|
Yine kizil mi |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Yazar | |
oztel ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 27 Kas 2014 Durum: Aktif Değil Puanlar: 161 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 26 Nis 2019 Saat 14:20 |
Saygilar hocam,kizim(5.5 yaş 14.8 kg)2 gün önce boğaz ağrısı,hafif ateş ve halsızlıkle kreşten geldi,boğazına baktım bademcikleri beyazlamıştı,ağzında kötü koku ve dilinde pas vardı,doktora götürdük augmentin verdi,1-2 saat sonra halsizliği arttı,vücudunda döküntüler farkedince kızıl mi diye suphelendim(Ara tatilde kızıl gecirdi)hemen bir uzmana gittik,kızıl değil tonsilit dedi deposilin 6.3.3 verdi,istedim ama penos gibi takviye bir şeye gerek yok dedi vermedi,iğneyi yaptırıp ertesi gün kontrole gelin dedi,o gece iğneyi yaptırdık çocuk ertesi gün kendine geldi,az da olsa yemek yedi,ateş düştü,bakışları bile değişti,bu arada hocam çamaşırında yeşil renkli hafif kotu kokulu akıntı farkettim,doktor kontrolde düşündüğüm gibi atlattı dedi,akıntıdan bahsedince idrar tahlili istedi sonuç temiz çıktı,kültür sonucu 2 gün sonra.
Hocam endiselendigim 2 şey var; 1-acaba yine kızıl mi oldu,foto gönderiyorum dili şu an çilek gibi,eğer olduysa deposilin tek başına yeterli mi,penos kullanmak için geç mi, bugun hastalığın 3.günü, 2-yesil akıntı enfeksiyon olabilir mi,öyleyse deposilin ona da etki eder mi? Hocam çok teşekkür ediyorum şimdiden.
|
|
![]() |
|
oztel ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 27 Kas 2014 Durum: Aktif Değil Puanlar: 161 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Hocam bu şu anki hali
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118421 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Kizil degil, ayrica dal Kizil hayat boyu 1 defa olur.. Bu konuyu iyi okuyun..
|
|
![]() |
|
Hocam utanarak söylüyorum sizi düzenli takip eden birisi olarak bu ayrıntıyı nasıl bilmem anlayamadım,teşekkür ediyorum en azından tekrarlamayacagini öğrenmiş oldum.peki hocam bahsettiğim tabloya ve dilin durumuna göre deposilin doğru tedavi miydi?bir de hocam yeşil akıntı için bir şey dememissiniz.
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118421 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Yanlis..Bazi viruslar, bu sekilde dil dokuntusu yaparlar.. "Kizil" veya her turlu Streptokok enfeksiyonlarinda, gorulen, "Cilek dil" RENK olarak, cilek gorunumundedir.. |
|
![]() |
|
Hocam saygılar,1 hafta önce kızımda ateş dilde pas halsizlik şikayetiyle gitmiştik deposilin 6.3.3 yaptırdık,siz gereksiz olduğunu söylemiştiniz bazı virütik hastalıklar da bu şekilde çilek dil olur demiştiniz,ancak 2 gündür kızımın ellerinde soyulmalar oldu,kızıl olmuştu daha önce bi daha tekrar etmez demiştiniz,bu durumda bu soyulmalar strep olduğunun işareti mi ,virütik değildi o halde değil mi, bu durumda deposilin doğru tedavi miydi?
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|