|
Fkü tarama sonucu |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Yazar | |
dilekdenizelif ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 19 Eyl 2015 Durum: Aktif Değil Puanlar: 69 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı dilekdenizelif
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 30 Tem 2018 Saat 16:00 |
Hocama merhaba bugün sağlık ocağından çağırdılar. Bebeğimin ikinci topuk kan sonucunda fkü yüksek çıkmış sonucu 1.91 oğlum 28.06.2018 tarihinde 3750 kilo 49 cm normal doğdu. İkinci topuk kanı 1 haftalıkken alınmıştı. 1 ay sonraki kilosu 4600 54 cm. Çapa üniversitesi beslenme ve metabolizma kliniğine sevk edildi orda tekrar topuk kanı alınacakmış. Hocam nedir bu sonuç nasıl ne yapmalı aklım durdu resmen. Zeka geriliğiymiş çok üzgünüm nolur bana yol gösterin
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118376 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
![]() ![]() ![]() ![]() |
Bu sekilde, gonderdikleri hastalarin, %80'i NORMAL cikiyor... Ama, gidin, yaptirin. Buyuk bir ihtimal ile sizinki de; normal cikacak ama, "O tasin, kuyudan cikarilmasi sart!!" |
|
![]() |
|
dilekdenizelif ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 19 Eyl 2015 Durum: Aktif Değil Puanlar: 69 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı dilekdenizelif
Yarın hemen istanbul çapa üniversitesine hidip yaptıracağım. Sonucu sizide yazıcam hocam. İnşallah normal çıkar.
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı dilekdenizelif
Hocam bugün gittim çapa üniversiteye.
Bebeğimden alınan üç ayrı topuk kan sonuçlarından fenilalanin düzeyi birincide 2.6 ikincide 3.3 üçüncüde 2.20 çıkmış bu değerleri 60 ile çarpıp hesaplıyorlarmış. Bugün dördüncü kez topuk kanından fenilalanin düzeyine bakıldı sonuç 118 çıktı. Doktorun söyledikleri şöyle sınırda olduğu için takip edicez, her ay düzenli şekilde kan alınıp bu değere bakılacak. Aşıdan sonra ateşlenirse, antibiyotik kullanırsa, her diş çıkardığında, yani kısaca ger vakada ayrıyetende kan alınıp bakılacak çünkü bu zamanlarda bebek strese giriyor ve bu değer yükselebiliyor dedi. 2 yaşına kadar sürecek bu buşekilde dedi. Ayrıca 6 aylık ek gıdaya diyet şeklinde özel beslenme listesi hazırlayacağız ona uyacaksınız dedi. Bu değer 360 ı geçerse tedaviye başlanır. 2 yaşından sonra hala normal düzeye inmeyedebilir ömür boyuda takip edilebilir dedi. Eğer değer çok yükselirse beyninde hasar olabilir işlevlerini yerine getiremez dedi. Ama bunları hiç düşünme şuan sağlıklı bir çocuk gibi yaşantınıza devam edin dedi. Evet hocam siz ne öneriyorsunuz ne yapalım ne yapmayalım. Bu hastalık nedir? Neden olur? Nasıl düşecek bu değer? Beni bilgilendirir misiniz? Anne sütü alıyor benim özellikle sütümden geçecek ne yiyip ne yememem gerekiyor?
Düzenleyen dilekdenizelif - 31 Tem 2018 Saat 23:22 |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı dilekdenizelif
Hocam bi bakar mısınız?
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118376 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Soylendigi gibi yapin.
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı dilekdenizelif
Hocam siz kolay kolay türkiyedeki yapılanlara onay vermezsiniz!! Bu durumda ben dahada bi telaşlandım şimdi. Ve daha çok kafam karıştı. Nolur daha detaylı yazar mısınız. Neden onay verdiniz çok şaşırdım.
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
O "kuyudaki tas" henuz cikarilmis degil... Isterseniz, baska, OZEL bir laboratuvarda tekrar FKU baktirin.. En garantili olani budur.
Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 01 Ağu 2018 Saat 17:53 |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|