ilk konum afiyet olsun :)
tarifleri denedim ve mennun kaldım...
TAVUK BÖREĞİ
Malzeme: 5 adet yufka 1/2 paket margarin 1 adet tavuk göğsü 1,5 su bardağı süt 2 kasık un 2 kaşık margarin 1 diş sarmısak Biraz tereyağı Kırmızı biber Tuz
Yapılışı: 1/2 paket margarini eritip, yufkanın birini tepsiye yayın. Üzerine yağı gezdirin. 5 adet yufkayı üst üste serip, aynı şekilde yağlayıp, fırında pişirin. Çıkınca tavuk suyu ile ıslatın. Didilmiş tavukları üzerine yayın. 2 kaşık margarini eritip, 2 kaşık un ile kavurup sütü ve tuzu koyup, başamel sos'u hazırlayın. Tavukların üzerine dökün. Sarmısak, tereyağı ve kırmızı biberi tavada eritip, üzerine dökün. 5 dakika fırınlayın.
veya bir başka tarif
MALZEMELER 1 Adet tavuk gögüsü 3 Adet yufka 500 gr. yoğurt 4 diş sarımsak 1 çorba kaşığı margarin 1 çarba tatlı kaşığı pul biber 3 su bardağı su
YAPILIŞI 3 su bardağı su ile tavuk göğüsünü haşlıyoruz,pişirim süresi tavuğun pişmasiyle orantılı,tavuk gögüsü piştikten sonra didikliyoruz ve isteğe göre tuz ve karabiberi ilave ediyoruz.Bir fırın tepsisine 1,5 yufkayı seriyoruz arasına yaptığımız hercı ekleyip kalan yufkayla üzerini kapatıyoruz.(içine başka hiçbir malzeme eklemiyoruz)200 derece fırında üzeri ve altı kızarana kadar pişiriyoruz.Piştikten sonra soğuk olan tavuk suyundan ortalama 1,5 bardak üzerine döküyoruz,her tarafı ıslanıcak şekilde. Son olarak üzerin serımsaklı yoğurt ekleyip kızdırdığım yağla biberi yoğurdun üzerine döküp servis yapıyoruz.
yazı kaynağı: http://www.ustalardantarifler.com/tavuklu-borek/ - tavuklu börek
|