Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Erken ergenlik tedavisi

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=73521
Tarih: 04 Eyl 2025 Saat 10:01

Konu: Erken ergenlik tedavisi
Mesajı Yazan: Yasminal
Konu: Erken ergenlik tedavisi
Mesaj Tarihi: 20 Ağu 2022 Saat 11:36
İyi günler Kadir hocam 
Kızım 9 aylıkken sizinle tanıştık şu an 10 yas 5 aylık . 47 cm doğdu . 10.yas doğumgününde 131 cm di . Gecen hafta doktora gittiğimizde boyu 135 cm di (10 yas 5 ay ) .Doktorumuz boyunun düşük persentilde gittiğinden dolayı kemik yaşına bakmak istedi erken ergenliğe girerse boyunun daha fazla uzamama riski olduğunu anlattı . Kemik filminde kemik yaşı gerçek yaşıyla uyumludur yazıldı . Meme gelişimi henüz başlamadı ama genital bölgede hafif tüylenme başladı . Ergenlik erteleyen iğne tedavisinden bahsetti ve bizi Prof dr oya ercana yönlendirdi . Ben gitmeden size yazmak istedim .görüşünüz nedir ? Ben 153 bouundayım eşim 1.76 .tesekkürler

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 20 Ağu 2022 Saat 14:29
Boy eksiği YOK! Nereden buldunuz bu sahtekarı?? Doğumdaki 3cm eksiği bile kapatmış!
İyi palavra anlatmış... 
Bir de bu sahtekara inanıp, Röntgen çektirdiniz ha!! Allah akıl-fikir versin. 
SAKIN, söylediği hiçbir şeye inanmayın, hiçbir şey yapmayın.

Mesaj Tarihi: 30 Ağu 2022 Saat 20:37
Sevgili Kadir hocam 
Sizin tavsiyeniz üzere Oya Ercan dan aldığım randevuya gitmedik . Kızımın yanında boy kısalığı konularının konuşulmasını da istemiyorum çünkü kendisiyle barışık böyle bir olumsuz düşüncesi yok . Sizce hormonal herhangi bir tetkit yaptırmaya gerek var mıdır ? Götürdüğümüz çocuk doktoru seneye ergenliğe girerse boyu iyice kısa kalır büyümesi durur dedi . Ergenliği geciktirme tedavisi için ne düşünüyorsunuz ? Teşekkürler .

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 31 Ağu 2022 Saat 09:01
Tam bir sahtekar. Çocukların en hızlı büyüdükleri 2 dönem vardır. 
1- İlk birinci sene..
2- Ergenlik süresince. (Bu dönemde süt içmeyenlerde boy kısa kalır ve bu boy kısalığı, daha ziyade, bacak
 kemiklerinde olur.  Uyluk kemiği kısa olanlar, büyüme imkanı olduğu halde süt içmediğinden  kısa kalmış
olanlardır)
ASLA "Ergenliği geciktirme" tedavisi diye bir tedavi uygulamam... 
Ayrıca da niye sizi boyunun kısa olmadığına ikna edemiyorum?? 
Uzun boy istiyorsanız, günde en az 600ml süt/sütlü gıda verin.

Mesaj Tarihi: 31 Ağu 2022 Saat 16:03
Tesekkür ederim hocam biz tunusta yaşıyoruz burda yaşıtları çok iri onların yanında küçük gördüğüm için size yazma gereğinde bulundum . Çok teşekkürler . Sizi yıllardır takip ettiğim için süt ürünlerini çok tüketiyor . Sevgiler

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat