Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Yine kizil mi

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=62812
Tarih: 30 Ağu 2025 Saat 05:06

Konu: Yine kizil mi
Mesajı Yazan: oztel
Konu: Yine kizil mi
Mesaj Tarihi: 26 Nis 2019 Saat 14:20
Saygilar hocam,kizim(5.5 yaş 14.8 kg)2 gün önce boğaz ağrısı,hafif ateş ve halsızlıkle kreşten geldi,boğazına baktım bademcikleri beyazlamıştı,ağzında kötü koku ve dilinde pas vardı,doktora götürdük augmentin verdi,1-2 saat sonra halsizliği arttı,vücudunda döküntüler farkedince kızıl mi diye suphelendim(Ara tatilde kızıl gecirdi)hemen bir uzmana gittik,kızıl değil tonsilit dedi deposilin 6.3.3 verdi,istedim ama penos gibi takviye bir şeye gerek yok dedi vermedi,iğneyi yaptırıp ertesi gün kontrole gelin dedi,o gece iğneyi yaptırdık çocuk ertesi gün kendine geldi,az da olsa yemek yedi,ateş düştü,bakışları bile değişti,bu arada hocam çamaşırında yeşil renkli hafif kotu kokulu akıntı farkettim,doktor kontrolde düşündüğüm gibi atlattı dedi,akıntıdan bahsedince idrar tahlili istedi sonuç temiz çıktı,kültür sonucu 2 gün sonra.
  Hocam endiselendigim 2 şey var; 1-acaba yine kızıl mi oldu,foto gönderiyorum dili şu an çilek gibi,eğer olduysa deposilin tek başına yeterli mi,penos kullanmak için geç mi, bugun hastalığın 3.günü,  2-yesil akıntı enfeksiyon olabilir mi,öyleyse deposilin ona da etki eder mi? Hocam çok teşekkür ediyorum şimdiden.

Cevaplar:
Mesaj Tarihi: 26 Nis 2019 Saat 14:38
Hocam bu şu anki hali

Mesaj Tarihi: 26 Nis 2019 Saat 14:45
 hocam dilinin ilk hali böyleydi.

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 26 Nis 2019 Saat 17:34
Kizil degil, ayrica dal Kizil hayat boyu 1 defa olur..
Bu konuyu iyi okuyun.. 

Mesaj Tarihi: 26 Nis 2019 Saat 18:49
Hocam utanarak söylüyorum sizi düzenli takip eden birisi olarak bu ayrıntıyı nasıl bilmem anlayamadım,teşekkür ediyorum en azından tekrarlamayacagini öğrenmiş oldum.peki hocam bahsettiğim tabloya ve dilin durumuna göre deposilin doğru tedavi miydi?bir de hocam yeşil akıntı için bir şey dememissiniz.

Mesaj Tarihi: 27 Nis 2019 Saat 18:06
Yanlis..Bazi viruslar, bu sekilde dil dokuntusu yaparlar..
"Kizil" veya her turlu Streptokok enfeksiyonlarinda, gorulen, "Cilek dil" RENK olarak, cilek gorunumundedir..

Mesaj Tarihi: 04 May 2019 Saat 13:05
Hocam saygılar,1 hafta önce kızımda ateş dilde pas halsizlik şikayetiyle gitmiştik deposilin 6.3.3 yaptırdık,siz gereksiz olduğunu söylemiştiniz bazı virütik hastalıklar da bu şekilde çilek dil olur demiştiniz,ancak 2 gündür kızımın ellerinde soyulmalar oldu,kızıl olmuştu daha önce bi daha tekrar etmez demiştiniz,bu durumda bu soyulmalar strep olduğunun  işareti mi ,virütik değildi o halde değil mi, bu durumda deposilin doğru tedavi miydi? 

Mesaj Tarihi: 04 May 2019 Saat 13:12

Mesaj Tarihi: 04 May 2019 Saat 17:27
Deposilin'e ragmen parmak uclarinda soyulma olmasi, Streptokok olmadigini gosteriyor. 
Bu tip soyulmalar; parmak boyasi veya oyun hamuru ile de olur. 

Mesaj Tarihi: 04 May 2019 Saat 18:41
Hocam kafamı kurcaladı bu yazdığınız,daha önce kızıl olmuştu deposilin yaptirmistik ama sonrasında ellerinde ayaklarında soyulmalar olmuştu,o zaman neden soyulmalar oldu,bu seferki soyulmalar da tüm parmaklarında var,anaokuluna gidiyor parmak boyası vs.hep kullanıyor,hastalık sonrası bu soyulma tesadüf değil gibi.

Mesaj Tarihi: 05 May 2019 Saat 02:55
Ister baglantili olsun, ister olmasin.. Cok da onemli DEGIL.
Tedaviye gec baslanirsa da soyulmalar olur. Sonucta MUHIM olan, tedavi degil, en az 1 ay sure ile YENIDEN Streptokok almamasidir.
Zaten bu yuzden, 30 gun etkili olan Penisilinler tercih edilir.
Zira Kalp Romatizmasi veya Nefrit yapan, Streptokok DEGIL; Streptokoklara karsi vucudun olusturdugu
bagisiklik maddeleridir.  Vucudun savunmasi icin uretilen bagisiklik maddeleri, asiri seviyelere vardiklarinda,
 Streptokok zannederek, Kalp veya Bobrek zarlarina hucum eder ve tahribata yol acarlar.. 
Streptokoklarin Kalp veya Bobreklere yerlesmesi SOZ KONUSU DEGILDIR.  Sakin Turk cocuk doktorlarinin
 sacmaliklarina kanmayin.
Deposilin 6-3-3 ile ilk gunden itibaren, 30 gun sure ile tekrar Streptokok alinamadigindan, vucudun urettigi
 bagisiklik, normal seviyelere iner. 1 aydan sonra tekrar Streptokok  alinsa bile gene ayni tedavi ile bagisikligin
 tehlikeli seviyelere cikmasi onlenmis olur.
Hassasiyetiniz ve telasiniz, bosuna, ve anlamsiz.

Mesaj Tarihi: 05 May 2019 Saat 22:16
Tamam hocam içimi rahatlattiniz,çok teşekkür ederim.

Mesaj Tarihi: 05 May 2019 Saat 23:04
Hocam bir ricam daha olacak,kızımın bu hastalığı döneminde iç çamaşırında yeşil kokulu akıntı farkettim size de danıştım ama arada gözünüzden kaçtı sanırım sebebi ile ilgili cevap vermemişsiniz,idrar kulturu yaptırdık,sonucu değerlendirir misiniz,yalnızca yüksek değerleri yazıyorum.
  Eritrosit strip 4(0-1),lökosit strip 5(0-4),epitel hücre 2hpf,hiyalin silender 0hpf,mantar 2(0-1),epitel hücre 2hpf,patolojik silendir 1,nitrit  negatif(enfeksiyon yok bu durumda )

Mesaj Tarihi: 06 May 2019 Saat 02:59
Evet... IYE yok.. Muhtemelen, tuvalet temizligi esnasinda, on tarafina mikrop(kaka) bulasmis. 
Sabunlu sicak su icine oturtun. 10 dakika kadar otursun. 

Mesaj Tarihi: 06 May 2019 Saat 08:33
Teşekkür ederim hocam,temizliği hep önden arkaya doğru yaparım ama olabiliyor demek.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat