Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Bakteriyel enfeksiyon?

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=64771
Tarih: 26 Tem 2025 Saat 18:09

Konu: Bakteriyel enfeksiyon?
Mesajı Yazan: Oranje
Konu: Bakteriyel enfeksiyon?
Mesaj Tarihi: 23 Oca 2020 Saat 13:10
Hocam merhaba sizden yine yeğenimle ( 11 aylık erkek bebek)  ilgili bir konuda yardim almak istiyorum. Önceki gün yüksek ateş şikayetiyle çocuğu hastaneye götürmüşler hastanede 41 ateş çıkmış 5mg dolven vererek ateşini düşürmüşler kanına bakmak için de kan alıp idrar örneği için de poşetle göndermişler. Birkaç saat sonra ateşi aniden yükselmiş titreme, çene kilitlenmesi , gözlerde kayma, nefes alamama gibi şeyler yaşamışlar yeniden hastaneye gittiklerinde ateş 40 deyip fitil ile düşürmüşler kan sonuçlarını ek de gönderiyorum. Domuz gribinden şüphelendik donanımlı bir hastaneye gidin diyerek başka bir yere sevk etmişler. Gittikleri hastane yeniden kan almışlar ek de gönderiyorum kanında enfeksiyon var deyip hastaneye yatırmak istemişler ilk buraya gelseydiniz yatırmamız gerekmezdi prosedür gereği gibi saçma şeyler söylemişler. Annesi yatırmak istemeyince enflovir ve ateş düşürücü verip göndermişler. Annesi domuz gribi testi negatif olduğu halde neden enflovir verdiniz diye sorduğunda bu ilaç enfeksiyonlar üzerinde de etkili demişler. Hocam ilacı kullansın mi ? Yoksa başka bir yerden antibiyotik mi yazdırsinlar? Ne yapmalıyız?

İlk tahlil : 

İkinci tahlil : 

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 23 Oca 2020 Saat 19:03
Antibiyotik gerekiyor. Agizdan surup icebiliyorsa, Aug..400 gunde:2x1 olcek 5 gun verin. 
Agizdan ilac alamamiyorsa, igne gerekebilir.
Enfluvir ASLA bakteriler uzerine etki etmez.. PUST kasten ise yaramiyacak ilaci veriyor ki, cocuk daha kotu
 olsunda hastaneye yatirsin!! 
Domuz Gribi ile, hic ama HIC alakasi yok... 

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat