|
Bakteriyel enfeksiyon? |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
Oranje ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2012 Durum: Aktif Değil Puanlar: 176 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 23 Oca 2020 Saat 13:10 |
Hocam merhaba sizden yine yeğenimle ( 11 aylık erkek bebek) ilgili bir konuda yardim almak istiyorum. Önceki gün yüksek ateş şikayetiyle çocuğu hastaneye götürmüşler hastanede 41 ateş çıkmış 5mg dolven vererek ateşini düşürmüşler kanına bakmak için de kan alıp idrar örneği için de poşetle göndermişler. Birkaç saat sonra ateşi aniden yükselmiş titreme, çene kilitlenmesi , gözlerde kayma, nefes alamama gibi şeyler yaşamışlar yeniden hastaneye gittiklerinde ateş 40 deyip fitil ile düşürmüşler kan sonuçlarını ek de gönderiyorum. Domuz gribinden şüphelendik donanımlı bir hastaneye gidin diyerek başka bir yere sevk etmişler. Gittikleri hastane yeniden kan almışlar ek de gönderiyorum kanında enfeksiyon var deyip hastaneye yatırmak istemişler ilk buraya gelseydiniz yatırmamız gerekmezdi prosedür gereği gibi saçma şeyler söylemişler. Annesi yatırmak istemeyince enflovir ve ateş düşürücü verip göndermişler. Annesi domuz gribi testi negatif olduğu halde neden enflovir verdiniz diye sorduğunda bu ilaç enfeksiyonlar üzerinde de etkili demişler. Hocam ilacı kullansın mi ? Yoksa başka bir yerden antibiyotik mi yazdırsinlar? Ne yapmalıyız?
İlk tahlil : ![]() ![]() İkinci tahlil : ![]() ![]() |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 117930 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Antibiyotik gerekiyor. Agizdan surup icebiliyorsa, Aug..400 gunde:2x1 olcek 5 gun verin. Agizdan ilac alamamiyorsa, igne gerekebilir. Enfluvir ASLA bakteriler uzerine etki etmez.. PUST kasten ise yaramiyacak ilaci veriyor ki, cocuk daha kotu olsunda hastaneye yatirsin!! Domuz Gribi ile, hic ama HIC alakasi yok... Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 23 Oca 2020 Saat 19:04 |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|