Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

humus

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Yemek / Mutfak
Forum Adı: Salatalar - Mezeler
Forum Tanımlaması: Salatalar - Mezeler
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=28581
Tarih: 23 Ara 2024 Saat 17:13

Konu: humus
Mesajı Yazan: Ayşegül
Konu: humus
Mesaj Tarihi: 04 Şub 2011 Saat 13:38
kızlar şimdi ben hazır unla yapılmış olanı yani yukardaki resimdekini anlatıcamTongueLOL
öncelikle bulabilirseniz humus unu satılır(nohut unu da derler) onu alıyoruz bir kenarda sıcak suyumuz hazır oluyor humus unumuzu bir kaba koyuyoruz derin bir kap olsun sonra üzerine sıcak su döküp karıştırıyoruz üzerine tahin,un miktarına göre ekliyoruz yarım paketten dünya bir humus çıkıyor ben hep göz kararı dökerim miktar söyleyemiyoru el alışkanlığıda olunca ama siz isterseniz 3 yemek kaşığı ekleyebilirsiniz sonra yarım limon suyu ekliyoruz 2 diş sarımsak rendeliyoruz tuz ekliyoruz ve hepsini bir karıştırıyoruz yanlız çabuk dona bir un olduğu için suyu fazlaca alır tabağa yayıcak kıvama gelene kadar su eklenebilir

en son olarak hazırlamış olduğumuz karışımı yukarda resimdeki gibi tabağa ince tabaka halinde yayıyoruz sonra bir tavada sıvı yağ ve pul biberi az bişey çız bız yapıyoruz pul biber yanmayacak not:yağı az olmasın her tarafını kaplasın tadını veren pul biber ve yağ bu yağı karışımın üzerini kaplayacak şekilde döküyoruz en son süsleme sonra afiyet olsunBig smile

bide nohutun kendisiyle yapılan vardır nohutu akşamdan ıslarız sonra haşlarız robotta bir güxel ezeriz sonra yukardaki malzemeler aynen bu nohut ezmesinede konulur aynı işlem yapılır bu biraz daha ağoır olur nohut direk ezildiği için tercih sizin LOL

-------------

Beni bir Allah'ım birde Dostlar'ım bilsin,gerisi yandan yandan ilerlesin :))))

Cevaplar:
Mesajı Yazan: peperutka
Mesaj Tarihi: 04 Şub 2011 Saat 13:41
Clown harika

-------------
http://lilypie.com" rel="nofollow">

Şapkadan tavşan çıkarmayı marifet sanıyorlar. Ben kalbimden '' ÖKÜZ '' çıkardım hey yavrum hey :))
<

Mesajı Yazan: KUZEY&MİRA
Mesaj Tarihi: 04 Şub 2011 Saat 13:50
Ellerine sağlık...Ben humusu sevmem ama misafir için yaparım tarif iyi oldu..Önemli olan humus unu bulmak desene

-------------
DEVRİM KUZEY & ZEYNEP MİRA &TUNA DENİZ

Mesajı Yazan: Gülsen
Mesaj Tarihi: 04 Şub 2011 Saat 13:51
Ellerine sağlık canımClown
Hiç denemedim önce unu bulmam lazım bir araştırayım LOL

-------------
http://www.glitterfy.com/">

Mesajı Yazan: Ayşegül
Mesaj Tarihi: 04 Şub 2011 Saat 18:47
kızlar valla benim bulunduğum memlekette hiç bilmezler ve burda da humus unu yok malesef ben babacığıma siperiş veriyorum toplu olarak salçalarımda pul biberimde humus unum bide sürküm toplu kargoyla geliyor bana babam sağolsun bitmeden gönderir çok sevdiğim için eşimde çok sevdi LOLLOLLOLLOLşimdi bende de son bir psket kaldı siparişim nasip olursa bi daha ki hafta içi gelir LOL

-------------

Beni bir Allah'ım birde Dostlar'ım bilsin,gerisi yandan yandan ilerlesin :))))

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat