Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Biberona alıştırma

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=66595
Tarih: 16 Ağu 2025 Saat 04:18

Konu: Biberona alıştırma
Mesajı Yazan: Ouzısa
Konu: Biberona alıştırma
Mesaj Tarihi: 18 Nis 2020 Saat 20:46
Hocam 6 aylık kızım var bu zamana kadar anne sütü aldı fakat son 15 gündür geceleri çok emmek için uyanıyor biberon veriyorum ağzında geveliyor şişesinin kapağıyla veriyorum kedi gibi yemeye çalışıyor nasıl biberona alıştırmalıyım normal tam yağlı kutu süt verebilirim değil mi hocam ne kadar günlük süt  vermeliyim ek olarak vereceğim şeylerin ölçüsü ne olmalı 

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 18 Nis 2020 Saat 22:02
Ac olsa, biberondan emer.. Demekki , gerek yok.
Vereceginiz sut, normal TAM yagli sut olacak.. Soguk teklif edin.
Toplamda, en az: 600ml sut/sutlu gida almasi gerekir.
Siz bana; aldigi anne sutunun miktarini soyleyin, ben de size ilaveten almasi gereken sut miktarini soyliyeyim..

Mesaj Tarihi: 19 Nis 2020 Saat 08:13
Hocam 2-3 saatte karnı acıkıyor gündüz ne kadar emdiğini bilmiyorum gece olduğunda her saat kalkıyor emerken uyuyor sonra geri aynı şekilde devam ediyor malum hastalık yüzünden doktora gidemiyoruz aşısı var bu hafta aşı önemli olduğu için yaptırıp gelicem kan damlası vermişti aile hekimliği 4 aylıkken kullanmıyorum sadece d vitamini günde 5 damla kullanıyorum.Sol el parmaklarını emiyor emzik verdim kabul etmiyor acıktıgında parmak emiyor hocam

Mesaj Tarihi: 19 Nis 2020 Saat 19:04
O zaman, kakasina bakin.... Ac kalirsa, SERT ve Top-Top kakalar yapar.

Mesajı Yazan: fatma8266
Mesaj Tarihi: 20 Nis 2020 Saat 22:51
Hocam merhaba.bizde de durum aynı olunca Yeni başlık açmak istemedim.benim kızım da 8 aylık ve 8 kg. bende süte ve biberona bir türlü alistiramadim.6 aylık olana kadar günde 4_5 defa hardal sarısı cıvık kaka yapıyordu.7 aylıktan itibaren haftada bir hardal rengi cıvık kaka yapmaya başladı.bende aç kalmaktan günlerce kaka yapmıyor diye düşündüm.hergun kaka yapması doydugunu gösteren önemli bi kriter diyebilir miyiz?  

Birde hocam ben emziriyorum ama gogsumden kaç CC emdigini hiç bilmiyorum.tahminim yok. Biberonu almıyor ama başka çorba yumurta verince yiyor? Kıymaya başladım günde bir çay kaşığı veriyorum ama kutu sütü içmediği için kıyma da manasız mi kalıyor acaba? 

Sütü soğuk denedim.emzirmeyip iyice aciktirip denedim yinede biberonu tutmuyor yani sanki biberondan nasıl içeceğini bilmiyor gibi bi hali var.nerde yanlış yapıyorum acaba? 
Saygılarımla

Mesaj Tarihi: 21 Nis 2020 Saat 02:01
Yanlisiniz??? Yazdiklarimi OKUMAMAK!!!
"Yeni Dogan Ozellikleri" makalemi okuyun.

Mesaj Tarihi: 22 Nis 2020 Saat 21:23
Hocam kilomuz 4 aylıkken 6200 6 aylık 6600 boyu 65cm olmuş aşıyı yaptılar 38 dereceyi bulmayan ateşi oldu huysuz olduğu için calpol verdim . Kilo alımı az olduğu için ek gıdaya başlamalısın dediler benim için sizin söyledikleriniz önemli dediklerinizi aynen uygulayacağım. Başka konu açmak istemedim 34 aylık oğlumda şekerli ve çikolata yediğinde yüzü kabarmaya başlıyor ve kaşınıyor diyor küçük minik minikler ne yapmalıyım iyiki varsınız hocam kendinize çok dikkat edin siz olmasanız herşeye hastaneye gitmek zorunda kalacaktım 

Mesaj Tarihi: 22 Nis 2020 Saat 22:51
"-ek gidaya baslamalisin" diyenlere, demedinizmi, biberon almiyor diye??
Teklif edin, alamiyorsa, bu sekilde idare edeceksiniz.

Allerji yapan sekerler: boyali olanlardir.
Cukulata; Bilhassa uyduruk markalar allerjiktir.

Mesaj Tarihi: 04 May 2020 Saat 19:00
Hocam sekiz aylık kızımın günde 400 CC anne sütü aldığını varsayarsak yoğurdu ne kadar vermeliyim? Deneyip icirebilirsem kutu sütü kaç CC vermeliyim.birde kıyma yi yine bir köfte büyüklüğünde mi vermeliyim.sutun yada yoğurdun içine ezip versem olurmu? Yiyecekleri böyle karıştırmak doğrumu.yumurta sarisini da sütun içine eziyorum

Mesaj Tarihi: 05 May 2020 Saat 04:54
Denemekle belli olur. Tek ogunde alabilecegi miktar; 210-240ml dir.
Her turlu yiyecegi karistirabilirsiniz. Yogurtlu kebap yemiyormusunuz??

Mesaj Tarihi: 22 May 2020 Saat 13:55
Hocam merhaba.10 saat hicbisey vermedim yinede biberonu tutmadı.uyku  aninagetirdim yine olmadı.bu normal mi? Eski forumlarda yazdığınız herşeyi    herşeyi denedim sütü soğuk vermek v.s. hocam sorunumuz süt değil biberon.cesitli emzik uçları denedim yinede olmadı.gunde 600 CC sütlü gıda k asikla yedirmek şu aralar zahmetli. cunku bide İki yaşında kızım var.idari iznim bitiyor süt iznim de bitmek üzere ve benim bu konuyu bir an
önce halletmem lazım.sizce napsam? 

Aç bırakıp biberona mecbur kalmasını sağlamaya çalıştığım için vicdanım sızlıyor

Mesaj Tarihi: 22 May 2020 Saat 18:55
Ac olsa, kuru ekmegi bile yer!!

Mesaj Tarihi: 22 May 2020 Saat 19:42
Hocam maksimum kaç saat aç bırakabilirim? Bunu denemem yanlış mı? 

Mesajı Yazan: Eyslyrt
Mesaj Tarihi: 23 May 2020 Saat 04:19
Nacizane kızım 26 aylık ben kutu süt için biberona alstrrken biberon ucunu cok yumusak sectim ve ucundan biraz kestim. Ağzına bolca geldikçe alıştı. Cok zor alstrdım 1 yas civarında annem bu yöntemi uygulayınca tuttu. Birde minik suluklardan içerdi. Belki faydası olur. 

Mesaj Tarihi: 23 May 2020 Saat 09:19
Teşekkür ederim.

Hocam maksimum kaç saat aç bırakabilirim?

Mesaj Tarihi: 29 May 2020 Saat 18:15
Hocam yalvarırım bı alternatif söyleyin nolur valla denemekten yorulduk artık. Hocam kan şekeri tansiyonu düşer diye korkuyorum.en fazla kaç saat aç bırakabilirim bu yaptığım yanlış mı aramızdaki bağı zedelermiyim. Hocam lütfen cevap yazar mısınız nolurrrrrrrrrrrrrrr 

Mesaj Tarihi: 29 May 2020 Saat 19:02
Ac kalinca, kan sekeri veya tansiyonu DUSMEZ>>
Bunlar ilk 3 gunluk bebeklerde olur!!!!
Sakin Turk doktorlara inanmayin...

Mesajı Yazan: afrarana
Mesaj Tarihi: 29 May 2020 Saat 22:44
Affınıza sığınarak birşey sormak istiyorum 6 aylık bir bebek biberon almıyorsa neden zorluyorsunuz nekadar şanslısınızki bebeğiniz sizi emiyor birde tam tersi düşünün sizi hiçemmeseydi hep mamayla biberonla beslenseydi zaten 6 aylık olmuş bebeğiniz ek gıdaya geçmişsinizdir mutlaka geceleride sizi emmek istemesi kadar doğal bişi olamaz ayrıca sizi nekadar çok emerse okadar bağışıklığı kuvvetli olur neden mama yada süte geçirmeye çalışıyorsunuz yazık neden çocuk aç kalsınki biberona alışıcak diye ben kızımı 2 yaşına kadar emzirdim ilk 6 ay sadece anne sütü verdim ve ek gıda ve devamında anne sütü verdim inek sütü hiçvermedim belki beni emzik gibi kullanıyordu ama yoğurt yedirdim anne sütü ve kalsiyumsuz kalmadı şimdi yeni doğan bebeğim beni hiç emmiyor doğdu doğalı sütümü sağarak veriyorum ve bende diyorumki keşke beni emseydide buna gerek kalmasaydı yanlış anlamayın beni baştan sona okudum ve ısrarcı olmanız karşılığında yazma gereği duydum birde 1 yaşındam evvel inek sütü önermiyorlardı bahsettiğiniz süt formül sütmü inek sütümü?bence siz bırakın biberona alıştırmayı en doğalından emzirin☺

Mesaj Tarihi: 30 May 2020 Saat 04:46
4 ayliktan sonra, kutu sutlerinden verilebilir.
Sakin Turk doktorlarina inanmayin.

Mesajı Yazan: zeynep.ipek
Mesaj Tarihi: 03 Haz 2020 Saat 17:32
hanımefendi işe başlayacak okuduğumdan doğru anladıysam.O yüzden işe başlayana kadar biberona alıştırmak istiyor.

sizi rahatlatacaksa ben de işe başlamadan önce biberona alıştırmak için çok uğraştım, yok anne memesi taklit eden biberonlar, yok yumuşaklar sertler, denemediğim yöntem kalmadı.

çiğniyordu biberonun ucunu emmedi hiç
Teyzesi bakacaktı, artık napalım kaşıkla veririz dedik.ve ne oldu biliyor musunuz

İşe başladığım gün teyzesinin verdiği biberonu cok cok emip sütü bitirdi,

sizi çok iyi anladığım için belki ferahlarsınız diye yazdım.

araya girdim kusura bakmayın hocam.

Mesaj Tarihi: 03 Haz 2020 Saat 17:45
Önce afrarana isimli arkadaşın sorusunu cevaplayim . büyük kızım 2 yaşında Kadir hocamın yazılarını okuyarak büyütüyorum 6 aylıktan beri günde 600 cc süt ve bir topak kıyma yediriyorum sütü biberonla içiriyorum yani inek sütü konusunda yanılıyorsunuz 1 yaşından sonra kızıma kan tahlili yaptırdım ve elhamdülillah bütün değerleri çok çok iyi çıktı yani Kadir hoca'nın yazılarını okuduysanız zaten kansızlık falan yaptığı tamamen yalan. küçük kızımı da aynen Kadir hoca'nın prensipleri doğrultusunda devam ediyorum ama onu biberona bir türlü alıştıramadım sebep su evet işe başlayacağım diğer arkadaşın da söylediği gibi işe başlayacağım için ona bakacak kişinin günde 600 milim süt veya sütlü gıdayı tutturmak için kaşıkla yedirmesini oldukça zahmetli olması ve bebeğin de bundan yorulacak olması o yüzden biberona alıştırmaya çalışıyorum. Tabii ki Kadir hocamızın dediği gibi anne sütüne son damlasına kadar devam. Bu arada not olarak belirteyim halen biberona alıştıramadım. Son mesaj yazan Zeynep ipek arkadaşın dediği gibi yabancı birinin gelmesini bekliyorum denemek için. İnşallah başarırız

Mesaj Tarihi: 05 Haz 2020 Saat 12:24
Hocam merhaba başaramadık
Ben bu işi yoğurt ve peynirle halletmek istesem ne kadar yoğurt 600 ml süte tekabül eder?
Eski forumlarda 100 Gr peynir 500 ml süte tekabül eder yazmışsınız.peyniri evde kendim mi yapmalıyım yoksa o satılan kalıp peynirler olurmu onlarla mi olcmeliyim?
Saygılarımla

Mesaj Tarihi: 05 Haz 2020 Saat 18:48
Yogurt ve sut, AYNI degerlerdedir. Sadece yogutta; Laktoz sekeri, laktik asit'e cevrildigi icin, kesilerek koyu kivam almistir.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat