Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Bacaklar

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=63868
Tarih: 12 Ağu 2025 Saat 19:52

Konu: Bacaklar
Mesajı Yazan: antipc
Konu: Bacaklar
Mesaj Tarihi: 02 Eki 2019 Saat 18:37
İyi günler hocam kız yeğenim için yazıyorum, 14 aylık 10 kg.

Yeğenimin yürüyüşünde bir tuhaflık var diye çevreden söylemler gelince annesi ortopediste danışmış, sanki sağ ayağı üzerine daha çok basıyor gibi diyor annesi. Ortopedist bacaklardaki boğum eşitsizliğin görünce acil röntgen istemiş. Röntgende sanırım kalça çıkığı göreceğini düşünmüş ama normal çıkmış, 2 aylıkken usg de normalmiş annesi hatırlıyor, röntgen normal çıkmasına rağmen bacak boğumların eşit olmamasını  beklemediğimiz durum diye yorumlamış. 

Hocam ben ön arka fotoğraflarını atıyorum, yeğenim 11 aylıkken yürüdüü, bi de sitede bir Yahoo mail adresinizi gördüm oraya video ekledim. Yeğenimin durumu nedir hocam?

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 02 Eki 2019 Saat 22:35
Rasitizm.. X-bacak mevcut
Bacak bogumlari; Kalca cikigi icin ana bulgu degil, tali bulgudur. 
Turk doktorlari cok ciddiye almayin. 
Radyolojinin CIDDIYETSIZLIGI  de ayri konu!!  Elbise ile Rontgen cekilmez!! Bunlar bu kadar ahmak ve 
ciddiyetten uzak sahsiyetler.
Simdiye kadar hic vermedi iseniz, 1 ampul Dvit3 icirin. 

Mesaj Tarihi: 02 Eki 2019 Saat 22:56
Çok sağolun hocam, ilk 12 ay günde 5 damla Dvit aldı, 27 eylülde 1 ampül Dvit3 içirildi, annesi 4 Eylülde d vit baktırmış 37ng/ml çıkmış. Mail adresinde belirttiğiniz gibi annesi aralıkta tekrar  d vit baktırıp yazacağım.

Hocam bu yeğenimle birlikte  D vit bizim için 3. Sınav, çocukları güneşe çıkartıyoruz, yazın denize gidiyoruz, senelik dvit ampül veriyoruz, yine eksik demek ki. Abisinde x bacak olmuştu, sizin yönlendirmelerinizle toparladı, benim kızımda da olmuştu yine siz yardımcı olmuştunuz.
Hocam bu bir bacağının diğerine göre kalın gibi görünmesi de mi D vit ile alakalı? 

Mesaj Tarihi: 02 Eki 2019 Saat 23:04
Kilosuna bakin, anlarsiniz. Bogum olan bacak, daha ince imis gibi gorunuyor. 
Bakalim, Turk doktorlari D vitamini kullanmasini NE ZAMAN ogerenecekler!! 
Turk doktorlari; 1 ampul D vitaminin bile zehirlenme yapacagini zannedecek kadar salaktirlar.. 

Mesaj Tarihi: 06 Ara 2019 Saat 20:48
İyi günler hocam 16 aylık yeğenim için aralıkta yazacağımı belirtmiştim. Aralık ayı d vit : 62,16 ng/ml olarak ölçülmüş.  4 Eylüldeki değer 37ng/ml. 27 eylülde bir ampül d vit içirildi.

Bir de hocam bu aralar geceleri yoğun olarak artan bir öksürüğü var wbc değeri :16,66. Birşey ifade eder mi, öksürük bir aydır var, ateş bir gün yükseldi, ilaç kullanmıyor. 

Mesaj Tarihi: 07 Ara 2019 Saat 01:20
Bu yas icin, WBC:17'nin ustune antibiyotik gerekebilir..
 SAKIN oksuruk kesici ilac kullanmayin. Limonlu bal, Serum Fiz. ve ColdMix kullanin. 
Sicak su buhari da faydali olur. Yastigini da yukseltin, odasi serin olsun. 
D vit3 ampul; 2020 Aralikta tekrar icirin. 

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat