Tavuklu Börek |
Yanıt Yaz |
Yazar | |
elfiida
Üye Kayıt Tarihi: 30 Eyl 2010 Durum: Aktif Değil Puanlar: 3 |
Konu: Tavuklu Börek Gönderim Zamanı: 30 Eyl 2010 Saat 01:34 |
ilk konum afiyet olsun :)
tarifleri denedim ve mennun kaldım...
TAVUK BÖREĞİ Malzeme: Yapılışı: veya bir başka tarif
MALZEMELER
1 Adet tavuk gögüsü 3 Adet yufka 500 gr. yoğurt 4 diş sarımsak 1 çorba kaşığı margarin 1 çarba tatlı kaşığı pul biber 3 su bardağı su YAPILIŞI
3 su bardağı su ile tavuk göğüsünü haşlıyoruz,pişirim süresi tavuğun pişmasiyle orantılı,tavuk gögüsü piştikten sonra didikliyoruz ve isteğe göre tuz ve karabiberi ilave ediyoruz.Bir fırın tepsisine 1,5 yufkayı seriyoruz arasına yaptığımız hercı ekleyip kalan yufkayla üzerini kapatıyoruz.(içine başka hiçbir malzeme eklemiyoruz)200 derece fırında üzeri ve altı kızarana kadar pişiriyoruz.Piştikten sonra soğuk olan tavuk suyundan ortalama 1,5 bardak üzerine döküyoruz,her tarafı ıslanıcak şekilde. Son olarak üzerin serımsaklı yoğurt ekleyip kızdırdığım yağla biberi yoğurdun üzerine döküp servis yapıyoruz. yazı kaynağı: tavuklu börek
|
|
TÜBAY
Elmas Üye Kayıt Tarihi: 10 Nis 2009 Durum: Aktif Değil Puanlar: 4240 |
Gönderim Zamanı: 30 Eyl 2010 Saat 08:45 |
canım ellerine sağlık eminim çok lezzetli olmuştur ama biz kendi yaptıklarının fotosunu görmek isteriz
|
|
ALDIĞIM İKİ NEFES;EŞİM VE KIZIM
|
|
aibü
Katılımcı Üye Kayıt Tarihi: 14 Eyl 2010 Durum: Aktif Değil Puanlar: 189 |
Gönderim Zamanı: 28 Ara 2011 Saat 20:56 |
çok severim tavuklu böreği. ama sıcak tüketince tadı çıkıyor.
|
|
|
|
y_bal
Altın Üye Kayıt Tarihi: 11 Tem 2008 Konum: kuzusuna hasret Durum: Aktif Değil Puanlar: 2663 |
Gönderim Zamanı: 29 Ara 2011 Saat 17:57 |
ellerine sağlıkk ben denemedim ama deneyen bi arkadaşta yedim harikaydı gerçekten
|
|
Yanıt Yaz | |
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|