Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Biberona alıştırma
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Biberona alıştırma

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  123>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Ouzısa Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 189
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Ouzısa Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Biberona alıştırma
    Gönderim Zamanı: 18 Nis 2020 Saat 20:46
Hocam 6 aylık kızım var bu zamana kadar anne sütü aldı fakat son 15 gündür geceleri çok emmek için uyanıyor biberon veriyorum ağzında geveliyor şişesinin kapağıyla veriyorum kedi gibi yemeye çalışıyor nasıl biberona alıştırmalıyım normal tam yağlı kutu süt verebilirim değil mi hocam ne kadar günlük süt  vermeliyim ek olarak vereceğim şeylerin ölçüsü ne olmalı 
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118293
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (1) Teşekkürler(1)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Nis 2020 Saat 22:02
Ac olsa, biberondan emer.. Demekki , gerek yok.
Vereceginiz sut, normal TAM yagli sut olacak.. Soguk teklif edin.
Toplamda, en az: 600ml sut/sutlu gida almasi gerekir.
Siz bana; aldigi anne sutunun miktarini soyleyin, ben de size ilaveten almasi gereken sut miktarini soyliyeyim..

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 18 Nis 2020 Saat 22:03
Yukarı Dön
Ouzısa Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Ouzısa Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Nis 2020 Saat 08:13
Hocam 2-3 saatte karnı acıkıyor gündüz ne kadar emdiğini bilmiyorum gece olduğunda her saat kalkıyor emerken uyuyor sonra geri aynı şekilde devam ediyor malum hastalık yüzünden doktora gidemiyoruz aşısı var bu hafta aşı önemli olduğu için yaptırıp gelicem kan damlası vermişti aile hekimliği 4 aylıkken kullanmıyorum sadece d vitamini günde 5 damla kullanıyorum.Sol el parmaklarını emiyor emzik verdim kabul etmiyor acıktıgında parmak emiyor hocam
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (1) Teşekkürler(1)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Nis 2020 Saat 19:04
O zaman, kakasina bakin.... Ac kalirsa, SERT ve Top-Top kakalar yapar.
Yukarı Dön
fatma8266 Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Puanlar: 422
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı fatma8266 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Nis 2020 Saat 22:51
Hocam merhaba.bizde de durum aynı olunca Yeni başlık açmak istemedim.benim kızım da 8 aylık ve 8 kg. bende süte ve biberona bir türlü alistiramadim.6 aylık olana kadar günde 4_5 defa hardal sarısı cıvık kaka yapıyordu.7 aylıktan itibaren haftada bir hardal rengi cıvık kaka yapmaya başladı.bende aç kalmaktan günlerce kaka yapmıyor diye düşündüm.hergun kaka yapması doydugunu gösteren önemli bi kriter diyebilir miyiz?  

Birde hocam ben emziriyorum ama gogsumden kaç CC emdigini hiç bilmiyorum.tahminim yok. Biberonu almıyor ama başka çorba yumurta verince yiyor? Kıymaya başladım günde bir çay kaşığı veriyorum ama kutu sütü içmediği için kıyma da manasız mi kalıyor acaba? 

Sütü soğuk denedim.emzirmeyip iyice aciktirip denedim yinede biberonu tutmuyor yani sanki biberondan nasıl içeceğini bilmiyor gibi bi hali var.nerde yanlış yapıyorum acaba? 
Saygılarımla
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (1) Teşekkürler(1)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Nis 2020 Saat 02:01
Yanlisiniz??? Yazdiklarimi OKUMAMAK!!!
"Yeni Dogan Ozellikleri" makalemi okuyun.
Yukarı Dön
Ouzısa Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Ouzısa Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Nis 2020 Saat 21:23
Hocam kilomuz 4 aylıkken 6200 6 aylık 6600 boyu 65cm olmuş aşıyı yaptılar 38 dereceyi bulmayan ateşi oldu huysuz olduğu için calpol verdim . Kilo alımı az olduğu için ek gıdaya başlamalısın dediler benim için sizin söyledikleriniz önemli dediklerinizi aynen uygulayacağım. Başka konu açmak istemedim 34 aylık oğlumda şekerli ve çikolata yediğinde yüzü kabarmaya başlıyor ve kaşınıyor diyor küçük minik minikler ne yapmalıyım iyiki varsınız hocam kendinize çok dikkat edin siz olmasanız herşeye hastaneye gitmek zorunda kalacaktım 
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Nis 2020 Saat 22:51
"-ek gidaya baslamalisin" diyenlere, demedinizmi, biberon almiyor diye??
Teklif edin, alamiyorsa, bu sekilde idare edeceksiniz.

Allerji yapan sekerler: boyali olanlardir.
Cukulata; Bilhassa uyduruk markalar allerjiktir.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  123>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.