Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Kulak & Burun & Boğaz & Göz
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - ORTA KULAK İLTİHABI
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumORTA KULAK İLTİHABI

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
duruecem Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 113
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı duruecem Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: ORTA KULAK İLTİHABI
    Gönderim Zamanı: 07 Şub 2017 Saat 09:17
Bir aydır başedemediğim grip son olarak orta kulak iltihabına sebep oldu.Teşhişin yanlış olma ihitmalini düşündüm.Ama sizin kulağında bişey olsa ağrıdan duramaz dediğiniz aklıma geldi.2 gecedir kulağının içine parmağını sokmaya çalışarak uv uv diye ağlıyor calpol vermeme rağmen ağrı dinmedi.
Ateş 37,2 ölçüyorum yoğun bir ateş yok.Huzursuzluk uykusuzluk kulak ağrısı geçmeyen burun tıkanıklığı ve öksürük.
Sonuç Sağ kulakta iltihap var dedi doktor.Yazılan ilaçlar

Macrol 125 mg sabah akşam 1 HAFTA
Profenid ateşi olsa da olmasa da günde 3 kez dedi ama ben 2 kere verdim
Fitil verdi.Yoğun ağrısı olacak 2 gece üstüste verin dedi vermedim.Dün geceyi rahat geçirdi.
Rhinfant günde 2 kez
Serum fizyolojik sürekli.
Bide kulak damlası tedavi edici değil ağrı kesici imiş o da günde 4 kez 4 damla dedi.Sizin kulağına bişey dökmeyin dediğinizi hatırlıyorum.Ağrılı haline dayanamadığım için 1-2 kere damlattım.

Doktora bactrim diyecektim ama ortakulak iltihabı olduğu için ağır mı hafif mi olur bilemedim.

3 gün içinde tekrar kontrole gelmemi istedi.

BUNDAN SONRAKİ SÜRECTE BENİ NE BEKLER?YANLIŞIMIZ DOĞRUMUZ NEDİR?TEKRARLAMAMASI İÇİN NE YAPABİLİRİM?BU HASTALIKTA DA GENETİK YATKINLIK VAR MI BİLMEM AMA,BABAMIZ GEÇİRDİĞİ ENFEKSİYONLARDAN KULAK ZARI DELİNMİŞ.ZİNNAT DİYE BİR ANTİBİYOTİK VAR ONUNLA YAŞAYAN BİR  TİP.

Düzenleyen duruecem - 07 Şub 2017 Saat 09:22
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118140
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Şub 2017 Saat 19:31
SAKIN; Kulak damlasi kullanmayin... Babanizin durumu, kullandigi "Kulak damlalari" yuzundendir.
Son 10-12 seneye kadar, bu "kulak damlasi" sahtekarligi yoktu.. Simdilerde tekrar hortlamasi,
sirf KBB'nin is hacminin artmasi icindir....

SADECE:Iliadin DAMLA kullanin... Damlayi nasil kullanacaginiz cok anlattim.. Dikkatlice okuyun.
SAKIN; bu tip doktorlara gitmeyin... Kasten boye bir ise yaramaz tedaviler veriyorlar.. Ondan sonra da,
"Buyurun ameliyata" diyebilmek icin!!

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 07 Şub 2017 Saat 19:35
Yukarı Dön
duruecem Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Puanlar: 113
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı duruecem Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Şub 2017 Saat 09:26
Kulak damlası kullanmayı kestim ama antibiyotik başladık 2 gün oldu tedaviyi yarıda mı keseyim.1 hafta kullanacağız dedi.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118140
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Şub 2017 Saat 19:13
Hemen kesebilirsiniz.
Bununla ilgili yazilarimi okuyun.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.