Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Emzirme & Süt & Ek Gıda & Yemek
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - egzema ve emzirme
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumegzema ve emzirme

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  123>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
gamze56 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 129
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı gamze56 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: egzema ve emzirme
    Gönderim Zamanı: 01 Ara 2014 Saat 11:40
Doktor bey merhaba. Tavsiyelerinizi dikkatle takip ederekten iki sorum olacak. Bebeğim 4 aylık

1-Oglumda atopik egzema var sizin tavsiyenizle ultralan pomat kullanıyoruz geçiyor ama 2-3 gün sonra terar ediyor. Yanakları çok kaşındığı için elleriyle yüzünü çizip yaralıyor. Merhemi sürekli kullanacakmıyız zararı olur mu? Başka çaresi yok mu :(

2-Emzirmede sıkıntı yaşıyorum, oğlum uyanıkken hiç emmiyor. Emzirmeye çalıştığımda yüzünü yan tarafa çevirip ağlıyor. Bazen 4 saat boyunca emziremiyorum. Sadece uykuya daldığı vakitler emiyor. Sütüm kesilecek diye korkuyorum ve eskisi gibi iyi gelmiyor. Oğlum 3.700 gr doğdu şuan 7 kg. Sütümün kesilmemesi ve mamaya muhtaç olmamak için ne önlem almalıyım? Süt pompası kullanmalımıyım?
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117942
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Ara 2014 Saat 18:14
1- Sicak tutmaniz, terletmeniz de; bu dokuntuleri arttirir... Odasi cok sicak olmasin, hatta soguga yakin olsun. Bilhassa, emzirirken, basi terlemesin.
2- Zaten; 200 gram fazlasi var...O istediginde, meme verin. Sutunuzun az gelmesi veya, onun ac kaldigi filan yok...
Yukarı Dön
gamze56 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı gamze56 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Ara 2014 Saat 18:59
Cok sagolun doktor bey icimi rahatlatiyorsunuz
Dokuntuler oldukca ultralan kullanmaya devam edelim mi zarar verir mi? Eskisi gibi gogsumde dolgunluk hissetmiyorum sutum azalmasin diye pompa kullanayim mi
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Ara 2014 Saat 19:43
200 gram fazlasi VAR DEDIM... Daha hala niye sutunuzden suphe ediyorsunuz???
Yukarı Dön
gamze56 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı gamze56 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Ara 2014 Saat 20:02
Ozur dilerim haklisiniz tedirgin oluyorum ister istemez ilk cocugum cok tecrubesizim. Peki ultralan pomati ciktikca surekli kullanalim mi bir zarari olur mu 
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Ara 2014 Saat 01:59
SADECE; kizariklik oldugunda kullanin.
Yukarı Dön
gamze56 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı gamze56 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Ara 2014 Saat 10:39
Doktor Bey affınıza sığınarak tekrar yazıyorum çünkü sizin söylediklerinize güveniyorum. Oğlumun egzema problemi şu sıralar artış gösterdi. Yanaklarında vardı birtek ama bugün kollarında olduğunu fark ettim. Sarı su akıtıp elbisesine bulaşmış. Ne yapacağımızı nereye gideceğimizi şaşırdık gittiğimiz doktor resmen başından savıyor geçer geçer diyor. Yüzü harap halde kaşındığı için elleri hep yüzünde ve yanaklarını kanatıyor çok huzursuz Lamp Tek yaptığımız önerdiğiniz ultralan pomat kullanmak. 2-3 gün kullanıyoruz geçiyor. Ama en geç 3 gün içinde tekrar çıkıyor. Ne olur bir yol gösterin yüzünü gördükçe içim gidiyor :(
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Ara 2014 Saat 21:07
Sicak tuttugunuz surece, olacak... Basi terlemeyecek hale gelene kadar; odasini sogutun, elbiselerini azaltin.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  123>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.