Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Kulak & Burun & Boğaz & Göz
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Geniz eti
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumGeniz eti

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
birsenf Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 22
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı birsenf Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Geniz eti
    Gönderim Zamanı: 28 Nis 2015 Saat 18:05
Merhaba Hocam;
Öncelikle sizi tanıdığım için çok şanslıyım her şey için teşekkür ederim.

Size sorum başkası için olacak. Kuzenim Mısır da yaşıyor. Çocuğunun rahatsızlığı var gece uyanıyor dedi bende sizin tavsiyeleriniz söyledim ama yanlış bir yönlendirme yapmak istemiyorum bana anlattıklarını size anlatsam musait olursanız değerlendirebilir misiniz.

15 aylık, 13 kilo, 85 cm

1 ayın 5 günü hasta 10 günü iyi sonra yine 5 gün hastaymış
Genellikle ishal ve burun akıntısı ile başlıyormuş. Bazen öksürük yada ateş eşlik ediyormuş.
Doktora götürüyor bazı doktorlar ishalini kesiyor bazıları kesmiyormuş. Burun akıntısı için Fenistil veriyorlarmış. İshalini ilaçla kesmezse 1 hafta ishali sürüyormuş.  Burnu geceleri tıkanıyor. Uyanıyor  (hasta olmadığında da geceleri 5-6 kez uyanıyor)
Bugüne kadar hiç antibiyotik kullanmamış. 
Öksürük olunca 3 günden sonra Prospan kullanıyor. (Doktorlar öksürüğü geniz akıntısının yaptığını söylüyor.) 
7,5 aylık doğdu iki kaç arasında burun başlangıcındaki kemiğinin dar olduğunu söylemişlerdi büyüdükçe rahat nefes alır demişler. 

Türkiye ye geldi burnu akıyor gece öksürüğü ve halsizliği var dr götürdü. Dr bunun alerjik olabileceğini söyleyip alerji testini yapmış. Birde Kulak burun boğaz dr yollamış geniz etinden şüphelenmiş. 

Çok Teşekkür ederim. Sevgilerimle
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 119693
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Nis 2015 Saat 19:50
Cok kalabaliga sokmasinlar, cok opturmesinler.
Ictigi sular; mutlaka kaynamis-ilimis olsun.
SAKIN: Ishal kesici ilac kullanmasinlar. Prospan'i da kullanmasinlar. Sadece: Limonlu bal, Serum fiz ve Vicks kullansinlar.
Allerji ile alakasi yok..
Yukarı Dön
birsenf Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 22
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı birsenf Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Nis 2015 Saat 21:01
Cok tesekkur ederim hocam cold mix te kullanabilirmi ben kendi cocugumda kullaniyorum da onun cocugun yasina uygunmudur. 
Son olarak ta geniz etinden suphelenmis ya gittigi doktorlar kulak burun bogaz doktoruna gotureyim mi yinede diye sormami istediler size ne diyeyim.
Cook tesekkur ederim varliginiz huzur veriyor.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 119693
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Nis 2015 Saat 22:30
ColdMix; kullanabilirler..
KBB ne yapacakmis, ailenin beklentisi ne imis??? 15 aylik bir cocuga; "Geniz eti ameliyati" mi yaptiracaklarmis!!!
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.