Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Genel Konular > Hamilelik
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Gebelikte Kilo Alımı ve Beslenme
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kapalı KonuGebelikte Kilo Alımı ve Beslenme

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <1 3456>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
duygu Açılır Kutu Gör
Kıdemli Moderatör
Kıdemli Moderatör
Simge
Dedektifler Odası Başkanı :)

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 7000
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Kas 2007 Saat 12:47
Orjinalini yazan: ifakat ifakat Yazdı:

valla ne yalan söyleyeyim be doyduğumu anlamıyordum eşim tamam yeter bu sana diyorduLOLLOLLOL

Vallaaa inanmam :)
Dal gibisin.
Hem de ince dal...Tongue
Yukarı Dön
aysegulce Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Puanlar: 1808
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Kas 2007 Saat 13:36

Merhabalar bayanlar...

Kilolar kilolar... Bunlardan kurtulamayacakmıyız ya? Ben 55 kilo ile hamile kaldım 69 ile doğum yaptım. 4 aylık bir oğlum var emziriyorum ya bahanem hazır kilo vermeyi hep erteliyorum maalesef.Unhappy İnşallah benim aklım başıma gelince verebilirim bu kiloları.Son zamanlarda tartılmadım ama 60-65 arası kilodayımdır.
Yukarı Dön
Melek Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Puanlar: 99
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Kas 2007 Saat 12:21

Benim doğuma 3 haftam kaldı ve şimdiye kadar 10 kilo aldım. Ama doktorum çok fazla hassas bu konuda. Bana tane ile söylüyordu yaz meyvelerini. Şimdi pek birşey söylemiyor. Başlarda herkes bebek iyi mi ? Gelişimi normal mi diye soruyordu. Mantık ne kadar çok kilo alırsan o kadar sağlıklı bir bebeğin olacak. Doktorlar bunun tam tersini söylüyor. Fazla kilolar şekere ve tansiyona yol açabilr. Aman Alllah korusun !!

Yukarı Dön
rüyabebek Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Puanlar: 1033
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Eki 2008 Saat 13:38
Hamilelikte beslenmenin önemini hepimiz biliyoruz. Gebelikte sağlıklı beslenmeye dikkat edilse bile bazı beslenme sorunlarıyla karşı karşıya kalınabilir. Anemi (kansızlık) genellikle gebe kadınların en önemli sağlık sorunudur. Aneminin daha çok demir yetersizliğine bağlı, dengesiz beslenen gruplarda yaygın olduğu gösterilmiştir.
Gebelikte Aneminin (Kansızlık) Sebepleri :

Gebelik dolayısı ile kadmm artan kan hacmine karşı hemoglobin miktarının daha az artış göstermesi
Bir kısım kanın barsak parazitleri tarafından emilmesi
Bir kısım demirin bebek için kullanılması sonucu kadının gereksinmesinin artması
Kadının daha önceden yeteri kadar demir alamama sonucu, hafif şekilde anemik olması ve artan gereksinme karşısında hastalığın açığa çıkması
Bu arada, diğer besin öğelerinin yetersizlikleri de anemiye neden olabilmektedir. Bunların başında folik asit yetersizliği gelir.
Kemiklerin yumuşamasıyla erken çöküntü, hastalıklara dirençsizlik, yine yeterli beslenemeyen gebe kadınlarda sık görülür.

Yukarı Dön
rüyabebek Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Puanlar: 1033
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Eki 2008 Saat 13:38
1.     Gebelikte Enerji İhtiyacı : Gebelikten dolayı kadının ağırlığı ortalama olarak ayda 1 kg kadar artar. Aşağı yukarı bu artan ağırlığın yarısı bebeği ve plesantayı içerir. Diğer yarısı ise emziklilik devresinde kullanılmak üzere depo edilir. Gebe kadının enerji ihtiyacı, normal kilosuna ayda 1 kg ilave olacak şekilde ayarlanır. Gebelikte aşırı şişmanlık da sakıncalıdır. Gebelik süresince boya göre uygun ağırlığa 9-12 kg eklenmelidir.

2.     Gebelikte Protein İhtiyacı : Bebeğin büyümesi, ortalama 950 gr kadar proteinin depo edilmesi demektir. Genellikle normal alıma ek olarak gebe kadın günde 20 gr proteini de bebeğin büyümesi için almalıdır.
3.     Gebelikte Demir İhtiyacı : Gebelikten dolayı ortalama 540 mg kadar demire gereksinme vardır. Normal alıma ek olarak, gebe kadına günde 20 mg kadar demir önerilir.
4.     Gebelikte Kalsiyum İhtiyacı : Ortalama bebek 30 gr kadar kalsiyum depo etmektedir. Bunu karşılamak için gebe kadına normal alımına ek olarak günde 500 mg kadar kalsiyum önerilir.
5.     Gebelikte Vitamin İhtiyacı : Genellikle normal gereksinmeye ek olarak gebe kadına 1000 LU. vitamin A;> 0.1 mg tiamin; 0.2 mg riboflavin; 3 mg niasin ve 30 mg vitamin C önerilir. Ayrıca güneşi az gören gebe kadınların günde 400 I.U. kadar vitamin D alması önerilir.

Yukarı Dön
küçük kanaryam Açılır Kutu Gör
Elmas Üye
Elmas Üye

minik mercimeğim yaramaz oğlum :)

Puanlar: 8555
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Eki 2008 Saat 16:41
paylaştığın için teşekkür ederim Big%20smile benim için önemli bir konuyu paylaştın Wink
Kilometrelerce uzaklıklara gizlenmiş olsada dostluğumuz aynı gökyüzünü paylaştığımız sürece dostuz!
zeynepim ve pınarım iki gerçek dostlarım...
Yukarı Dön
Relax Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Puanlar: 7
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Eki 2008 Saat 19:39
arkadaşlar ben 26 haftalık hamileyim. 55 kilo ile hamile kaldım ve şu an 68 kiloyum yani bugüne kadar toplam 13 kilo aldım ve daha doğumuma çok var. anlayacağınız kilomla başım dertte. en son kontrole gittiğimde doktorum diyet verdi dikkat etmem gerektiğini söyledi ama bu benim elimde olan birşey değil ki. acıktığım zaman sanki tansiyonum düşüyor başım dönüp miğdem bulanmaya başlıyor ve halsizleşiyorum. yemek yediğim zaman kendime geliyorum. doğumdan sonra kilo verememekten çok korkuyorum. ooofffff oooooffffffffffffffff kilolaaarrrrrr..........Cry
Yukarı Dön
Relax Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Puanlar: 7
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Eki 2008 Saat 19:43
yemek yediğim zaman kendime geliyorum. doğumdan sonra kolay kilo verememekten korkuyorum. Özellikle ilk 6 aylık emzirme döneminde daha fazla kilo alma fikri beni korkutuyor. Cryooofffffff oooooooffffffffff kilolaaarrrrr.........
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <1 3456>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.