Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

geçmeyen ishal

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=62179
Tarih: 27 Eki 2025 Saat 05:20

Konu: geçmeyen ishal
Mesajı Yazan: envberna
Konu: geçmeyen ishal
Mesaj Tarihi: 08 Oca 2019 Saat 17:24
hocam merhabalar,

20,11,2014 doğumlu oğlum cumartesi günü ishal oldu. kusma ve ateş yok. resimde göreceğiniz gibi sarı sulu kaka yapıyor. hafta sonu daha sulu kakaydı. Bugun 4.gun ve ishal hala devam ediyor. Dün biraz katılaşmıştı kakası ama bugun yine sulu yapmaya başladı. kusma yok. ateş yok. rotavirus aşısı var. günde 5-6 kez bu şekilde kaka yapıyor. yaparken karnı ağırıyor. ağrı sonra geçiyor. keyfi yerinde yalnız iştahı yok. bol su içirmeye çalışıyorum. bugun sadece katı yumurta, kek ve biraz kraker yedi.

yazılarınızdan okuduğum kadarıyla 2-3 günde geçmesi gerekiyordu. neden hala geçmiyor olabilir? dra götürmem gerekir mi?

Pet şişede su içiriyorum. dışarda yemek yedirmiyorum. sadece cuma gecesi biraz ayva yedi. o yapmış olabilir mi hocam? az yemesi ishalin devam etmesine neden olmuş olabilir mi?

http://m.YollaYap.com/qbtc/1546956913125.png

çok teşekkürler hocam
saygılarımla

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 08 Oca 2019 Saat 20:24
Kusma olmadan, tek basina ISHAL ile bir "Su kaybi" OLMAZ.. 
SAKIN, bu sikayetle egitmeyin, hemen serum takarlar. Bu konu ile ilgili yazilari okuyun.. 
Resim acilmadi!!

Mesajı Yazan: envberna
Mesaj Tarihi: 08 Oca 2019 Saat 20:33

resmi tekrar yollamaya çalışıyorum hocam

4GP.ME/bbtc/1546968412961.jpg

dediğiniz gibi aynı şeyi düşündüm hemen serum bağlayıp ilaç verecekler. dra gitmeyeceğim bekleyeceğim hocam. yalnız 4-5 gün bir şey yemedi pek vitamin versemmi hocam? yoğurt yedirdim ama yine ishal devam etti. biliyorum bu durumlarda refloru önermiyorsunuz.

cok teşekkürler 
saygılarımla

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 08 Oca 2019 Saat 20:45
Bu sefer, resim acildi!!
Normal bir ishal kakasi.. Hicbir ozelligi yok.. 
Vitaminler; Gliserin ihtiva ettiklerinden, ishali arttirirlar, zaten gerek de yok.. 
Cocuk ishallerinde DIYET gereksizdir.. Cocuk cani ne isterse onu yer ve icer. 

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat