Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Kistik fibrozis
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kistik fibrozis

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Tuba yılmaz Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 5
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Tuba yılmaz Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Kistik fibrozis
    Gönderim Zamanı: 22 Haz 2020 Saat 12:47
Kadir hocam sorum size. Araştırmama rağmen eski konularda bulamadım tekrar bu konuyu açtıysam kusura bakmayın. 3buçuk aylık kız bebeğim var. 2900gram doğdu. Doğduğundan itibaren kafa ateşi 36.5 ama karnından ölçtüğümde 39 seviyesindeydi. Sonradan farkettik ki üzerini soyarsak ateşi olmuyor. Sadece ince  1 giysi giydirdim bu arada. Bu ateş araştırılırken doktorlardan biri bebeği öpünce tuz tadı gelirse başvurun dedi. Ben 1 aydır bebeğimin sadece baş ve alnını yaladığım zaman tuz tadı geliyor. Başka hiçbir yerinde yok. Bebeğim anne ve babası sarışın ve mavi gözlü olmamasına rağmen şu anda sarışın ve mavi gözlü. Ciğerleri ile ilgili hiçbir sorun olmadı bu zamana kadar. İlk iki ay 1000er gram almasına rağmen 1 buçuk aydır toplamda 500gram anca aldı.  Beslenmek emmek mama ya da meyve püresi yemek istemiyor az miktarda besleniyor. Kakasını yapmakta Bir buçuk aydır çok zorlanıyor 6 7 günde  bir çok ıkındığı için fitille yaptırıyoruz.Butabloda kistikfibrozdan şüphelenmelimiyim.Bir de tuz tadı ne kadar olmalı yoğunluğu nedir acaba. Son olarak covid olduğu için dra götüremedim götürmeli miyimi
Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Tuba yılmaz Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Haz 2020 Saat 13:18
Kızım tamamen sarışın değil sadece daha sarı beni li ve göz rengi kalıcı göz rengi mi bilmiyorum. Alnından aldığım tad ise kesinlikle tuz ama öpünceden ziyade yaladığım zaman ya da dudağımı yalayıp bebeği öpersem geliyor. Çok korkuyorum
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118109
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Haz 2020 Saat 19:40
Kistik Fibrosis; ancak; (+) Ter Testi ile belli olur. 
Sadece alindan "tuz tadi" almaniz onemli degil. 
Yalamiyacaksiniz!!!  Dudaklarinizi islatip, oyle opeceksiniz, ondan sonra, dudaklarinizda tuz tadi var mi,
 bakacaksiniz. 
Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Tuba yılmaz Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Haz 2020 Saat 20:15
Yalayıp öpünce de çok hafif tuz tadı geliyor. Çok keskin mi olmalı hocam. Yoksa dudaklarıma gelen hafif tadı da önemseyip ter testi yaptırayım mı
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118109
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Haz 2020 Saat 04:14
Sizin ne kadar hassas degerlendirme yaptiginizi bilemiyorum..
Ter Testi yaptirabilirsiniz. 
Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Tuba yılmaz Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Haz 2020 Saat 08:35
Teşekkür ederim
Yukarı Dön
Gülin Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Puanlar: 263
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Gülin Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Haz 2020 Saat 11:24
Hocam ,peki bu FK hastalığına en geç kac yaşinda tani konur. Bir arkadaşımın kizı 3 bucuk yaşinda bu yazilari okumuş kizında sadece alin ve kafasinda tuz tadı geliyormus diger yerlerinde yokmuş.cocugun baska sikintisi yok. Yazilari okuyunca telaşlanmiş. FK hastalığınin baska belirgin ne belirtileri olabilir. Yoksa bazen hiç belirti vermeyebilir mi?? 
Yukarı Dön
Gülin Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Puanlar: 263
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Gülin Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Haz 2020 Saat 11:46
Birde hocam çocuğa dogduginda topuktan kan alinip yapilan testte bir sorun çikmamiş.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.