|
Sma hastalığı |
Yanıt Yaz
|
| Yazar | |
fatma8266
Katılımcı Üye
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı fatma8266
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Konu: Sma hastalığıGönderim Zamanı: 09 Eyl 2020 Saat 22:41 |
|
Hocam merhaba. Hergun sosyal medyada çocuğu sma hastası olan ve zolsengsma isimli ilacı alabilmek için kampanya yapan gozuyasli anne babaları gördükçe kahroluyorum. Hocam nedir bu ilaç neden Türkiye de böyle bir ilaç yok
Ayrıca hocam bu bir gen hastalığı ise aynı talasemi falan gibi daha önceden anne babalara neden tahlil yapılıp ortaya çıkmıyor. Eminim anne baba adayları böyle bir hastalıkları olduğunu bilseler çocuk sahibi olmaya temkinli yaklaşırlar. Birde hocam hamileyken isteyen kişilerin yaptırdığı fiyatı üç bin lira olan bı kan tahlili var bu tahlilde üç binden fazla genetik hastalığın ortaya çıktığı söylenmişti. Acaba bu hastalık bu tahlillerle ortaya çıkmaz mı? Bu çocuklarımızın zolgensma olmadan hiç şansları yokmu. Bu ilaç tamamen bu hastalığı geçiriyor mu? Bu konuda bizleri aydinlatir misiniz. Saygılarımla
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu
Uzman
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 10 Eyl 2020 Saat 08:26 |
|
Ohoooo, herşeyi anlatmak bir günümü alır.
Siz belki her gün gazetelerde devamlı bu hastalık ile ilgili haberler görüyorsunuz ama, benim meslek hayatım boyunca gördüğüm TEK vak'a, Tıp fakültesine derse çıkarılan hasta idi.. Bir daha da meslek hayatım boyunca rastlamadım.. Hastalığın 4 tipi var. Tip 1: İlk 6 ayda başlar. Tip 2: 6-18 aylar arasında başlar. Tip 3: 18 aydan sonra başlar. Tip 4: Erişkin yaşta görülür. Hastalar, solunum adelelerinin tutulması ile kaybedilir. Kesin bir tedavisi yoktur. Maalesef, ilaçla bile şansları (henüz) yok. Teşhis için, genetik çalışma; Hamile anneden, amniosentez ile plasentadan alınan parçanın genetik incelenmesi ile olur. Ücreti, en az 4-5 bin liradır. Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 10 Eyl 2020 Saat 08:27 |
|
![]() |
|
fatma8266
Katılımcı Üye
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı fatma8266
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 10 Eyl 2020 Saat 23:47 |
|
Teşekkürler hocam verdiğiniz bilgiler için.
Son sorum bahsi geçen zolgensma denilen gen terapisi ilacı da kalıcı ve tamamen bı fayda sağlamıyor mu?
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu
Uzman
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 11 Eyl 2020 Saat 08:00 |
|
Kesin bir etkisi ispatlanmadı.. Zaman gösterecek.
|
|
![]() |
|
Yanıt Yaz
|
|
|
Tweet
|
| Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|