Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - geçmeyen ishal
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

geçmeyen ishal

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
envberna Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 197
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı envberna Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: geçmeyen ishal
    Gönderim Zamanı: 08 Oca 2019 Saat 17:24
hocam merhabalar,

20,11,2014 doğumlu oğlum cumartesi günü ishal oldu. kusma ve ateş yok. resimde göreceğiniz gibi sarı sulu kaka yapıyor. hafta sonu daha sulu kakaydı. Bugun 4.gun ve ishal hala devam ediyor. Dün biraz katılaşmıştı kakası ama bugun yine sulu yapmaya başladı. kusma yok. ateş yok. rotavirus aşısı var. günde 5-6 kez bu şekilde kaka yapıyor. yaparken karnı ağırıyor. ağrı sonra geçiyor. keyfi yerinde yalnız iştahı yok. bol su içirmeye çalışıyorum. bugun sadece katı yumurta, kek ve biraz kraker yedi.

yazılarınızdan okuduğum kadarıyla 2-3 günde geçmesi gerekiyordu. neden hala geçmiyor olabilir? dra götürmem gerekir mi?

Pet şişede su içiriyorum. dışarda yemek yedirmiyorum. sadece cuma gecesi biraz ayva yedi. o yapmış olabilir mi hocam? az yemesi ishalin devam etmesine neden olmuş olabilir mi?

http://m.YollaYap.com/qbtc/1546956913125.png

çok teşekkürler hocam
saygılarımla

Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 119334
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Oca 2019 Saat 20:24
Kusma olmadan, tek basina ISHAL ile bir "Su kaybi" OLMAZ.. 
SAKIN, bu sikayetle egitmeyin, hemen serum takarlar. Bu konu ile ilgili yazilari okuyun.. 
Resim acilmadi!!

Yukarı Dön
envberna Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Puanlar: 197
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı envberna Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Oca 2019 Saat 20:33

resmi tekrar yollamaya çalışıyorum hocam

4GP.ME/bbtc/1546968412961.jpg

dediğiniz gibi aynı şeyi düşündüm hemen serum bağlayıp ilaç verecekler. dra gitmeyeceğim bekleyeceğim hocam. yalnız 4-5 gün bir şey yemedi pek vitamin versemmi hocam? yoğurt yedirdim ama yine ishal devam etti. biliyorum bu durumlarda refloru önermiyorsunuz.

cok teşekkürler 
saygılarımla

Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 119334
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Oca 2019 Saat 20:45
Bu sefer, resim acildi!!
Normal bir ishal kakasi.. Hicbir ozelligi yok.. 
Vitaminler; Gliserin ihtiva ettiklerinden, ishali arttirirlar, zaten gerek de yok.. 
Cocuk ishallerinde DIYET gereksizdir.. Cocuk cani ne isterse onu yer ve icer. 
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.