Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Genel Konular > Bebeğim & Çocuğum Hakkında > Emzirme & Anne Sütü
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - emzirme sona mı eriyor
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kapalı Konuemzirme sona mı eriyor

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <1 234
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
fatoş Açılır Kutu Gör
Pırlanta Üye
Pırlanta Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 16849
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Nis 2008 Saat 15:24
Orjinalini yazan: duygu duygu Yazdı:

Burcu Egemen de ben işe başlayınca emmeyi azalttı. 9 aylıktı işe başladığımda. Önceleri uyanıkken emmeyi reddetti, uyurken emzirdim. Gece boyu 2 saatte bir kalkıp 1 saat emziriyordum. Uyuklaya uyuklayaDisapprove Hatta uyuklamak demeyelim de uyumak diyelim... Sabah savaş gazisi gibi işe geliyordum. Bazen "Off!" dediğim zamanlar oldu ama şu an o günleri arıyorum. Çünkü benim aacan gece emmeyi de bıraktı. Uykuda bile olsa itiyor beni. Bu nedenle yaklaşık 1 aydır emziremiyorum. Ama pes ettim mi? Hayır, asla! O inatla emmiyor, ben inatla sağıp veriyorum... Zaten öğlenleri işte sağdığım sütü içmeye alışık olduğu için biberondan içerken yadırgamıyor sütümü. Sadece anne memesinden emmek zor geliyor sanırım. Biberonun rahatlığından sonra onu istemiyor diye düşünüyorum. Bunlar bacak kadar boylarıyla çok uyanık oluyorlar Burcu'cuğumLOLLOLLOL Kolayı varken zora gelmiyorlar... Neyse şimdiki duruma geleyim. Egemen ısrarla ve inatla emmiyor. Ben ısrarla ve inatla sağıyorum sütümü günde 5 kere. Yarımşar saatten 2,5 saat ediyor toplam mesaimLOLLOLLOL Zamanla süt azalır dedim ama maaşallah şimdilik iyi gidiyor.
Helal olsun valla ClapClap Bu konuda çok taktir ediyorum seni Duygucuğum Clown
Yukarı Dön
fatoş Açılır Kutu Gör
Pırlanta Üye
Pırlanta Üye

Puanlar: 16849
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Nis 2008 Saat 15:27
Orjinalini yazan: FİNCAN34 FİNCAN34 Yazdı:

burcucum bende erken dogum yaptım kızım cenesı kuvvetsız oldugu ıcın ememıyor bıberonla beslıyorduk bende ınatla sagdım verdım yetmedıgı yerde premeture maması verdım artık 3 ay olmuştukı sutum artık damla damla kalmıştı sonra bızımkı bıraz kendını toparlayınca damla kalan sutumu emzırmeye calıştım yıne tutamadı bu sefer sılıkon başlıgı aldın onunla tutdu daha sonra 2.gun sılıkon meme başlıgından mıdesı bulandı ve memeyı tutudu bır tutdu pır tutudu ve ben 3 ay sonra emzırmenın tadına vardım ve 20 ay emzırdım sutum emzırdıkce cogaldı sankı yenı dogum yapmıştım ınan ısteyınce oluyor ben cok dua ettım emzırmek ıcın ınş sende başarırsın bu kadar uzattım kusura bakmayın bır nevı ıbret olsun anneler yılmasın Clown
Sana da helal olsun canım, ben ilk 6 ay sadece anne sütü verdim ama son aylarda hiç kilo almamıştı, sütüm yetmemiş Disapprove Benim sütüm 4,5 aylıkken çok azaldı, kızım emmeye pek düşkün olmadı, ek gıdalardan sonra sadece geceleri uykusunda emzirdim, sütüm zaten azdı, 11. ayda bıraktı Cry senin gibi emzirenlere çok imreniyorum ClapClap Clown
Yukarı Dön
burcu Açılır Kutu Gör
Elmas Üye
Elmas Üye

Çınar'ın annesi, Forumun neşesi

Puanlar: 8349
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Nis 2008 Saat 16:46
Teşekkür ederim kızlar hepinize...
Duygu bunu başarabildiysen ne mutlu sanaClapClapClap fakat ben gecemi o şekilde geçirdiğim zaman dedim ya çocuğuma verimli olamıyorum ve tahammülsüz oluyorum.. iş yerinde nasıl olurdum bilmem belki idare edilebilirdiWink
zaten bunu yapabilseydim buraya hiç böyle bir topik açmamış olurdumUnhappy
yine de teşekkür ederim.. umarım yapabilcek arkadaşlara örnek olursunSmile

Düzenleyen bdinler - 09 Nis 2008 Saat 17:19
ömrüm, bebeğim, Çınar'ım

Yukarı Dön
burcu Açılır Kutu Gör
Elmas Üye
Elmas Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Nis 2008 Saat 17:21
bu arada Duygu senin bu konuda bir fikrin vardır sanırım.. ben de sütümü sağıyorum gündüzleri.. zaten daha önceden de dondurucuya koydugum bir sürü poşetim varBig%20smile
bunları direk vermekle kaşık mamalarına karıştırmak arasında bir fark var mı.. yani mamayla karışınca birşeyler etkisiniz yitirmiyor değil mi
ömrüm, bebeğim, Çınar'ım

Yukarı Dön
yagmurerim Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Puanlar: 1916
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Nis 2008 Saat 19:28
ya negüzel emzire bilenlere ben çok üzülüyorum erim 8 ayı doldurdu bıraktı çünkü benim sütlerim kesildi beni üzenlere okadar kızıyorumki olan bana ve çocuğuma oldu bende en azından 1 yaşına kadar emzire bilmek isterdim Cryburcucum üzülme bıraktımı ne kadar zorlasanda almıyolar hele bide boğa inatı varsa süt azaldımı emmiyolar ben üç hafta mücadelele ettim ama gelmedi süt gelmeyince haliyle erimde emmedi Cry

Düzenleyen yagmurerim - 09 Nis 2008 Saat 19:29
Yukarı Dön
duygu Açılır Kutu Gör
Kıdemli Moderatör
Kıdemli Moderatör
Simge
Dedektifler Odası Başkanı :)

Puanlar: 9950
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Nis 2008 Saat 22:46
Orjinalini yazan: bdinler bdinler Yazdı:

bu arada Duygu senin bu konuda bir fikrin vardır sanırım.. ben de sütümü sağıyorum gündüzleri.. zaten daha önceden de dondurucuya koydugum bir sürü poşetim varBig%20smile
bunları direk vermekle kaşık mamalarına karıştırmak arasında bir fark var mı.. yani mamayla karışınca birşeyler etkisiniz yitirmiyor değil mi

Burcu'cuğum ben ilk başlarda çok zorlandım sağılmış sütü içirirken. Hatta uzun süre başaramadımUnhappy İşte o zamanlarda sağdığım sütü böyle kaşık mamalarına, kahvaltıya falan kattım hep. Birazı ziyan oldu ama çoğunu değerlendirdim. Sanırım çok da lezzetli oluyor. Egemen anne sütüyle yaptıklarımı severek yiyordu. Ben de bunu bu sitede birinden duymuştum ilk defa. Kim olduğunu hatırlamıyorumConfused Bayağı eskilerden bir muhabbet. O arkadaş bana sağılmış sütle sütlü pirinçli mamayı karıştırıp verdiğini söylemişti. Sütleri atmamak için denedim. Etkisinin azalacağını ise pek sanmıyorum. Çünkü ısıtılmıyor, kaynatılmıyor. Ben kettleın üzerine oturttuğum kasede buharla hafif ılıtıp yapıyordum. Ay çok uzattım galibaLOLLOLLOL
Yukarı Dön
burcu Açılır Kutu Gör
Elmas Üye
Elmas Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Nis 2008 Saat 23:15
sağol Duygucuğum.. ben de zaten öyle yapıyorum. şimdi de arasıra sağıyorum bari içemediklerini alsın diye. zaten buzlukta da birsürü poşet dolu.. tarihlerini kontrol ediyorum ordan da çıkarıyorum. tabi onlar daha çok, o zamanlar daha boldu ya sütBig%20smile
ben zaten önceden de yani bolken sütüm, gene sağıp kullanıyordum. öğrneğin sebze çorbası biraz fazla mı koyu oldu.. hemen 2dakikada biraz sağıp çorbaya karıştıyordum. kesinlikle içinde anne sütü olunca daha iştahlı oluyorlar.. ben de çok önceden duymuştum onu biryerden. hatta daha hamileydim ama kalmış aklımın bir köşesinde işte..
neyse ben senden daha uzattım galiba.. gerçi burda öyle gibi geliyor insana, normal sayfada yayılıyor ya bu kadar çok olmuyorLOLLOLLOLLOLLOLLOLLOL
ömrüm, bebeğim, Çınar'ım

Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <1 234
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.