Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

ak ciğerinde su toplanması

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Göğüs Hastalıkları ve Tüberküloz Uzmanı Dr. Özkan Devran
Forum Tanımlaması: (ARŞİV) Sorularınız ve cevapları... (ARŞİV)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=24478
Tarih: 15 Haz 2025 Saat 20:03

Konu: ak ciğerinde su toplanması
Mesajı Yazan: meltemtc
Konu: ak ciğerinde su toplanması
Mesaj Tarihi: 18 Haz 2010 Saat 08:00
merhaba hocan canımdan cok sevdıgım esım gecen sene ak cıgerınde su toplanması vardı ılac tedavısı sonucu kurutuldu.cevremdekı ınsanlar yenılenebılecegınden bahsedıyor calıstıgı ıs bıraz fazla yorucu ve bu aralar sırtım batıyor dıyor tekrar sızce yenılenme ıhtımalı varmı bu hastalıgın ona bıse olacak dıye cok korkuyorum  :(

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.Özkan Devran
Mesaj Tarihi: 12 Tem 2010 Saat 23:26
Öncelikle sorunuzu  geç yanıtladığımiçin  özür  dilerim. Akciğerde  su  toplanması  birçok  nedenden  olabilir.  En sık  nedenler  bir  zatürre  sonucunda  su  toplanması  ve tüberküloza  bağlı  akciğerde  su  toplanmasıdır. Zatürreye  bağlı  su  toplanması  tekrarlayabilir. Ancak tüberküloza  bağlı ise  bunun tekrarlama  olasılığı  pek  yoktur. Ancak  akciğer  zarı  ilginç bir dokudur.  Bir kere etkilenmişse  yıllar  sonra  bile  hastaların  rüzgar  altında  kaldığında  aynı  bölgede  ağrılarının  tekrarladığı  şikayetleri  sıkça  olur.  Açıkçası  bunun nedenini  kimse  tam olarak  bilmemekte. Önceki  tanısı belirtmiş olsaydınız  daha fazla  yardım edebilirdim. Ama  muhtemelen  bahsettiğim  gibi bir  ağrıdır  veya  kas  ağrısı/  bel  fıtığı  ağrısı  gibi bir nedendir.  İyi günler.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat