Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Kistik fibrozis

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=67161
Tarih: 06 Ağu 2025 Saat 00:54

Konu: Kistik fibrozis
Mesajı Yazan: Tuba yılmaz
Konu: Kistik fibrozis
Mesaj Tarihi: 22 Haz 2020 Saat 12:47
Kadir hocam sorum size. Araştırmama rağmen eski konularda bulamadım tekrar bu konuyu açtıysam kusura bakmayın. 3buçuk aylık kız bebeğim var. 2900gram doğdu. Doğduğundan itibaren kafa ateşi 36.5 ama karnından ölçtüğümde 39 seviyesindeydi. Sonradan farkettik ki üzerini soyarsak ateşi olmuyor. Sadece ince  1 giysi giydirdim bu arada. Bu ateş araştırılırken doktorlardan biri bebeği öpünce tuz tadı gelirse başvurun dedi. Ben 1 aydır bebeğimin sadece baş ve alnını yaladığım zaman tuz tadı geliyor. Başka hiçbir yerinde yok. Bebeğim anne ve babası sarışın ve mavi gözlü olmamasına rağmen şu anda sarışın ve mavi gözlü. Ciğerleri ile ilgili hiçbir sorun olmadı bu zamana kadar. İlk iki ay 1000er gram almasına rağmen 1 buçuk aydır toplamda 500gram anca aldı.  Beslenmek emmek mama ya da meyve püresi yemek istemiyor az miktarda besleniyor. Kakasını yapmakta Bir buçuk aydır çok zorlanıyor 6 7 günde  bir çok ıkındığı için fitille yaptırıyoruz.Butabloda kistikfibrozdan şüphelenmelimiyim.Bir de tuz tadı ne kadar olmalı yoğunluğu nedir acaba. Son olarak covid olduğu için dra götüremedim götürmeli miyimi

Cevaplar:
Mesaj Tarihi: 22 Haz 2020 Saat 13:18
Kızım tamamen sarışın değil sadece daha sarı beni li ve göz rengi kalıcı göz rengi mi bilmiyorum. Alnından aldığım tad ise kesinlikle tuz ama öpünceden ziyade yaladığım zaman ya da dudağımı yalayıp bebeği öpersem geliyor. Çok korkuyorum

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 22 Haz 2020 Saat 19:40
Kistik Fibrosis; ancak; (+) Ter Testi ile belli olur. 
Sadece alindan "tuz tadi" almaniz onemli degil. 
Yalamiyacaksiniz!!!  Dudaklarinizi islatip, oyle opeceksiniz, ondan sonra, dudaklarinizda tuz tadi var mi,
 bakacaksiniz. 

Mesaj Tarihi: 22 Haz 2020 Saat 20:15
Yalayıp öpünce de çok hafif tuz tadı geliyor. Çok keskin mi olmalı hocam. Yoksa dudaklarıma gelen hafif tadı da önemseyip ter testi yaptırayım mı

Mesaj Tarihi: 23 Haz 2020 Saat 04:14
Sizin ne kadar hassas degerlendirme yaptiginizi bilemiyorum..
Ter Testi yaptirabilirsiniz. 

Mesaj Tarihi: 23 Haz 2020 Saat 08:35
Teşekkür ederim

Mesajı Yazan: Gülin
Mesaj Tarihi: 24 Haz 2020 Saat 11:24
Hocam ,peki bu FK hastalığına en geç kac yaşinda tani konur. Bir arkadaşımın kizı 3 bucuk yaşinda bu yazilari okumuş kizında sadece alin ve kafasinda tuz tadı geliyormus diger yerlerinde yokmuş.cocugun baska sikintisi yok. Yazilari okuyunca telaşlanmiş. FK hastalığınin baska belirgin ne belirtileri olabilir. Yoksa bazen hiç belirti vermeyebilir mi?? 

Mesaj Tarihi: 24 Haz 2020 Saat 11:46
Birde hocam çocuğa dogduginda topuktan kan alinip yapilan testte bir sorun çikmamiş.

Mesaj Tarihi: 24 Haz 2020 Saat 19:29
'FK' ne???   Kistik Fibrosis ise; KF diye yazin. 
Yok: Fenilketonuri demek istiyorsaniz; FKU diye yazin... 

Fenilketonuri, Kistik Fibrosis'den cok farkli bir hastaliktir... 
Topuktan alinan kanda: Fenilketonuri bakilir... KF degil. 

Mesaj Tarihi: 24 Haz 2020 Saat 21:11
Hocam özür diletim kistik fibrozis yazacaktim yanliş yazmişim kusura bakmayin.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat