Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Grip & Soğuk Algınlığı & Öksürük
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - 20 gündür geçmeyen öksürük  :(
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forum20 gündür geçmeyen öksürük :(

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  123 4>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
elveda Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 68
Mesajın Direkt Linki Konu: 20 gündür geçmeyen öksürük :(
    Gönderim Zamanı: 04 Şub 2013 Saat 21:53
merhaba hocam yine ben.  hocam oğlum yaklaşık 20 gündür kuru kuru öksürüyor. önceleri azdı ama gün geçtikçe çoğalmaya başladı. sizin grip için anlattıklarınızı uyguluyorum. serum fiz., coldmix ve ara ara(zorla veriyorum) portakal, mandalina veya limon bal karışımı veriyorum. ama geçiremedim. geçenlerde vicks in ayak tabanına uygulandığında öksürüğü kestiğini söylediler. bende çok minik miktarda (yarım çay kaşığı var yada yok) sürüp kalın çorap giydirdim. fakat tesadüf mü bilmiyorum o gece horlamaya başladı. hırıltı sanki genzinden ve göğsünden geliyordu. bugün takip ettim gündüz uyanıkken hırıltı falan yok ama uykuya daldığı anda başlıyo bu şikayetler ve öksürüğü fazlalaşıyo. bu yüzden doğru düzgün dalıp uyuyamıyo yavrum. daha öncede öksürük şikayetimiz vardı size konu açıp yazmıştım. doktor bronşit olduğunu söylemişti madur olmuştuk. şimdi ne yapmalıyım nasıl geçer bu öksürük hocam? tekrar aynı şeyleri yaşamak istemiyorum lütfen yardım edin :( oğlum 8buçuk aylık hocam.
Yukarı Dön
elveda Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Şub 2013 Saat 21:59
hocam yazmayı unutmuşum burun akıntısı yok hiçte olmadı, balgamda yok. uyurken yastığı yüksek tutuyorum.

Düzenleyen elveda - 04 Şub 2013 Saat 22:28
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118326
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Şub 2013 Saat 23:00
Oksuruk bir hastalik degildir, bir baska hastaligin arazidir. Oksuruge sebep olan bir suru mikrop vardir. Vucut, bu mikroplarin Akcigerlere inmesini onlemek icin; oksuruk refleksini kullanir. Bu sebeple, siz suni olarak, ilaclarla oksurugu kestiginiz anda, mikroplar Akcigreleri istila edeceklerdir. Bu mikroplardan  sadece; bakterileri antibiyotiklerle yokedebilirsiniz ve dolayisi ile oksuruk kaybolur. Diger viruslere etkili bir ilac yoktur. Bu sebeple, Gripal enfeksiyon oksurukleri uzun surerler. Bu sebeple oksuruk yaninda ates yoksa, bosuna antibiyotiklerle ugrasmayin. Ne sebeple olursa olsun, hicbir oksuruk icin; oksuruk veya soguk alginligi ilacini kullanmayin. Bu ilaclari sahtekarlar kullanirlar. 3-5 gun oksuruk kesilmesi ugruna, daha beter ve uzun hastaliklarla ugrasirsiniz. Eski mailleri ve makalelerimi okuyun.
Yukarı Dön
elveda Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Şub 2013 Saat 10:53
teşekkürler hocam. peki gece daha rahat uyuyabilmesi için bi öneriniz var mı önceki yazılarınızda sıcak buhar önermişsiniz bizde kullansak acaba uyuduğunda biraz rahatlama sağlar mı? horlarken tıkanır gibi oluyor ve ardından gıcık geliyor öksürüyor. doğru düzgün uyuyamıyor bu sebeple. sonrasında da uykuyu alamadığı için huysuzlanıyor.
ateşi bu zaman diliminde sadece 1 kere çıktı. o da 38 dereceyi geçmedi. 1-2 gün sonra baktığımda üstten 2 diş çıkardığını farkettim. bir tanıdığımıza doktoru diş çıkarırken bazı çocukların gribal enfeksiyon geçirebileceğini söylemiş bu doğru mu? bizde de böyle bir durum söz konusu olabilir mi?

Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Şub 2013 Saat 18:34
1- Sicak buhar kullanabilirsiniz. Tabii, Grip icin anlattiklarimi da kullanmaniz gereklidir.
2-Disler rahatsizlik, huzursuzluk veya "Gripal enfeksiyon" yapmazlar.
3- O doktorun beyni; Oksijen yerine Azot kullaniyor zahir... Dis cikarmak Grip yapmaz. Gripler viruslerin bulasmasi ile olurlar, dis cikarmakla degil...
{ Eger, Grip ates yaparsa, ates, metabolizmayi hizlandirdigi icin, dislerin cikma hizi artabilir ve atesli devrenin arkasindan disler gelebilir}  Yani: Disler ates yapmaz ama ates dis cikartabilir.  Bu doktorda kafa ters calisiyormus anlasilan... 
Yukarı Dön
elveda Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Şub 2013 Saat 05:56
hocam nolur yardım edin tam gece uykusunda biraz rahatlama oldu derken şimdi yine kötüleşti. göğsünde çok hırlama var ama bu daha önce duyduklarıma benzemiyor. nasıl tarif edeyim bilemedim ama sanki hıyyyyy hıyyyyy diye bi ses geliyor. az önce emzirmek için uyandı burnu biraz tıkalı gibime geldi serum fiz. damlatayım dedim birden bir öksürük nöbeti geçirdi ama öyle böyle değil. hala da öksürüyor hırıltı da akşamdan beri var. nefes alış verişini saydım dakikada 45 soludu. öksürükten sonra ise sayamıyorum bile sanki saniyede 1 gibi. koşup yorulmuş gibi hızlı nefes alıp veriyor. çok korkuyorum hocam. bi doktora götürsek mi veya kan sayımı yaptırsak mı? veya biraz daha beklesek mi? daha kötüye gider mi hocam. inanın yüreklerim eriyor onu öyle gördükçe. ne yapacağımı bilemiyorum hocam. CryCryCry
Yukarı Dön
elveda Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Şub 2013 Saat 06:04
hocam solunumunu uyurken saydım şimdi dakikada 35.
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Şub 2013 Saat 06:37
Eger, genel durumu bugun, dunden kotu ise, bir kan sayimi yaptirip sonuclarini bana yazin. Guzel emmesi veya beslenmesi, iyilesmeye basladigina alamettir. Kotuye giderse, beslenmesi zayiflar ve azalir.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  123 4>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.