Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Tetanoz asisi

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=77073
Tarih: 06 Eyl 2025 Saat 10:56

Konu: Tetanoz asisi
Mesajı Yazan: tugbaderin
Konu: Tetanoz asisi
Mesaj Tarihi: 08 Tem 2023 Saat 21:48
Merhaba hocam .ben sac metal fabrikasinda çalışıyorum.tam 1sene önce işe başlarken tetanos aşısı yaptılar.ondan önce 2018 yılında olmuşum.calismiyordum ozman.simdi tekrar aşılama yapıyorlar.kimine 6ay arayla kiminede 1sene arayla .bu tetanoz asisi bildiğim kadarıyla 5 senede bir yapiliyor.her sene yapılan tetanos aşısı sakıncalı mı.tesekkur ederim 

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 09 Tem 2023 Saat 09:23
Türk vatandaşı olmak kolay mı?? Her türlü salaklığa göğüs germeniz gerekir. 
Demir, Teneke veya Paslı cisimlerden "Tetanos" kapılacağını dünyada bir tek Türk doktorları uydururlar! 
Tetanos; mikrobik bir hastalıktır!! Yoksa zaten aşısı olmazdı! Tetanos olması için MUTLAKA gübreli toprağın
doku içi yaraya bulaşması şarttır. Yüzeysel satıhlara bulaşması durumunda da olmaz zira Tetanos bakterisi 
"anaerop" yani oksijensiz ortamda ürer. Üreyebilmesi için hava almayan kapalı yara olması şarttır. Bu yüzden
derin yaraların "Oksijenli su" ile yıkanmaları da önemlidir. 
Tetanos aşısı; 
1- Çocukluk çağında 5 doz (3+1+1) yapılanlarda şüpheli durumlarda tek doz yapılması yeterlidir. Her 5 
senede bir tekrarı bile gerekmez.
2- Asker, Çiftci gibi riskli meslek çalışanlarına 5 senede bir tek doz yapılabilir. 
3- Sizdeki gibi, 6 ay veya senede bir aşı yapılması oradaki doktorun cahilliğidir. Bir zararı varmıdır? Yoktur.
"Hiperimmun" olursunuz, bir faydası da yoktur. 

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat