Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Prof. Dr. Benal Büyükgebiz
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - çinko ve mama saklama süresi
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumçinko ve mama saklama süresi

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
aylin&deniz Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 153
Mesajın Direkt Linki Konu: çinko ve mama saklama süresi
    Gönderim Zamanı: 15 Oca 2008 Saat 15:39
merhaba Benal hanım,

size benim bi kaç sorum olucak. ilki; bi yerde okumuştum üst solunum yolları için çinko denilmişti çinko hangi sebzelerde yada meyvelerde var ben brokolide çok olduğunu biliyorum ama yanılıyor muyum? 6,5 aylık oğlumun çorbasına patates, kabak, brokoli/karnabahar (dönüşümlü olarak), kereviz, maydanoz, ıspanak, havuç, domates, pırasa, bezelye, pirinç koyuyorum sizce bu sebzelerin hangisinde vardır bide meyvesini karıştırıyorum portakal suyu, kivi, muz, elma, şeftali(dondurucudan) bazende armut. sizce çorbasını ve meyvesini çok mu çeşitlendiriyorum? ikinci sorum ise mama saklama süresi mesela yapılan mamayı ne kadar süre içinde bebeğe verebiliriz? buzdolabında 2-4 derecede 12 saat saklanabileceği söyleniyor vs vs... ama ben pek de inanamıyorum ben 20 dakika içerisinde tüketmesini sağlıyorum -ki tüketmiyor tabi ki lavaboya dökülüyor onca mama bu konuda da bi bilgi verirseniz çok sevinirim sevgi ve saygılarımla...

aylin

Düzenleyen aylin&deniz - 15 Oca 2008 Saat 15:41
Yukarı Dön
benalbuyukgebiz Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 1788
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Oca 2008 Saat 18:37
Merhaba...
Bebeğinize meyve sebzeleri makul bir şekilde karıştırın. Artık kıymalı pirinçli sebze yemekleri yesin erişkin yemekleri gibi... Meyveleri de ayrı ayrı verin. Tadına alışsın. Çinko kırmızı ette çok fazladır. Sebzeler çinkodan fakirlerdir. Bibeon mamasını 2-4 saat  buzdolabında saklayabilirsiniz. Ama tercih edilen hazırlanan mamanın o öğünde tüketilmesidir. Sevgiler...
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.