kızlar şimdi ben hazır unla yapılmış olanı yani yukardaki resimdekini anlatıcam
öncelikle bulabilirseniz humus unu satılır(nohut unu da derler) onu alıyoruz bir kenarda sıcak suyumuz hazır oluyor humus unumuzu bir kaba koyuyoruz derin bir kap olsun sonra üzerine sıcak su döküp karıştırıyoruz üzerine tahin,un miktarına göre ekliyoruz yarım paketten dünya bir humus çıkıyor ben hep göz kararı dökerim miktar söyleyemiyoru el alışkanlığıda olunca ama siz isterseniz 3 yemek kaşığı ekleyebilirsiniz sonra yarım limon suyu ekliyoruz 2 diş sarımsak rendeliyoruz tuz ekliyoruz ve hepsini bir karıştırıyoruz yanlız çabuk dona bir un olduğu için suyu fazlaca alır tabağa yayıcak kıvama gelene kadar su eklenebilir
en son olarak hazırlamış olduğumuz karışımı yukarda resimdeki gibi tabağa ince tabaka halinde yayıyoruz sonra bir tavada sıvı yağ ve pul biberi az bişey çız bız yapıyoruz pul biber yanmayacak not:yağı az olmasın her tarafını kaplasın tadını veren pul biber ve yağ bu yağı karışımın üzerini kaplayacak şekilde döküyoruz en son süsleme sonra afiyet olsun
bide nohutun kendisiyle yapılan vardır nohutu akşamdan ıslarız sonra haşlarız robotta bir güxel ezeriz sonra yukardaki malzemeler aynen bu nohut ezmesinede konulur aynı işlem yapılır bu biraz daha ağoır olur nohut direk ezildiği için tercih sizin
Düzenleyen Ayşegül - 04 Şub 2011 Saat 13:51