Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

çinko ve mama saklama süresi

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Prof. Dr. Benal Büyükgebiz
Forum Tanımlaması: (ARŞİV) Sorularınız ve cevapları... (ARŞİV)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=4355
Tarih: 14 Eyl 2025 Saat 20:23


Konu: çinko ve mama saklama süresi
Mesajı Yazan: aylin&deniz
Konu: çinko ve mama saklama süresi
Mesaj Tarihi: 15 Oca 2008 Saat 15:39
merhaba Benal hanım,
 
size benim bi kaç sorum olucak. ilki; bi yerde okumuştum üst solunum yolları için çinko denilmişti çinko hangi sebzelerde yada meyvelerde var ben brokolide çok olduğunu biliyorum ama yanılıyor muyum? 6,5 aylık oğlumun çorbasına patates, kabak, brokoli/karnabahar (dönüşümlü olarak), kereviz, maydanoz, ıspanak, havuç, domates, pırasa, bezelye, pirinç koyuyorum sizce bu sebzelerin hangisinde vardır bide meyvesini karıştırıyorum portakal suyu, kivi, muz, elma, şeftali(dondurucudan) bazende armut. sizce çorbasını ve meyvesini çok mu çeşitlendiriyorum? ikinci sorum ise mama saklama süresi mesela yapılan mamayı ne kadar süre içinde bebeğe verebiliriz? buzdolabında 2-4 derecede 12 saat saklanabileceği söyleniyor vs vs... ama ben pek de inanamıyorum ben 20 dakika içerisinde tüketmesini sağlıyorum -ki tüketmiyor tabi ki lavaboya dökülüyor onca mama bu konuda da bi bilgi verirseniz çok sevinirim sevgi ve saygılarımla...
 
aylin


-------------
http://lilypie.com" rel="no follow">



Cevaplar:
Mesajı Yazan: benalbuyukgebiz
Mesaj Tarihi: 15 Oca 2008 Saat 18:37
Merhaba...
Bebeğinize meyve sebzeleri makul bir şekilde karıştırın. Artık kıymalı pirinçli sebze yemekleri yesin erişkin yemekleri gibi... Meyveleri de ayrı ayrı verin. Tadına alışsın. Çinko kırmızı ette çok fazladır. Sebzeler çinkodan fakirlerdir. Bibeon mamasını 2-4 saat  buzdolabında saklayabilirsiniz. Ama tercih edilen hazırlanan mamanın o öğünde tüketilmesidir. Sevgiler...



Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat