Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Göğüs Hastalıkları ve Tüberküloz Uzmanı Dr. Özkan Devran
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - ak ciğerinde su toplanması
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumak ciğerinde su toplanması

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
meltemtc Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 1
Mesajın Direkt Linki Konu: ak ciğerinde su toplanması
    Gönderim Zamanı: 18 Haz 2010 Saat 08:00
merhaba hocan canımdan cok sevdıgım esım gecen sene ak cıgerınde su toplanması vardı ılac tedavısı sonucu kurutuldu.cevremdekı ınsanlar yenılenebılecegınden bahsedıyor calıstıgı ıs bıraz fazla yorucu ve bu aralar sırtım batıyor dıyor tekrar sızce yenılenme ıhtımalı varmı bu hastalıgın ona bıse olacak dıye cok korkuyorum  :(
Yukarı Dön
Dr.Özkan Devran Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 42
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Tem 2010 Saat 23:26
Öncelikle sorunuzu  geç yanıtladığımiçin  özür  dilerim. Akciğerde  su  toplanması  birçok  nedenden  olabilir.  En sık  nedenler  bir  zatürre  sonucunda  su  toplanması  ve tüberküloza  bağlı  akciğerde  su  toplanmasıdır. Zatürreye  bağlı  su  toplanması  tekrarlayabilir. Ancak tüberküloza  bağlı ise  bunun tekrarlama  olasılığı  pek  yoktur. Ancak  akciğer  zarı  ilginç bir dokudur.  Bir kere etkilenmişse  yıllar  sonra  bile  hastaların  rüzgar  altında  kaldığında  aynı  bölgede  ağrılarının  tekrarladığı  şikayetleri  sıkça  olur.  Açıkçası  bunun nedenini  kimse  tam olarak  bilmemekte. Önceki  tanısı belirtmiş olsaydınız  daha fazla  yardım edebilirdim. Ama  muhtemelen  bahsettiğim  gibi bir  ağrıdır  veya  kas  ağrısı/  bel  fıtığı  ağrısı  gibi bir nedendir.  İyi günler.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.