Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

egzema ve emzirme

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Emzirme & Süt & Ek Gıda & Yemek
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=46534
Tarih: 27 Tem 2025 Saat 18:25

Konu: egzema ve emzirme
Mesajı Yazan: gamze56
Konu: egzema ve emzirme
Mesaj Tarihi: 01 Ara 2014 Saat 11:40
Doktor bey merhaba. Tavsiyelerinizi dikkatle takip ederekten iki sorum olacak. Bebeğim 4 aylık

1-Oglumda atopik egzema var sizin tavsiyenizle ultralan pomat kullanıyoruz geçiyor ama 2-3 gün sonra terar ediyor. Yanakları çok kaşındığı için elleriyle yüzünü çizip yaralıyor. Merhemi sürekli kullanacakmıyız zararı olur mu? Başka çaresi yok mu :(

2-Emzirmede sıkıntı yaşıyorum, oğlum uyanıkken hiç emmiyor. Emzirmeye çalıştığımda yüzünü yan tarafa çevirip ağlıyor. Bazen 4 saat boyunca emziremiyorum. Sadece uykuya daldığı vakitler emiyor. Sütüm kesilecek diye korkuyorum ve eskisi gibi iyi gelmiyor. Oğlum 3.700 gr doğdu şuan 7 kg. Sütümün kesilmemesi ve mamaya muhtaç olmamak için ne önlem almalıyım? Süt pompası kullanmalımıyım?

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 01 Ara 2014 Saat 18:14
1- Sicak tutmaniz, terletmeniz de; bu dokuntuleri arttirir... Odasi cok sicak olmasin, hatta soguga yakin olsun. Bilhassa, emzirirken, basi terlemesin.
2- Zaten; 200 gram fazlasi var...O istediginde, meme verin. Sutunuzun az gelmesi veya, onun ac kaldigi filan yok...

Mesaj Tarihi: 01 Ara 2014 Saat 18:59
Cok sagolun doktor bey icimi rahatlatiyorsunuz
Dokuntuler oldukca ultralan kullanmaya devam edelim mi zarar verir mi? Eskisi gibi gogsumde dolgunluk hissetmiyorum sutum azalmasin diye pompa kullanayim mi

Mesaj Tarihi: 01 Ara 2014 Saat 19:43
200 gram fazlasi VAR DEDIM... Daha hala niye sutunuzden suphe ediyorsunuz???

Mesaj Tarihi: 01 Ara 2014 Saat 20:02
Ozur dilerim haklisiniz tedirgin oluyorum ister istemez ilk cocugum cok tecrubesizim. Peki ultralan pomati ciktikca surekli kullanalim mi bir zarari olur mu 

Mesaj Tarihi: 02 Ara 2014 Saat 01:59
SADECE; kizariklik oldugunda kullanin.

Mesaj Tarihi: 04 Ara 2014 Saat 10:39
Doktor Bey affınıza sığınarak tekrar yazıyorum çünkü sizin söylediklerinize güveniyorum. Oğlumun egzema problemi şu sıralar artış gösterdi. Yanaklarında vardı birtek ama bugün kollarında olduğunu fark ettim. Sarı su akıtıp elbisesine bulaşmış. Ne yapacağımızı nereye gideceğimizi şaşırdık gittiğimiz doktor resmen başından savıyor geçer geçer diyor. Yüzü harap halde kaşındığı için elleri hep yüzünde ve yanaklarını kanatıyor çok huzursuz Lamp Tek yaptığımız önerdiğiniz ultralan pomat kullanmak. 2-3 gün kullanıyoruz geçiyor. Ama en geç 3 gün içinde tekrar çıkıyor. Ne olur bir yol gösterin yüzünü gördükçe içim gidiyor :(

Mesaj Tarihi: 04 Ara 2014 Saat 21:07
Sicak tuttugunuz surece, olacak... Basi terlemeyecek hale gelene kadar; odasini sogutun, elbiselerini azaltin.

Mesaj Tarihi: 06 Ara 2014 Saat 15:10
Doktor Bey çok dikkat etmemize ragmen artmaya devam ediyor. Kollarında sarı sıvı akıtarak devam ediyor ve yayılma eğiliminde. Elidel krem kullananlar varmış kortizon içermediğini söylediler. Ultralan gönül rahatlığıyla kullanamıyoruz :( çok zor durumdayız yardımcı olun lütfen

Mesaj Tarihi: 06 Ara 2014 Saat 18:31
Elidel; Immunosupresif bir kremdir.. Her cins enfeksiyon olan yerlere kullanilmaz.
Denenebilir... Uzun sureli kullanilmaz.

Mesaj Tarihi: 08 Ara 2014 Saat 09:08
Verdiğiniz bilgiler için size minnettarım. Şuan yanaklarında ve  iki kolunda yoğun var ve sarı su akıtıyor hatta elbisesine yapışıyor akıl kalmadı gerçekten ne yapacağımızı gerçekten bilmiyoruz :((

Mesaj Tarihi: 08 Ara 2014 Saat 18:22
Hele bir ilaci kullanin.

Mesaj Tarihi: 30 Ara 2014 Saat 11:01
Doktor bey iyi günler. Daha önce bebeğimizle ilgili size yolladığım resimler sonucu atopik egzema demiştiniz çıktıkça ultralan sürüyorduk. terletmemeye odasını serin tutmaya çalıştık ama hep tekrar etti yanaklarında ve kollarında. Size sormak istediğim bir tanıdığın önerdiği kortizonsuz dediği "coresatin" isimli bir krem. Tam ismi "Coresatin Pediatrik Nonsteroidal Krem" Alıp denedik sonuç ise tıpkı kortizonlu kremler gibi neredeyse 3 gün sonunda günde iki kullanımla tamamen geçirdi sayılır. Yani sonuç mucize gibi. Durum böyle olunca biraz tedirgin oldum. Bu kremle ilgili birazcık bilgi verebilir misiniz kullanmanın bir zararı var mı? İyi günler...

Mesaj Tarihi: 30 Ara 2014 Saat 21:49
Olabilirde, Fiyatini biliyormusunuz???

Mesaj Tarihi: 30 Ara 2014 Saat 22:32
Fiyati cok yuksek degil 30 lira. Acikcasi fiyatinda degiliz doktor bey 3 gun kullandik oglum cok rahatladi. Kizariklar gitti kasinti kalmadi. Su asamada bizim icin onemli olan zararinin olup olmadigi. Sizin fikirleriniz bizim icin cok onemli. Ne dersiniz kullanilabilir mi bu krem

Mesaj Tarihi: 30 Ara 2014 Saat 22:44
Bir zarari yok... Burada tupu $45.oo Orada nasil 30 Tl hayret!!

Mesaj Tarihi: 31 Ara 2014 Saat 00:28
Bir zarari yok demeniz beni o kadar mutlu ettiki anlatamam :) en azindan artik gonul rahatligiyla surebilirim. Cunku ilk defa oglum huzursuz olmadan elleriyle yuzunu kasiyip yaralamadan gulumsuyor. Fiyati orda neden 45$ bilmiyorum ama uc gun once eczaneden 30 liraya aldim. Onemli olan zararinin olup olmadigiydi. Internette kremle ilgili pek bilgi bulamadim

Mesaj Tarihi: 31 Ara 2014 Saat 03:14
Etkin maddesi: Aloa Vera...

Mesaj Tarihi: 31 Ara 2014 Saat 06:27
Cok tesekkur ederim doktor bey sizi takip etmeye devam ediyoruz. Iyiki varsiniz

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat