Erken ergenlik tedavisi |
Yanıt Yaz |
Yazar | |
Yasminal
Katılımcı Üye Kayıt Tarihi: 08 Kas 2012 Durum: Aktif Değil Puanlar: 310 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Gönderim Zamanı: 20 Ağu 2022 Saat 11:36 |
İyi günler Kadir hocam
Kızım 9 aylıkken sizinle tanıştık şu an 10 yas 5 aylık . 47 cm doğdu . 10.yas doğumgününde 131 cm di . Gecen hafta doktora gittiğimizde boyu 135 cm di (10 yas 5 ay ) .Doktorumuz boyunun düşük persentilde gittiğinden dolayı kemik yaşına bakmak istedi erken ergenliğe girerse boyunun daha fazla uzamama riski olduğunu anlattı . Kemik filminde kemik yaşı gerçek yaşıyla uyumludur yazıldı . Meme gelişimi henüz başlamadı ama genital bölgede hafif tüylenme başladı . Ergenlik erteleyen iğne tedavisinden bahsetti ve bizi Prof dr oya ercana yönlendirdi . Ben gitmeden size yazmak istedim .görüşünüz nedir ? Ben 153 bouundayım eşim 1.76 .tesekkürler
|
|
Dr.KadirTugcu
Uzman Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118566 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
|
Boy eksiği YOK! Nereden buldunuz bu sahtekarı?? Doğumdaki 3cm eksiği bile kapatmış!
İyi palavra anlatmış...
Bir de bu sahtekara inanıp, Röntgen çektirdiniz ha!! Allah akıl-fikir versin. SAKIN, söylediği hiçbir şeye inanmayın, hiçbir şey yapmayın. |
|
Yasminal
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
|
Sevgili Kadir hocam
Sizin tavsiyeniz üzere Oya Ercan dan aldığım randevuya gitmedik . Kızımın yanında boy kısalığı konularının konuşulmasını da istemiyorum çünkü kendisiyle barışık böyle bir olumsuz düşüncesi yok . Sizce hormonal herhangi bir tetkit yaptırmaya gerek var mıdır ? Götürdüğümüz çocuk doktoru seneye ergenliğe girerse boyu iyice kısa kalır büyümesi durur dedi . Ergenliği geciktirme tedavisi için ne düşünüyorsunuz ? Teşekkürler .
|
|
Dr.KadirTugcu
Uzman Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118566 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
|
Tam bir sahtekar. Çocukların en hızlı büyüdükleri 2 dönem vardır.
1- İlk birinci sene.. 2- Ergenlik süresince. (Bu dönemde süt içmeyenlerde boy kısa kalır ve bu boy kısalığı, daha ziyade, bacak kemiklerinde olur. Uyluk kemiği kısa olanlar, büyüme imkanı olduğu halde süt içmediğinden kısa kalmış olanlardır) ASLA "Ergenliği geciktirme" tedavisi diye bir tedavi uygulamam... Ayrıca da niye sizi boyunun kısa olmadığına ikna edemiyorum?? Uzun boy istiyorsanız, günde en az 600ml süt/sütlü gıda verin. |
|
Yasminal
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
|
Tesekkür ederim hocam biz tunusta yaşıyoruz burda yaşıtları çok iri onların yanında küçük gördüğüm için size yazma gereğinde bulundum . Çok teşekkürler . Sizi yıllardır takip ettiğim için süt ürünlerini çok tüketiyor . Sevgiler
|
|
Yanıt Yaz | |
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|