Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Erken ergenlik tedavisi
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Erken ergenlik tedavisi

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Yasminal Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 310
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Yasminal Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Erken ergenlik tedavisi
    Gönderim Zamanı: 20 Ağu 2022 Saat 11:36
İyi günler Kadir hocam 
Kızım 9 aylıkken sizinle tanıştık şu an 10 yas 5 aylık . 47 cm doğdu . 10.yas doğumgününde 131 cm di . Gecen hafta doktora gittiğimizde boyu 135 cm di (10 yas 5 ay ) .Doktorumuz boyunun düşük persentilde gittiğinden dolayı kemik yaşına bakmak istedi erken ergenliğe girerse boyunun daha fazla uzamama riski olduğunu anlattı . Kemik filminde kemik yaşı gerçek yaşıyla uyumludur yazıldı . Meme gelişimi henüz başlamadı ama genital bölgede hafif tüylenme başladı . Ergenlik erteleyen iğne tedavisinden bahsetti ve bizi Prof dr oya ercana yönlendirdi . Ben gitmeden size yazmak istedim .görüşünüz nedir ? Ben 153 bouundayım eşim 1.76 .tesekkürler
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118566
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Ağu 2022 Saat 14:29
Boy eksiği YOK! Nereden buldunuz bu sahtekarı?? Doğumdaki 3cm eksiği bile kapatmış!
İyi palavra anlatmış... 
Bir de bu sahtekara inanıp, Röntgen çektirdiniz ha!! Allah akıl-fikir versin. 
SAKIN, söylediği hiçbir şeye inanmayın, hiçbir şey yapmayın.
Yukarı Dön
Yasminal Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Yasminal Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 Ağu 2022 Saat 20:37
Sevgili Kadir hocam 
Sizin tavsiyeniz üzere Oya Ercan dan aldığım randevuya gitmedik . Kızımın yanında boy kısalığı konularının konuşulmasını da istemiyorum çünkü kendisiyle barışık böyle bir olumsuz düşüncesi yok . Sizce hormonal herhangi bir tetkit yaptırmaya gerek var mıdır ? Götürdüğümüz çocuk doktoru seneye ergenliğe girerse boyu iyice kısa kalır büyümesi durur dedi . Ergenliği geciktirme tedavisi için ne düşünüyorsunuz ? Teşekkürler .
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118566
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 31 Ağu 2022 Saat 09:01
Tam bir sahtekar. Çocukların en hızlı büyüdükleri 2 dönem vardır. 
1- İlk birinci sene..
2- Ergenlik süresince. (Bu dönemde süt içmeyenlerde boy kısa kalır ve bu boy kısalığı, daha ziyade, bacak
 kemiklerinde olur.  Uyluk kemiği kısa olanlar, büyüme imkanı olduğu halde süt içmediğinden  kısa kalmış
olanlardır)
ASLA "Ergenliği geciktirme" tedavisi diye bir tedavi uygulamam... 
Ayrıca da niye sizi boyunun kısa olmadığına ikna edemiyorum?? 
Uzun boy istiyorsanız, günde en az 600ml süt/sütlü gıda verin.

Yukarı Dön
Yasminal Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Yasminal Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 31 Ağu 2022 Saat 16:03
Tesekkür ederim hocam biz tunusta yaşıyoruz burda yaşıtları çok iri onların yanında küçük gördüğüm için size yazma gereğinde bulundum . Çok teşekkürler . Sizi yıllardır takip ettiğim için süt ürünlerini çok tüketiyor . Sevgiler
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.