Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Öfke Nöbeti - 3 Yaş
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Öfke Nöbeti - 3 Yaş

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
berlev Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 153
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı berlev Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Öfke Nöbeti - 3 Yaş
    Gönderim Zamanı: 29 Ağu 2018 Saat 14:16
Değerli hocam;

1.5 sene oldu.. Sabredebilirim diye hiç yazmadım. Fakat sanırım benim de sınır sistemimin bir miadı varmış. 2 oğlum var, ikisi de odak problemli ve aşırı hareketli. Allah sağlık sıhhat versin. Büyük oğlum doğduğunda toplamda 8-9 saat uyuyan bir çocuktu, hala da öyle. Fakat öfke nöbeti hiç olmadı. Küçük oğlum ondan daha az uyku uyuyan, sakin bir çocuktu 1 yaşa kadar. Sonra zamanla şiddeti artan bir tür öfke nöbetleri yaşamaya başladı. Ateşli havale geçirmişti, belki ondandır deyip hep sakin yaklaştık. Başlayınca minimum 45 dakika, maximum 1.5 saat sürüyor (Ne zaman istifra edip rahatlarsa) Büyük oğlumun psikolojisi bozulmaya ve bu durumdan etkilenmeye başladı (5.5 yaşında) İlaç taraftarı bir anne hiç olmadım, vesilenizle de hiç kullanmadık. Fakat birden ortaya çıkan (misal; abimin kamyonu nereden orada?) İle başlayıp hiç bitmeyen ağlama ve öfke nöbetlerimiz var artık. Kucağına al diyor ağlarken, alıyorum, bırak beni diye feryat edip yüzümü tırmalamaya başlıyor. Bırakıyorum kucağına al, alıyorum, bırak... bu tablo defalarca her şey için tekrarlanıyor. Abisine de sarıyor o esnada.. katıla katıla ağlamalı bir sinir ve sonu hep istifra... Doktora gitmek istemiyorum.. Her gün 1 kere oluyor. Bazen 2... Bazen dışarıda oluyor, o zaman çok çaresiz kalıyoruz.. Bize ne önerirsiniz? Sizden başka kimseye güvenemem..
Yol göstermenize ihtiyacımız var.. Çaresizlikle yazıyorum..
Allah sizden razı olsun...
Yukarı Dön
berlev Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı berlev Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Ağu 2018 Saat 14:18
Öfke nöbetleri geçiren oğlum 3 yaşında.. Sağlık problemi yok çok şükür. Boyu 105 cm Kilosu en son 20 idi..
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118394
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Ağu 2018 Saat 19:01
Ofke nobeti gecirdiginde; belinin yan tarafindaki deriyi, Isaret ve basparmaginiz ile sikica kavrayip, saat 
yonunde, burkuverin (minciriverin), aninda tedavi olur.. Ne demekmis; "yuzunuzu tirmalamak!!"
Havale ile de filan bir alakasi yok, "Kopeksiz koy" bulmus, azip duruyor.. 

Yukarı Dön
berlev Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı berlev Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Ağu 2018 Saat 19:42
Hocam, ne diyebilirim ki, beni güldürdünüz Rabbim sizi iki cihanda güldürsün inşaallah.. Allah ebeden her halinizden razı olsun.
Yukarı Dön
kıvanç Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Puanlar: 870
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı kıvanç Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 Ağu 2018 Saat 13:46
Orjinalini yazan: berlev berlev Yazdı:

Hocam, ne diyebilirim ki, beni güldürdünüz Rabbim sizi iki cihanda güldürsün inşaallah.. Allah ebeden her halinizden razı olsun.

Ben beceremiyorum kelimelere dökmeyi çok güzel yazmış değerli anne arkadaş eline sağlık.
Bendende katıyla aynı şekilde dualarımdasınız hocam sevgiyle kalın.Allah razı olsun .
Allahım yavrularımızı daima iyilerle karşılaştır .
Yukarı Dön
cidem Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 100
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı cidem Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 Ağu 2018 Saat 13:56
bende ciddi ciddi okuyup nasıl yapılacağını dikkatle hayal ediyordumki sonunu okuyunca kahkahayı patlattım. RABBİM size uzun ömürler versin sağlıkla Kadir bey
Yukarı Dön
antipc Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Puanlar: 289
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı antipc Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 Ağu 2018 Saat 15:22
Aynı ben de öyle oldum. Bu mesajı 3.okuyuşum yine gülüyorum.

Hocamın tecrübesine, bilgisine diyecek laf yok. 
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118394
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 Ağu 2018 Saat 19:11
Orijinali bana ait degildir…
Cok sevdigim sanatci; Sn. Gulse Birsel'in bir yazisindan alintidir. 
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.