Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

ORTA KULAK İLTİHABI

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Kulak & Burun & Boğaz & Göz
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=55827
Tarih: 11 Kas 2025 Saat 21:32

Konu: ORTA KULAK İLTİHABI
Mesajı Yazan: duruecem
Konu: ORTA KULAK İLTİHABI
Mesaj Tarihi: 07 Şub 2017 Saat 09:17
Bir aydır başedemediğim grip son olarak orta kulak iltihabına sebep oldu.Teşhişin yanlış olma ihitmalini düşündüm.Ama sizin kulağında bişey olsa ağrıdan duramaz dediğiniz aklıma geldi.2 gecedir kulağının içine parmağını sokmaya çalışarak uv uv diye ağlıyor calpol vermeme rağmen ağrı dinmedi.
Ateş 37,2 ölçüyorum yoğun bir ateş yok.Huzursuzluk uykusuzluk kulak ağrısı geçmeyen burun tıkanıklığı ve öksürük.
Sonuç Sağ kulakta iltihap var dedi doktor.Yazılan ilaçlar

Macrol 125 mg sabah akşam 1 HAFTA
Profenid ateşi olsa da olmasa da günde 3 kez dedi ama ben 2 kere verdim
Fitil verdi.Yoğun ağrısı olacak 2 gece üstüste verin dedi vermedim.Dün geceyi rahat geçirdi.
Rhinfant günde 2 kez
Serum fizyolojik sürekli.
Bide kulak damlası tedavi edici değil ağrı kesici imiş o da günde 4 kez 4 damla dedi.Sizin kulağına bişey dökmeyin dediğinizi hatırlıyorum.Ağrılı haline dayanamadığım için 1-2 kere damlattım.

Doktora bactrim diyecektim ama ortakulak iltihabı olduğu için ağır mı hafif mi olur bilemedim.

3 gün içinde tekrar kontrole gelmemi istedi.

BUNDAN SONRAKİ SÜRECTE BENİ NE BEKLER?YANLIŞIMIZ DOĞRUMUZ NEDİR?TEKRARLAMAMASI İÇİN NE YAPABİLİRİM?BU HASTALIKTA DA GENETİK YATKINLIK VAR MI BİLMEM AMA,BABAMIZ GEÇİRDİĞİ ENFEKSİYONLARDAN KULAK ZARI DELİNMİŞ.ZİNNAT DİYE BİR ANTİBİYOTİK VAR ONUNLA YAŞAYAN BİR  TİP.

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 07 Şub 2017 Saat 19:31
SAKIN; Kulak damlasi kullanmayin... Babanizin durumu, kullandigi "Kulak damlalari" yuzundendir.
Son 10-12 seneye kadar, bu "kulak damlasi" sahtekarligi yoktu.. Simdilerde tekrar hortlamasi,
sirf KBB'nin is hacminin artmasi icindir....

SADECE:Iliadin DAMLA kullanin... Damlayi nasil kullanacaginiz cok anlattim.. Dikkatlice okuyun.
SAKIN; bu tip doktorlara gitmeyin... Kasten boye bir ise yaramaz tedaviler veriyorlar.. Ondan sonra da,
"Buyurun ameliyata" diyebilmek icin!!

Mesajı Yazan: duruecem
Mesaj Tarihi: 08 Şub 2017 Saat 09:26
Kulak damlası kullanmayı kestim ama antibiyotik başladık 2 gün oldu tedaviyi yarıda mı keseyim.1 hafta kullanacağız dedi.

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 08 Şub 2017 Saat 19:13
Hemen kesebilirsiniz.
Bununla ilgili yazilarimi okuyun.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat