öncelikle geçmiş olsun canım. malesef bizde aynı sorunu yaşadık. seni çok iyi anlayabiliyorum.
biz 2 ay çift bez kullandık. daha sonra bize pavlik bandaj verdiler. sen aparat yazmışsın acaba aynı şeymi? 1 ay kullanın dediler.
sonra biz farklı bi hastaneye daha götürdük. orada çocuk doktoru bacaklarını yanlara doğru ayırdı ve kızım tam olarak açabildiği için normal dedi. ordaki ultrasondada normal çıktı fakat ortopedi doktoru farklı bi hastane verdiği için kendine güvenemedi ve kullanın dedi. kafam karışık bi şekilde 3 hafta kullandık.
sonra çevremden bir hastaneye daha götürmemi söylediler. kafam daha çok karışacak desemde götürdüm. direk ortopedi doktorunun yanına gittik. doktor elle bacaklarını muayene etti ve bu çocuk normal dedi. pavlik bandajıda daha çok bacaklarına zarar verirsin diye kullanma dedi. 5 aylıkken röntgen çekelim dedi. zaten röntgende kesin belli oluyormuş. oradan çıkınca bandajı çıkarıp attım.
1 ay sonra ilk hastaneye gittik. bandajı sordular malesef yalan söyleyerek kullandım dedim. sonra baktılar ve 1 ay daha kullanın dediler ben tekrar kullanmadım ama kafam yinede karışıktı sonra pişman olmaktan korkuyordum. 1 ay geçince aynı hastaneye yine gittik. bu sefer röntgen çekilsin dediler. ve röntgenden sonra iyileştiğini söylediler. bir yandan çok sevinmiştim bir yandanda doktorlara çok kızmıştım. şimdi kızım 2 yaşını geçti ve maşallah hiçbir sorunumuz yok. belki uzun süre kullansaydım bacaklarında farklı bi soruna neden olacaktım. allahıma şükürler olsun o günleri atlattık.
sana tavsiyem canım mutlaka farklı bi doktora daha götür.
inşallah sizde sorunsuz atlatırsınız.
------------- http://lilypie.com">
|