklı bi doktora daha götür.
inşallah sizde sorunsuz atlatırsınız.

Düzenleyen cansum - 27 Nis 2009 Saat 21:11

Yukarı Dön
cansew Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Puanlar: 222
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Nis 2009 Saat 00:18
önceliklie cevap yazdigin icin tsk ederim kimse yazmadigi icin kimsede bu sorun yok sanmisdim.Ben persembe günü Allah nasip ederse yine gidecegim ortopediye ,1 hafta oldu kulanali  esim de kulanmayalim diyo ama ben emin olamiyorum.  Ayaklari tam SINIR da gözüküyo ultrasonda  cok kötü degil ama cok iyide degil dedi Doktor persembeyi bekliyecem mecburen . Ben almanyada yasiyorum  arasdirdim ayni alet .

Düzenleyen cansew - 28 Nis 2009 Saat 00:24
Allah herkesin gönlüne göre versin...
Yukarı Dön
nurten... Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye

bilalim + eşim + erenim

Puanlar: 4509
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Nis 2009 Saat 15:03
canım çok geçmiş olsun öncelikle ,
benim yeğenimde bu problem vardı bu aleti kullanmazsanız ameliyat olması gerEK dendi birkaç dr birden aynı şeyi söylemişti bizde kullandık ve gerçektende işe yaradı
ALLAH yardımcın olsun dermansız dert vermesin
KOLLARIMDA İKİ MELEK:)
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.