|
Tetanoz asisi |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
tugbaderin ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 10 Şub 2013 Durum: Aktif Değil Puanlar: 164 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı tugbaderin
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 08 Tem 2023 Saat 21:48 |
Merhaba hocam .ben sac metal fabrikasinda çalışıyorum.tam 1sene önce işe başlarken tetanos aşısı yaptılar.ondan önce 2018 yılında olmuşum.calismiyordum ozman.simdi tekrar aşılama yapıyorlar.kimine 6ay arayla kiminede 1sene arayla .bu tetanoz asisi bildiğim kadarıyla 5 senede bir yapiliyor.her sene yapılan tetanos aşısı sakıncalı mı.tesekkur ederim
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118525 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Türk vatandaşı olmak kolay mı?? Her türlü salaklığa göğüs germeniz gerekir.
Demir, Teneke veya Paslı cisimlerden "Tetanos" kapılacağını dünyada bir tek Türk doktorları uydururlar! Tetanos; mikrobik bir hastalıktır!! Yoksa zaten aşısı olmazdı! Tetanos olması için MUTLAKA gübreli toprağın doku içi yaraya bulaşması şarttır. Yüzeysel satıhlara bulaşması durumunda da olmaz zira Tetanos bakterisi "anaerop" yani oksijensiz ortamda ürer. Üreyebilmesi için hava almayan kapalı yara olması şarttır. Bu yüzden derin yaraların "Oksijenli su" ile yıkanmaları da önemlidir. Tetanos aşısı; 1- Çocukluk çağında 5 doz (3+1+1) yapılanlarda şüpheli durumlarda tek doz yapılması yeterlidir. Her 5 senede bir tekrarı bile gerekmez. 2- Asker, Çiftci gibi riskli meslek çalışanlarına 5 senede bir tek doz yapılabilir. 3- Sizdeki gibi, 6 ay veya senede bir aşı yapılması oradaki doktorun cahilliğidir. Bir zararı varmıdır? Yoktur. "Hiperimmun" olursunuz, bir faydası da yoktur. |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|