Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

emzirme sona mı eriyor

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Genel Konular
Forum Adı: Emzirme & Anne Sütü
Forum Tanımlaması: Emzirme & Anne Sütü
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=6736
Tarih: 26 Ara 2024 Saat 11:32

Konu: emzirme sona mı eriyor
Mesajı Yazan: burcu
Konu: emzirme sona mı eriyor
Mesaj Tarihi: 05 Nis 2008 Saat 18:39
kızlar galiba çınar bu emme işini bırakıyor.. 11 aylık oldu.. gündüzleri artık ememiyor çünkü etrafdaki bütün sesler dikkatini çekiyor ve yumulamıyor eskisi gibiConfused geceleri de uyku arasında veriyorum, onu da iki çekiyor uyuyor... bir süredir öyle zaten.. bu sefer gece karnı acıktığı için 8-10 kere kalkıyordu. gene uyuyup kaldığı için de doymuyor bir daha kalkıyordu. ben de ona gece 12de emzrip peşinden mama vermeye başladım. şimdi hala aynı fakat 12de kaldırıyorum emziriyorum, o kadar az emip uyumaya devam diyor ki anlatamam... devamlı dürtüyorum ama bir yere kadar.. sonra biberonu veriyorum onu hiç nefes almadan bitiriyor ve sabaha kadar uyuyor.. bir süre daha devam edeceğim ama sanırım artık bu iş bitiyor ve ben kendimi birazcık suçlu hissediyorum.. belki de mama vermemeliydim kendimi zorlayıp 8-10 kere de olsa kalkmalıydım.. fakat bu sefer çocuğuma gündüzleri verimli olamıyordumUnhappyUnhappy
ya öyle işte sizinle paylaşmak istedim.. hayalimde daha uzun süre emzirmek vardı ama olmadı.. herkes ne kadar emzirdi, sizce çok mu kısa sürdü bu işUnhappyUnhappyUnhappyUnhappy

-------------
http://www.glitterfy.com/"> ömrüm, bebeğim, Çınar'ım

Cevaplar:
Mesajı Yazan: duygu07
Mesaj Tarihi: 05 Nis 2008 Saat 19:09
Burcu üzülme canım arkadaşım benim.Approve Bence sen sonuna kadar denedin ama onların da bazen sınırları oluyor. Biliyorsun ben de bırakmak zorunda kaldım ama inan bazen emmesi için yaptığımız ısrar inada dönüşüyor ve bize kızıveriyorlar. Dedim ya sen sonuna kadar teklif et ama mücadeleye girme çünkü kazanan hep onlar oluyor.Clown
Umarım bu geçicidir ve tekrar devam eder emmeye seni. Ama bu sırada azalmaması için sağsan iyi olur mu diye aklıma geldi. Disapprove

Mesaj Tarihi: 05 Nis 2008 Saat 19:36
Orjinalini yazan: duygu07 duygu07 Yazdı:

Burcu üzülme canım arkadaşım benim.Approve Bence sen sonuna kadar denedin ama onların da bazen sınırları oluyor. Biliyorsun ben de bırakmak zorunda kaldım ama inan bazen emmesi için yaptığımız ısrar inada dönüşüyor ve bize kızıveriyorlar. Dedim ya sen sonuna kadar teklif et ama mücadeleye girme çünkü kazanan hep onlar oluyor.Clown
Umarım bu geçicidir ve tekrar devam eder emmeye seni. Ama bu sırada azalmaması için sağsan  iyi olur mu diye aklıma geldi. Disapprove
sağol canım kardeşim... senin bu konuda düşüncelerini zaten biliyorum ama yinede sağol canım..
 işin inada bindği kesinlikle doğru. eger istemiyorsa insan mümkün değil emziremiyor. zorla ağzına bile soksam aynen dişler devredeLOLLOLLOL ve bunu da çok bilinçli yapıyorLOLLOLLOL

-------------

Mesajı Yazan: fatoş
Mesaj Tarihi: 05 Nis 2008 Saat 19:49
Burcu benim kızım da 11 aylıkken emmeyi bıraktı, gündüz zaten emmiyordu, sadece ısırıyordu, bende emmesi için iki hafta mücadele ettim, uyurken emzirmeyi denedim ama asla almadı ve bıraktı, bırakınca ne yapsan da almıyorlar Disapprove

-------------
http://www.glitterfy.com/">

Mesajı Yazan: sengul
Mesaj Tarihi: 05 Nis 2008 Saat 20:54
   Ben   13 aylık olana kadar emzirdim. Ama 6. aydan sonra pek emmek istemiyordu  dr. muzda bıkmıştır, ısrar etme belki özler demişti.   Kısa bir süre sonra  yatarak emmeyi denedik,   tekrar   emmeye başladı.   Belkide aynı pozisyondan sıkılmıştı...LOLLOLLOL    çok hoştu  halıya  sırt üstü uzanıyordu  ağzını açıp bekliyordu..LOLLOL
Çınar  ınkide   umarım kısa süreli sıkılganlıktır... bence    zorlama,  üzüldüğünüde belli etme,     annenin çok istediğini    bebekler   hissedince  tam tersini yapıyorlar....Senin ki ısırmaya başlamış bile   afacannLOLLOL
Allah kolaylık versin ,   inşallah bırakmaz ...geceleri mama yerine  sağdığın sütten versen    alırmı acaba?..Clown Bırakırsada üzülme artık  herşeyi yiyordur  onlardan gereken  şeyleri alır...

-------------
Kesinlikle çocuğuna “çocuk gibi” davranma.

Bu anneler olarak yaptığımız en büyük kabahat aslında.

Küçük olabilirler ama onlar da birey birey.

Mesajı Yazan: bengisu
Mesaj Tarihi: 05 Nis 2008 Saat 21:13
burcucum bende senin durumundayım çınarla bengisu aynı dönemdeler sanırım normalde meme kızımın en büyük aşkıydı sonra ne olduysa bu aşka nazar değdiLOL gündüz pek emmemeye başladı ne yaptımsa olmadı özellikle diş çıkartırken memeyi istemiyor dişlerimi acıyor nedir anlamadımDisapprove ama gece çek uyanır emer geneldede uyuyup kalır .bu durum bizde bikaç aydır var çok üzüldüm çok ağladım memeyi bırakacak diye ama hala bırakmadı özellikle geceleri emiyor.o yüzden üzülme bıraksaydı bengisu bırakırdı ara ara nedense meme istemeyebiliyorlar.bu aylardan sonra sadece gece emmeleri bile yeterli.çok üstüne gitme sende üzme kendini sütün azalmasın.Tongue

-------------
http">
TÜM TARİFLERİM İÇİN TIKLAYIN...

Mesaj Tarihi: 06 Nis 2008 Saat 01:37
Burcu bak boğa burcunun genel yapısı bu sanırım. Üzülme sen. Yeterli diyorsa inatçı boğa gösterir inat tarafını.LOLLOLLOL Damadımın sayende maşallahı var canım.Approve Sen harika bir annesin canım hiç üzülme.ApproveApprove
Bu arada Sema (Bengisu) seninle ne kadar çok ortak yönümüz varmış canım. Benim kızım da 4 mayıs doğumlu. Ben de 78liyim. Ben 7 Mayıs sen 20 Haziran.Tongue

Mesajı Yazan: ifakat
Mesaj Tarihi: 06 Nis 2008 Saat 03:10
canım bende 10 ayını doldurduğu zaanlarda bıraktı yağmurda inanki bede çok üzülmüştüm hatta doğum günü zamanları tekarar emdi sanırım 3 5 gün sonra yine bıraktı öpüyor ama emmiyorduLOL
üzülme artık kocaman adam oldu yaBig%20smileşaka bi yanada sen elinden geleni yapıyorsun bence suçluluk hissetmeWinkClown

-------------
Öyle bir kul hakkım varki benden alınan... ALLAH'ım yarına bırakır ama ,yanına bırakmaz ASLA...!!!

Mesaj Tarihi: 06 Nis 2008 Saat 11:20
çok teşekkür ederim güzel arkadaşlarım, Fatoş, Şengül, Sema, Duygu ve İfakat... içim rahatladı sizlerden bunları duyunca...
belki de dişten kaynaklanıyordur onu hiç düşünmemiştim.. şuanda 8 aten var. sıra azılara geldi. gerçi daha sıkıntıları başlamadı sanırım..
bir de birşey soracağım. ben anne sütü içerde 24 saat kalınca bozuluyormuş bir düre sonra emziremiyormuşsun diye duydum.. hani ara verip sonra emzirmek konusundan bahsetmişsiniz ya... herhalde bu sırada bir yandan da sağmam en güzeli olacak.. hem emmediklerini de mamasından falan kullanmış olurumWinkWink
yine de çok şükür ki ilk 6 ay sadece anne sütü verebildik.. bu güzel bir teselli sanırımWink
hepinize tekrar teşekkür edyorumClownClownClownClownClown

-------------

Mesajı Yazan: nilay
Mesaj Tarihi: 07 Nis 2008 Saat 01:39
üzülmeyin arkadaşlar, yine de iyi emmişler maşallah..benim oğlan 20 aylıkken kendi kendine bıraktı,ben neredeyse nasıl ayırıcam diye düşünmeye başlamıştım...ne yazık ki zamanını biz anneler değil de miniklerimiz kendileri belirliyorlar....

-------------
http://lilypie.com">

Mesajı Yazan: hande
Mesaj Tarihi: 07 Nis 2008 Saat 09:29
burcu'cum hiç üzülme canım.çünkü 6 ay en gerekli olan dönem.ondan sonrasının da her yudumu tabiiki çok gerekli ama allah şükür ki ilk 6 ay sadece annesütü almış.Thumbs%20Upbence bırakması için gayet normal bir aydasınız.yani 12 ay bence bu iş için vicdanende çok normla..içini ferah tut canımClownClown

-------------
http://bonbon-butik.blogspot.com/ - BEBEK ŞEKERİ VE BUTİK KURABİYE İSTEYEN TIKLASIN LÜTFEN :)

Mesaj Tarihi: 07 Nis 2008 Saat 15:27

Burcu bak boğa burcunun genel yapısı bu sanırım. Üzülme sen. Yeterli diyorsa inatçı boğa gösterir inat tarafını.LOLLOLLOL Damadımın sayende maşallahı var canım.Approve Sen harika bir annesin canım hiç üzülme.ApproveApprove
Bu arada Sema (Bengisu) seninle ne kadar çok ortak yönümüz varmış canım. Benim kızım da 4 mayıs doğumlu. Ben de 78liyim. Ben 7 Mayıs sen 20 Haziran.Tongue

evet duygucum ben de bunu farkettiğimde formu inceledim bende üç mayısta antalyada doğum yaptım duyguyla belki aynı hastanede doğum yapmışızdır diye bakmıştımama anladım ki sen özelde yapmışsınTongue
bende tıpta yaptım minüre hocayı bilirsin belki mükemmmel bi doktor.yanlış hatırlamıyorsam tıpta çalışıyodun dimi sen?

-------------
http">

Mesajı Yazan: meral75
Mesaj Tarihi: 07 Nis 2008 Saat 22:35
Clownya arkadaslar siz yine 10 ay 20 ay emzirmisiniz benim oglan 6 aylik olcak sütüm azaldi doymuyo.. zaten bi tarafdan süt gelmiyo 1 memeyle idare ediyoruzLOL 6 aydan sonra artik emmek doymak icin diiil demi arkadaslar?? dogru anlamisimmi ara ögün yerine.. böyle biraz daha emermiki az da gelse yoksa bukadarcikmiydiUnhappybaya üzülüyorum..

Mesaj Tarihi: 07 Nis 2008 Saat 22:50
Orjinalini yazan: bengisu bengisu Yazdı:

evet duygucum ben de bunu farkettiğimde formu inceledim bende üç mayısta antalyada doğum yaptım duyguyla belki aynı hastanede doğum yapmışızdır diye bakmıştımama anladım ki sen özelde yapmışsınTongue
bende tıpta yaptım minüre hocayı bilirsin belki mükemmmel bi doktor.yanlış hatırlamıyorsam tıpta çalışıyodun dimi sen?
Aaa şaşırdım tesadüfün böylesiiii. Tıpta çalışmıyorum ama İİBF'de çalışıyorum. Şimdilik ücretsiz izindeyim. Ya birşey sormak istiyorum. Benim tıpta doğum yapan arkadaşlarım hiç memnun değillerdi. Sen memnun kaldın mı? Özellikle dikiş yerlerinde problem yaşadılar. Tam 4 arkadaşımdan ve bir rahim ameliyatı olan teyzemizden bu şikayeti duydum. Sende de oldu mu?Clown
Konuyla alakasız oldu Burcu'm kusura bakma canımApproveApprove

Mesaj Tarihi: 08 Nis 2008 Saat 23:32
yaaa amab bunu doğumdan sonra duyduğum iyi olduLOL duygucum  ben hocayı tercih ettim fark ücretini vererek oda münire hanım harika bi doktor ki bide ben erken doğumdan iki hafta yattım tııpta.çok zordu üzerimde ders bile anlattılarLOLLOL ama hiç sorunum olmadı o da hocamdan kaynaklandı galiba çok rahat ve sıkıntısız oldu sezeryanım.seninki hangi hastaneydi?Tongue

-------------
http">

Mesajı Yazan: rüyabebek
Mesaj Tarihi: 08 Nis 2008 Saat 23:40
sevgili burcu benim kızımda bir yaşına girmek üzere gündüzleri neredeyse hiç  emmiyor gecede senin dedigin gibi iki alıp bırakıyo ama ben mama falan vermiyorum iki saate bi kalkıp emziriyorum bebeginin emmeyi bırakmasını istemiyorsan gece mama verme derim.

Mesaj Tarihi: 09 Nis 2008 Saat 00:34
Orjinalini yazan: rüyabebek rüyabebek Yazdı:

sevgili burcu benim kızımda bir yaşına girmek üzere gündüzleri neredeyse hiç  emmiyor gecede senin dedigin gibi iki alıp bırakıyo ama ben mama falan vermiyorum iki saate bi kalkıp emziriyorum bebeginin emmeyi bırakmasını istemiyorsan gece mama verme derim.
evet canım onu biliyorum yani gece mama vermemem gerektiğini.. ama orda da yazdım ya işte.. doğru düzgün ememiyor.. anında uyuyup kalıyor. sabaha kadar da 40 kere uyanıyor.. sabah da bende güç kalmamış oluyor. şuanda annemler burda rahatım ama normalde başka sehrde yaşadığım için çınarı 1 saatliğine bile bırakablecegim kimsem yok.. geceden yorgun olunca da gündüz verimli olamıyorum çocuğuma.. yoksa verir miyim mama emziririm habire..
ilgilendiğin için çok sağol canımSmile

-------------

Mesaj Tarihi: 09 Nis 2008 Saat 00:45

yaaa amab bunu doğumdan sonra duyduğum iyi olduLOL duygucum  ben hocayı tercih ettim fark ücretini vererek oda münire hanım harika bi doktor ki bide ben erken doğumdan iki hafta yattım tııpta.çok zordu üzerimde ders bile anlattılarLOLLOL ama hiç sorunum olmadı o da hocamdan kaynaklandı galiba çok rahat ve sıkıntısız oldu sezeryanım.seninki hangi hastaneydi?Tongue
Aman şükür canım birşey olmamış ama ben üniversite içinde olduğum için her haberi alıyorum. Özellikle doğum yapacağım hastaneyi araştırırken çok düşündüm ama tıp fakültesi ilk elediğim oldu vallahi. Confused
Hocalara o kadar para vereceğime özel hastanede yapayım dedim vallahi iyi ki öyle yapmışım. Ben Anadolu Hastanesi'nde doğum yaptım. Çok eğlenceli bir doğumdu.LOLLOLLOL Çok şımarttılar beni. Sanki ilk defa doğum yapan benmişim gibi davranıyorlardı ve ben çok özel olduğumu hissettim.
Hele emzirme denemelerindeki sabırlarına şaşmıştım.Thumbs%20Up Bu kadar iyi olmayın bir daha doğurcam sizin yüzünüzden dedim.
Burcu çok özür.Embarrassed

Mesaj Tarihi: 09 Nis 2008 Saat 00:59
olmasın bidaaaAngry
LOLLOLLOLLOLLOL
canın sağolsun arkadaşım nolcakWink

-------------

Mesajı Yazan: belma
Mesaj Tarihi: 09 Nis 2008 Saat 01:09
Burcu  biliyorsun bir süre önce bırakır gibi oldu 9 aylık falandı yanılmıyorsam.Ama şimdi sanırım hiç bırakmayacak gibiCryCry

-------------
Kamil insan toprak tutsa altın olur,eksik insan altın tutsa toprak olur.

Mesaj Tarihi: 09 Nis 2008 Saat 01:17
Orjinalini yazan: senacım senacım Yazdı:

Burcu  biliyorsun bir süre önce bırakır gibi oldu 9 aylık falandı yanılmıyorsam.Ama şimdi sanırım hiç bırakmayacak gibiCryCry
ay zaten seninkinin maşallahı var. aman nazar değmesin dilini ısır emzirirkenLOLLOL
zamanı gelince bırakırsın birşekilde.. ne güzel alsın işte..

-------------

Mesajı Yazan: duygu
Mesaj Tarihi: 09 Nis 2008 Saat 09:38
Burcu Egemen de ben işe başlayınca emmeyi azalttı. 9 aylıktı işe başladığımda. Önceleri uyanıkken emmeyi reddetti, uyurken emzirdim. Gece boyu 2 saatte bir kalkıp 1 saat emziriyordum. Uyuklaya uyuklayaDisapprove Hatta uyuklamak demeyelim de uyumak diyelim... Sabah savaş gazisi gibi işe geliyordum. Bazen "Off!" dediğim zamanlar oldu ama şu an o günleri arıyorum. Çünkü benim aacan gece emmeyi de bıraktı. Uykuda bile olsa itiyor beni. Bu nedenle yaklaşık 1 aydır emziremiyorum. Ama pes ettim mi? Hayır, asla! O inatla emmiyor, ben inatla sağıp veriyorum... Zaten öğlenleri işte sağdığım sütü içmeye alışık olduğu için biberondan içerken yadırgamıyor sütümü. Sadece anne memesinden emmek zor geliyor sanırım. Biberonun rahatlığından sonra onu istemiyor diye düşünüyorum. Bunlar bacak kadar boylarıyla çok uyanık oluyorlar Burcu'cuğumLOLLOLLOL Kolayı varken zora gelmiyorlar... Neyse şimdiki duruma geleyim. Egemen ısrarla ve inatla emmiyor. Ben ısrarla ve inatla sağıyorum sütümü günde 5 kere. Yarımşar saatten 2,5 saat ediyor toplam mesaimLOLLOLLOL Zamanla süt azalır dedim ama maaşallah şimdilik iyi gidiyor.

Mesaj Tarihi: 09 Nis 2008 Saat 14:15

Aman şükür canım birşey olmamış ama ben üniversite içinde olduğum için her haberi alıyorum. Özellikle doğum yapacağım hastaneyi araştırırken çok düşündüm ama tıp fakültesi ilk elediğim oldu vallahi. Confused
Hocalara o kadar para vereceğime özel hastanede yapayım dedim vallahi iyi ki öyle yapmışım. Ben Anadolu Hastanesi'nde doğum yaptım. Çok eğlenceli bir doğumdu.LOLLOLLOL Çok şımarttılar beni. Sanki ilk defa doğum yapan benmişim gibi davranıyorlardı ve ben çok özel olduğumu hissettim.
Hele emzirme denemelerindeki sabırlarına şaşmıştım.Thumbs%20Up Bu kadar iyi olmayın bir daha doğurcam sizin yüzünüzden dedim.
Burcu çok özür.Embarrassed

bilmiyom ki duygucum bende özel istiyodum ama banada en iyisi tıp dediler.bide ben o dönem vanda görevdeydim erken doğum olunca paldır küldür geldim çok şükür uçakta doğurmadanLOLLOLhemen hastaneye yatırdılar beni bende ne olduğumu anlayamadım zatenDisapprove ama çok şükür bi problem yaşamadım allahım herkesi sağ sağlim kurtarsın inşallahStarduygu burcu kızmışmıdır ki çenemiz düştüLOLLOL

-------------
http">

Mesajı Yazan: FİNCAN34
Mesaj Tarihi: 09 Nis 2008 Saat 14:31
burcucum bende erken dogum yaptım kızım cenesı kuvvetsız oldugu ıcın ememıyor bıberonla beslıyorduk bende ınatla sagdım verdım yetmedıgı yerde premeture maması verdım artık 3 ay olmuştukı sutum artık damla damla kalmıştı sonra bızımkı bıraz kendını toparlayınca damla kalan sutumu emzırmeye calıştım yıne tutamadı bu sefer sılıkon başlıgı aldın onunla tutdu daha sonra 2.gun sılıkon meme başlıgından mıdesı bulandı ve memeyı tutudu bır tutdu pır tutudu ve ben 3 ay sonra emzırmenın tadına vardım ve 20 ay emzırdım sutum emzırdıkce cogaldı sankı yenı dogum yapmıştım ınan ısteyınce oluyor ben cok dua ettım emzırmek ıcın ınş sende başarırsın bu kadar uzattım kusura bakmayın bır nevı ıbret olsun anneler yılmasın Clown

Mesaj Tarihi: 09 Nis 2008 Saat 15:24
Orjinalini yazan: duygu duygu Yazdı:

Burcu Egemen de ben işe başlayınca emmeyi azalttı. 9 aylıktı işe başladığımda. Önceleri uyanıkken emmeyi reddetti, uyurken emzirdim. Gece boyu 2 saatte bir kalkıp 1 saat emziriyordum. Uyuklaya uyuklayaDisapprove Hatta uyuklamak demeyelim de uyumak diyelim... Sabah savaş gazisi gibi işe geliyordum. Bazen "Off!" dediğim zamanlar oldu ama şu an o günleri arıyorum. Çünkü benim aacan gece emmeyi de bıraktı. Uykuda bile olsa itiyor beni. Bu nedenle yaklaşık 1 aydır emziremiyorum. Ama pes ettim mi? Hayır, asla! O inatla emmiyor, ben inatla sağıp veriyorum... Zaten öğlenleri işte sağdığım sütü içmeye alışık olduğu için biberondan içerken yadırgamıyor sütümü. Sadece anne memesinden emmek zor geliyor sanırım. Biberonun rahatlığından sonra onu istemiyor diye düşünüyorum. Bunlar bacak kadar boylarıyla çok uyanık oluyorlar Burcu'cuğumLOLLOLLOL Kolayı varken zora gelmiyorlar... Neyse şimdiki duruma geleyim. Egemen ısrarla ve inatla emmiyor. Ben ısrarla ve inatla sağıyorum sütümü günde 5 kere. Yarımşar saatten 2,5 saat ediyor toplam mesaimLOLLOLLOL Zamanla süt azalır dedim ama maaşallah şimdilik iyi gidiyor.
Helal olsun valla ClapClap Bu konuda çok taktir ediyorum seni Duygucuğum Clown

-------------

Mesaj Tarihi: 09 Nis 2008 Saat 15:27
Orjinalini yazan: FİNCAN34 FİNCAN34 Yazdı:

burcucum bende erken dogum yaptım kızım cenesı kuvvetsız oldugu ıcın ememıyor bıberonla beslıyorduk bende ınatla sagdım verdım yetmedıgı yerde premeture maması verdım artık 3 ay olmuştukı sutum artık damla damla kalmıştı sonra bızımkı bıraz kendını toparlayınca damla kalan sutumu emzırmeye calıştım yıne tutamadı bu sefer sılıkon başlıgı aldın onunla tutdu daha sonra 2.gun sılıkon meme başlıgından mıdesı bulandı ve memeyı tutudu bır tutdu pır tutudu ve ben 3 ay sonra emzırmenın tadına vardım ve 20 ay emzırdım sutum emzırdıkce cogaldı sankı yenı dogum yapmıştım ınan ısteyınce oluyor ben cok dua ettım emzırmek ıcın ınş sende başarırsın bu kadar uzattım kusura bakmayın bır nevı ıbret olsun anneler yılmasın Clown
Sana da helal olsun canım, ben ilk 6 ay sadece anne sütü verdim ama son aylarda hiç kilo almamıştı, sütüm yetmemiş Disapprove Benim sütüm 4,5 aylıkken çok azaldı, kızım emmeye pek düşkün olmadı, ek gıdalardan sonra sadece geceleri uykusunda emzirdim, sütüm zaten azdı, 11. ayda bıraktı Cry senin gibi emzirenlere çok imreniyorum ClapClap Clown

-------------

Mesaj Tarihi: 09 Nis 2008 Saat 16:46
Teşekkür ederim kızlar hepinize...
Duygu bunu başarabildiysen ne mutlu sanaClapClapClap fakat ben gecemi o şekilde geçirdiğim zaman dedim ya çocuğuma verimli olamıyorum ve tahammülsüz oluyorum.. iş yerinde nasıl olurdum bilmem belki idare edilebilirdiWink
zaten bunu yapabilseydim buraya hiç böyle bir topik açmamış olurdumUnhappy
yine de teşekkür ederim.. umarım yapabilcek arkadaşlara örnek olursunSmile

-------------

Mesaj Tarihi: 09 Nis 2008 Saat 17:21
bu arada Duygu senin bu konuda bir fikrin vardır sanırım.. ben de sütümü sağıyorum gündüzleri.. zaten daha önceden de dondurucuya koydugum bir sürü poşetim varBig%20smile
bunları direk vermekle kaşık mamalarına karıştırmak arasında bir fark var mı.. yani mamayla karışınca birşeyler etkisiniz yitirmiyor değil mi

-------------

Mesajı Yazan: yagmurerim
Mesaj Tarihi: 09 Nis 2008 Saat 19:28
ya negüzel emzire bilenlere ben çok üzülüyorum erim 8 ayı doldurdu bıraktı çünkü benim sütlerim kesildi beni üzenlere okadar kızıyorumki olan bana ve çocuğuma oldu bende en azından 1 yaşına kadar emzire bilmek isterdim Cryburcucum üzülme bıraktımı ne kadar zorlasanda almıyolar hele bide boğa inatı varsa süt azaldımı emmiyolar ben üç hafta mücadelele ettim ama gelmedi süt gelmeyince haliyle erimde emmedi Cry

-------------
http://ticker.7910.org/eng">

Mesajı Yazan: duygu
Mesaj Tarihi: 10 Nis 2008 Saat 22:46
Orjinalini yazan: bdinler bdinler Yazdı:

bu arada Duygu senin bu konuda bir fikrin vardır sanırım.. ben de sütümü sağıyorum gündüzleri.. zaten daha önceden de dondurucuya koydugum bir sürü poşetim varBig%20smile
bunları direk vermekle kaşık mamalarına karıştırmak arasında bir fark var mı.. yani mamayla karışınca birşeyler etkisiniz yitirmiyor değil mi

Burcu'cuğum ben ilk başlarda çok zorlandım sağılmış sütü içirirken. Hatta uzun süre başaramadımUnhappy İşte o zamanlarda sağdığım sütü böyle kaşık mamalarına, kahvaltıya falan kattım hep. Birazı ziyan oldu ama çoğunu değerlendirdim. Sanırım çok da lezzetli oluyor. Egemen anne sütüyle yaptıklarımı severek yiyordu. Ben de bunu bu sitede birinden duymuştum ilk defa. Kim olduğunu hatırlamıyorumConfused Bayağı eskilerden bir muhabbet. O arkadaş bana sağılmış sütle sütlü pirinçli mamayı karıştırıp verdiğini söylemişti. Sütleri atmamak için denedim. Etkisinin azalacağını ise pek sanmıyorum. Çünkü ısıtılmıyor, kaynatılmıyor. Ben kettleın üzerine oturttuğum kasede buharla hafif ılıtıp yapıyordum. Ay çok uzattım galibaLOLLOLLOL

Mesaj Tarihi: 10 Nis 2008 Saat 23:15
sağol Duygucuğum.. ben de zaten öyle yapıyorum. şimdi de arasıra sağıyorum bari içemediklerini alsın diye. zaten buzlukta da birsürü poşet dolu.. tarihlerini kontrol ediyorum ordan da çıkarıyorum. tabi onlar daha çok, o zamanlar daha boldu ya sütBig%20smile
ben zaten önceden de yani bolken sütüm, gene sağıp kullanıyordum. öğrneğin sebze çorbası biraz fazla mı koyu oldu.. hemen 2dakikada biraz sağıp çorbaya karıştıyordum. kesinlikle içinde anne sütü olunca daha iştahlı oluyorlar.. ben de çok önceden duymuştum onu biryerden. hatta daha hamileydim ama kalmış aklımın bir köşesinde işte..
neyse ben senden daha uzattım galiba.. gerçi burda öyle gibi geliyor insana, normal sayfada yayılıyor ya bu kadar çok olmuyorLOLLOLLOLLOLLOLLOLLOL

-------------

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat