Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Bacaklar
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Bacaklar

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
antipc Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 289
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı antipc Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Bacaklar
    Gönderim Zamanı: 02 Eki 2019 Saat 18:37
İyi günler hocam kız yeğenim için yazıyorum, 14 aylık 10 kg.

Yeğenimin yürüyüşünde bir tuhaflık var diye çevreden söylemler gelince annesi ortopediste danışmış, sanki sağ ayağı üzerine daha çok basıyor gibi diyor annesi. Ortopedist bacaklardaki boğum eşitsizliğin görünce acil röntgen istemiş. Röntgende sanırım kalça çıkığı göreceğini düşünmüş ama normal çıkmış, 2 aylıkken usg de normalmiş annesi hatırlıyor, röntgen normal çıkmasına rağmen bacak boğumların eşit olmamasını  beklemediğimiz durum diye yorumlamış. 

Hocam ben ön arka fotoğraflarını atıyorum, yeğenim 11 aylıkken yürüdüü, bi de sitede bir Yahoo mail adresinizi gördüm oraya video ekledim. Yeğenimin durumu nedir hocam?

Düzenleyen antipc - 02 Eki 2019 Saat 20:03
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118245
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Eki 2019 Saat 22:35
Rasitizm.. X-bacak mevcut
Bacak bogumlari; Kalca cikigi icin ana bulgu degil, tali bulgudur. 
Turk doktorlari cok ciddiye almayin. 
Radyolojinin CIDDIYETSIZLIGI  de ayri konu!!  Elbise ile Rontgen cekilmez!! Bunlar bu kadar ahmak ve 
ciddiyetten uzak sahsiyetler.
Simdiye kadar hic vermedi iseniz, 1 ampul Dvit3 icirin. 

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 02 Eki 2019 Saat 22:39
Yukarı Dön
antipc Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı antipc Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Eki 2019 Saat 22:56
Çok sağolun hocam, ilk 12 ay günde 5 damla Dvit aldı, 27 eylülde 1 ampül Dvit3 içirildi, annesi 4 Eylülde d vit baktırmış 37ng/ml çıkmış. Mail adresinde belirttiğiniz gibi annesi aralıkta tekrar  d vit baktırıp yazacağım.

Hocam bu yeğenimle birlikte  D vit bizim için 3. Sınav, çocukları güneşe çıkartıyoruz, yazın denize gidiyoruz, senelik dvit ampül veriyoruz, yine eksik demek ki. Abisinde x bacak olmuştu, sizin yönlendirmelerinizle toparladı, benim kızımda da olmuştu yine siz yardımcı olmuştunuz.
Hocam bu bir bacağının diğerine göre kalın gibi görünmesi de mi D vit ile alakalı? 

Düzenleyen antipc - 02 Eki 2019 Saat 22:59
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Eki 2019 Saat 23:04
Kilosuna bakin, anlarsiniz. Bogum olan bacak, daha ince imis gibi gorunuyor. 
Bakalim, Turk doktorlari D vitamini kullanmasini NE ZAMAN ogerenecekler!! 
Turk doktorlari; 1 ampul D vitaminin bile zehirlenme yapacagini zannedecek kadar salaktirlar.. 
Yukarı Dön
antipc Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı antipc Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Ara 2019 Saat 20:48
İyi günler hocam 16 aylık yeğenim için aralıkta yazacağımı belirtmiştim. Aralık ayı d vit : 62,16 ng/ml olarak ölçülmüş.  4 Eylüldeki değer 37ng/ml. 27 eylülde bir ampül d vit içirildi.

Bir de hocam bu aralar geceleri yoğun olarak artan bir öksürüğü var wbc değeri :16,66. Birşey ifade eder mi, öksürük bir aydır var, ateş bir gün yükseldi, ilaç kullanmıyor. 
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Ara 2019 Saat 01:20
Bu yas icin, WBC:17'nin ustune antibiyotik gerekebilir..
 SAKIN oksuruk kesici ilac kullanmayin. Limonlu bal, Serum Fiz. ve ColdMix kullanin. 
Sicak su buhari da faydali olur. Yastigini da yukseltin, odasi serin olsun. 
D vit3 ampul; 2020 Aralikta tekrar icirin. 
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.