|
Kistik fibrozis |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Yazar | |
Tuba yılmaz ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 22 Haz 2020 Konum: Isparta Durum: Aktif Değil Puanlar: 5 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Tuba yılmaz
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 22 Haz 2020 Saat 12:47 |
Kadir hocam sorum size. Araştırmama rağmen eski konularda bulamadım tekrar bu konuyu açtıysam kusura bakmayın. 3buçuk aylık kız bebeğim var. 2900gram doğdu. Doğduğundan itibaren kafa ateşi 36.5 ama karnından ölçtüğümde 39 seviyesindeydi. Sonradan farkettik ki üzerini soyarsak ateşi olmuyor. Sadece ince 1 giysi giydirdim bu arada. Bu ateş araştırılırken doktorlardan biri bebeği öpünce tuz tadı gelirse başvurun dedi. Ben 1 aydır bebeğimin sadece baş ve alnını yaladığım zaman tuz tadı geliyor. Başka hiçbir yerinde yok. Bebeğim anne ve babası sarışın ve mavi gözlü olmamasına rağmen şu anda sarışın ve mavi gözlü. Ciğerleri ile ilgili hiçbir sorun olmadı bu zamana kadar. İlk iki ay 1000er gram almasına rağmen 1 buçuk aydır toplamda 500gram anca aldı. Beslenmek emmek mama ya da meyve püresi yemek istemiyor az miktarda besleniyor. Kakasını yapmakta Bir buçuk aydır çok zorlanıyor 6 7 günde bir çok ıkındığı için fitille yaptırıyoruz.Butabloda kistikfibrozdan şüphelenmelimiyim.Bir de tuz tadı ne kadar olmalı yoğunluğu nedir acaba. Son olarak covid olduğu için dra götüremedim götürmeli miyimi
|
|
![]() |
|
Tuba yılmaz ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 22 Haz 2020 Konum: Isparta Durum: Aktif Değil Puanlar: 5 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Tuba yılmaz
![]() ![]() ![]() ![]() |
Kızım tamamen sarışın değil sadece daha sarı beni li ve göz rengi kalıcı göz rengi mi bilmiyorum. Alnından aldığım tad ise kesinlikle tuz ama öpünceden ziyade yaladığım zaman ya da dudağımı yalayıp bebeği öpersem geliyor. Çok korkuyorum
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118109 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Kistik Fibrosis; ancak; (+) Ter Testi ile belli olur.
Sadece alindan "tuz tadi" almaniz onemli degil. Yalamiyacaksiniz!!! Dudaklarinizi islatip, oyle opeceksiniz, ondan sonra, dudaklarinizda tuz tadi var mi, bakacaksiniz.
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Tuba yılmaz
Yalayıp öpünce de çok hafif tuz tadı geliyor. Çok keskin mi olmalı hocam. Yoksa dudaklarıma gelen hafif tadı da önemseyip ter testi yaptırayım mı
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118109 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Sizin ne kadar hassas degerlendirme yaptiginizi bilemiyorum..
Ter Testi yaptirabilirsiniz.
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Tuba yılmaz
Teşekkür ederim
|
|
![]() |
|
Gülin ![]() Katılımcı Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 01 Ara 2019 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Puanlar: 263 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Hocam ,peki bu FK hastalığına en geç kac yaşinda tani konur. Bir arkadaşımın kizı 3 bucuk yaşinda bu yazilari okumuş kizında sadece alin ve kafasinda tuz tadı geliyormus diger yerlerinde yokmuş.cocugun baska sikintisi yok. Yazilari okuyunca telaşlanmiş. FK hastalığınin baska belirgin ne belirtileri olabilir. Yoksa bazen hiç belirti vermeyebilir mi??
|
|
![]() |
|
Gülin ![]() Katılımcı Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 01 Ara 2019 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Puanlar: 263 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Birde hocam çocuğa dogduginda topuktan kan alinip yapilan testte bir sorun çikmamiş.
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|